Siirry sisältöön

Lipunmyynnin aukioloajat

Oopperan ja Baletin lipunmyynti

ti–pe 12–19, la 12–18
Helsinginkatu 58, 00260 Helsinki

Sisäänkäynti Töölönlahden puolelta Oopperankujalta.
Maanantaisin ja pyhäpäivisin palvelupiste aukeaa 2 h ennen esitystä.

Puhelinpalvelu
(09) 4030 2211
ma–pe 9–18, la 12–18

Ryhmät, kausikortit ja asiakaspalvelu

ma–pe 9–16
(09) 4030 2210
liput[at]opera.fi

Lippupiste (kevään 2018 ajan)

0600 900 900 (1,98 e/min + pvm)
avoinna ma–la klo 9–21, su klo 10–18 (poikkeukset juhlapyhinä mahdollisia)
http://www.lippu.fi/

Stockmannin palvelupisteet

Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere ja Turku

Tarkasta kunkin kaupungin aukioloajat tavaratalojen omilta verkkosivuilta.

www.stockmann.com

Löytötavarat

Voit tiedustella löytötavaroita päivystävältä vahtimestarilta, p. (09) 4030 2306. Löytötavarat toimitetaan kahden viikon välein Suomen löytötavarapisteeseen. Emme vastaa yleisön henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Main Auditorium

Päänäyttämö

Oopperan ja Baletin päänäyttämön katsomossa on 1300 paikkaa. Vuonna 2015 tehdyn remontin myötä katsomoon saatiin mukavat penkit ja hyvä näkyvyys lähes jokaiselta paikalta. Permannon paikat nousevat takarivejä kohti. Noususta johtuen viimeisen eli 19. rivin reunimmaisille paikoille 698–700 ja 725–727 tekstityslaitteen ruotsin- ja englanninkielinen tekstitys ei näy aivan kokonaan.

Myös parvilta näkee mainiosti, mutta turvakaide voi rajoittaa näkyvyyttä 2. parven 1. rivin sivuilla sekä 3. parven 1. rivillä.

Päänäyttämön permannolle on asennettu induktiosilmukka. Tutustu induktiosilmukan kuuluvuuskarttaan täällä.

Almi hall

Alminsali

Oopperan ja Baletin pienemmällä näyttämöllä nähdään kausittain niin kokoillan oopperoita, lyhyempiä lastenesityksiä kuin vierailevien ryhmien teoksia. Alminsalissa on tapahtumasta riippuen 200–500 paikkaa.

Alminsali on nimetty Kansallisoopperan pitkäaikaisen johtajan Alfons Almin mukaan.

Käytännön vinkkejä

Lippujen tarkastus

Puhelimesta näytetty lippu kelpaa hyvin, eikä printtilippua tarvitse taittaa. Lippuusi on merkitty tarkka paikka ja se, kannattaako sinun mennä sisään saliin oikealta vai vasemmalta puolelta. Permannolle mennään päälämpiöstä portaita alas. Ensimmäinen parvi sijaitsee päälämpiön tasolla, 2. ja 3. parvelle pääsee hissillä tai portaita pitkin.

Penkkirivien päädyissä on rivinumeroinnit, ja istumapaikan numerot löytyvät istuimista. Voit tarkastaa paikkasi ennakkoon katsomokartoista, jotka löytyvät ylempää tältä sivulta.

Saapuminen

Mannerheimintien puolella sijaitseva pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Esteetön sisäänkäynti on Töölönlahden puolelta. Oopperatalolle on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä: aivan talon edessä pysähtyvät mm. raitiotielinjat 1, 2, 4, 8 ja 10.

Parkkipaikat

Oopperatalon lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee n. 100 metrin päässä Mäntymäenkentällä. Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja ma–pe klo 21 saakka, mutta arki-iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Aluella on usein pulaa pysäköintipaikoista, sillä se  palvelee Oopperatalon lisäksi Kisahallin, Olympiastadionin ja Sonera Stadiumin asiakkaita ja Töölön asukkaita. Parkkipaikan etsimiseen kannattaa varata aikaa.

Ilmainen narikka

Katsomoon ei paloturvallisuussyistä saa viedä suurikokoisia reppuja tai laukkuja tai muuta tilaa vievää tavaraa. Naulakkopalvelut kuuluvat käyntiisi eivätkä maksa mitään. Voit turvallisin mielin jättää laukkusi säilytykseen.

Esityksen kesto ja väliajan pituus

Väliajan kesto on noin 25 minuuttia. Osassa esityksiä on kaksi väliaikaa, useimmissa yksi. Väliaika sisältyy esityksen kokonaiskestoon. Esityksen kokonaiskesto vaihtelee teoksen mukaan. Esityskohtaiset tiedot löydät kunkin teoksen omalta sivulta.

Valokuvaaminen

Esityksen kuvaaminen ja musiikin taltioiminen on tekijänoikeussyistä ehdottomasti kielletty. Mutta ei hätää! Voit ihastella teosten kuvia verkkopalvelussamme kunkin teoksen omalla sivulla. Sen sijaan lämpiötiloissamme somettaminen on enemmän kuin sallittua. Kuvaa tunnelmat väliajalta ja tägää kuvaan @oopperabaletti niin mekin löydämme sen.

Myöhästyneet sisään vasta väliajalla

Saavuthan esitykseen hyvissä ajoin. Saliin ei pääse myöhästyneenä sisään, koska tarkoituksena on taata niin muille katsojille kuin esiintyjillekin rauha esityksen aikana. Samasta syystä jos salista poistuu kesken esityksen, takaisin pääsee vasta väliajan päätyttyä. Jos myöhästyt, pyydä apua vahtimestarilta aulassa tai lämpiössä.

Parfyymia maltillisesti

Muistathan, että katsomossa on varmasti aina myös tuoksuille herkkiä ihmisiä. Käytäthän hajusteita kohtuudella.

Uteliaille

yleisöä päälämpiössä

Mitä pukea päälle
Oopperaan ja Balettiin?

OopperaLooks

Syvenny teokseen

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Kauden 2018–2019 tarjoilut ovat tällä hetkellä myynnissä vain verkkokaupassa.