Skip to content

Alttoviulu

Jussi Aalto

Muusikko

esittely

Jussi Aalto on opiskellut Lounais-Hämeen musiikkiopistossa, Turun ammattikorkeakoulussa sekä Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui musiikin maisteriksi 2009. Opettajina hänellä ovat olleet mm. Harri Sippel, Jouko Mansnerus ja Lars Anders Tomter sekä kamarimusiikissa Ralf Gothóni ja Paavo Pohjola.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Aalto on soittanut vuodesta 2018, ja freelancerina mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Avanti!:ssa, Virtuosi di Kuhmossa, Tapiola Sinfoniettassa, Helsingin ja Turun filharmonisissa orkestereissa, Oulu Sinfoniassa, Pori Sinfoniettassa, Mikkelin kaupunginorkesterissa ja Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa. Hän soittaa lisäksi kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa konsertoiden Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Ammattitaipaleen merkkipaaluiksi Aalto mainitsee menestyksen Tampereen alttoviulukisoissa 2006, kaikkien Sibeliuksen sinfonioiden esitykset Helsingin kaupunginorkesterin riveissä sekä koko Ring-saagan esittämisen Kansallisoopperassa.

”Arjen supervoimani on kyky loihtia aivan mukiinmeneviä aterioita jää- ja kuivakaappien perukoilta löytyvistä aineksista. Kahden alakouluikäisen lapsen ja tiibetinspanieli Mimin jäljiltä jäävä rajallinen vapaa-aikani kuluu mieluisimmin urheillen, biljardi- ja snookersalilla tai itseäni lukemalla sivistäen.”