Skip to content

Sello

Kirsti Väyrynen-Lausund

Varaäänenjohtaja

esittely

Kirsti Väyrynen-Lausund on opiskellut Lappeenrannan musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa sekä saanut kamarimusiikkioppia mm. Amadeus-kvartetilta.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa hän on soittanut vuodesta 1989. Väyrynen-Lausund toimi 2010–2011 Tukholman kuninkaallisen oopperaorkesterin varaäänenjohtajana ja on vieraillut monissa suomalaisorkestereissa. Hän on ollut Suomalaisen Kamariorkesterin jäsen vuodesta 2003 ja soittanut yli 20 vuotta Kerava-kvartissa konsertoiden Suomessa ja ulkomailla, levyttäen ja tehden tallenteita Yleisradiolle.

Uran kohokohdaksi Väyrynen-Lausund mainitsee Bachin Johannes-passion continuo-sellistinä soittaminen Peter Schreierin johdolla 2003. Hauska muisto on myös Saint-Saënsin ”Joutsen” Bulevardin oopperatalon lavalla frakissa yleisön ulvoessa naurusta.

”Jalkapallon pelaaminen on nuoruuteni toinen intohimo musiikin lisäksi. Olen pelannut nyt yli 10 vuotta aikuisten harrastejoukkueessa. Olen hyvä maalivahti: osaan väistää oikeaan aikaan, kun tulee liian kova veto, joka saattaisi vahingoittaa soittosormiani. Erityistaitoni on osata puhua koiralleni myös lässyttämättä.”