Skip to content

Lyömäsoittimet

Petri Piiparinen

Varaäänenjohtaja

esittely

Petri Piiparinen aloitti lyömäsoitinopinnot vuonna 1999 Tallinnan Musiikkikoulussa ja opiskeli tämän jälkeen G. Ots -konservatoriossa ja Tallinnan Musiikkiakatemiassa. Hän on valmistunut 2021 Sibelius-Akatemiasta, jossa opettajina Olli-Pekka Martikainen, Antti Rislakki, Samuli Viitanen, Tim Ferchen ja Lassi Erkkilä. Hän on täydentänyt opintojaan Milanossa Andrea Dulbeccon luokalla.

Suomen kansallisoopperan orkesterissa Piiparinen on soittanut vuodesta 2021 määräaikaisena sijaisena. Hän on työskennellyt Viron kansallisoopperan orkesterin lyömäsoittaja 2006–2011 ja soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfoniettassa, Turun filharmonisessa orkesterissa, Pori Sinfoniettassa ja Sinfonia Lahdessa.

Piiparinen on ollut vuodesta 2011 Viron Festivaaliorkesterin jäsen ja soittanut lisäksi useissa festivaaliorkestereissa, mm. Davos Festival Camerata, Animato Foundation Orchestra ja Orkester Norden. Hän toimii Estonian Dixieland Bandin tuottajana ja rumpalina.

”Kansallisoopperasta olen löytänyt uuden rakkaan harrastuksen, kun käyn nyrkkeilemässä patarumpali Jukka Kosken johdolla.”