Siirry sisältöön

Mitä pukea päälle Oopperaan ja Balettiin? Kas siinäpä yksi googlatuimmista taloamme koskevista kysymyksistä. Selvitimme jälleen, millaisissa vaatteissa Oopperan ja Baletin katsomoon asetutaan.

Tällä kertaa OopperaLooksissa valokeilaan pääsevät lapsikatsojat. Tuhkimo-baletin esitykseen 8.12.2018 tultiin ykköset yllä.

 

Adalmiina, Mira ja Aatos, Helsinki: ”Lapset ovat toista kertaa elämässään baletissa. Tämä on meille juhlava päivä, väliajalla odottavat leivoksetkin. Halusimme pukeutua vähän tavallista kauniimmin.”

Ahti, Tuomas ja Urho: ”Olemme kulttuurimatkalla Helsingissä. Eilen olimme katsomassa Oopperan kummitusta, tänään päällä on samat vaatteet.”

Senni, Tuusula: ”Esityksissä käyminen on minulle vuosittainen perinne. Tänään halusin pukeutua hameeseen, joten avasin vaatekaapin ja katsoin mitä sieltä löytyisi tämän kaveriksi.”

Miisa, Suvi ja Elsa, Helsinki: ”Miisa ja Elsa ovat nyt toista kertaa katsomassa balettia, Suvi on käynyt esityksissä enemmän. Kaikki valitsivat vaatteensa itse. Tyttöjen vaatekaapissa toistuvat suosikkivärit niin tiuhaan, että aika samansävyisiä kokonaisuuksia tulee.”

Emil, Kaija ja Elsa, Helsinki: ”Emil on ensi kertaa esityksessä, muut ovat käyneet useammin. Tänään lasten vaatteet taisi valita heidän äitinsä.”

Eeva, Misanna ja Iiris, Helsinki: ”Halusimme pukeutua mekkoihin, vaikka ulkona onkin aika koleaa ja harmaata. Pitäähän sitä nyt prinsessabalettia katsoessa olla asiaankuuluvasti sonnustautunut.”

Vesa, Erik ja Ursula, Hyvinkää: ”Vietämme perheen kesken pikkujouluja, menemme esityksen jälkeen vielä ulos syömään. Miehille on aika helppoa valita juhlavat vaatteet, Ursula taas pukeutui hameeseen juhlan kunniaksi.”

Noora, Milla, Seija ja Mea, Kuopio: ”Mea ja Milla ovat ensi kertaa katsomassa balettia, mukana on täti ja mummi. Millan haalari on ostettu ihan tätä tilaisuutta varten. Mea on pukeutunut lempimekkoonsa.”

Laura, Outi, Noomi ja Tytti, Helsinki ja Vantaa: ”Olemme ensi kertaa baletissa, ja ainakin ensimmäisen näytöksen perusteella Noomi ja Tyttikin tykkäävät siitä kovasti. Puimme tänne tietenkin ykköset ylle.”

 

Kuvat MINNA HATINEN
Teksti TUIKE LEHKO