Siirry sisältöön

Mitä pukea päälle Oopperaan ja Balettiin?

Kas siinäpä yksi googlatuimmista taloamme koskevista kysymyksistä. Selvitimme jälleen, millaisissa vaatteissa Oopperan ja Baletin katsomoon asetutaan.

Tällä kertaa OopperaLooksissa ihastellaan Aidan esityksestä 24.4.2019 bongattuja keväisiä tyylejä.

OopperaLooks_Aida_24042019
Riitta, Pöytyä ja Saija, Aura “Valitsin housuasun, sillä hameessa en viihdy. Halusin laittaa jotain hieman arkipukeutumisesta poikkeavaa päälle, se on Oopperan arvostamista”, kertoo Saija. Ensimmäistä kertaa esitykseen tullut Riitta oli valinnut asuunsa näyttävän Kalevala Korun. “Oopperan vahtimestari on tuttumme, ja idea lähteä esitykseen syntyi tätä kautta.”

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Anita ja Pekka, Helsinki “Pukeutumalla haluamme osoittaa arvostusta perinteitä kohtaan, mutta toki kaikenlaisissa eri tyyleissä voi tänne tulla. Laittautuminen on myös tietyllä tapaa iltaan virittäytymistä, alkuvalmisteluissa saa itsensä sopivaan fiilikseen esitystä varten. Käymme esityksissä muutamia kertoja vuodessa.”

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Paula ja Rauha, Helsinki “Käytämme vuosittaiset kulttuuriedut täällä. Luulimme ettemme pidä oopperasta, sillä kävimme ensin katsomassa muutamia modernimpia teoksia, mutta sitten tulivat klassikot ja ne kolahtivat! Syksyn ohjelmistosta odotamme eniten Ringiä.” Asujen keväisiä värejä oli inspiroinut ulkona lämmittävä aurinko. “Totta kai jotain vähän parempaa pitää päälle laittaa, kun tullaan esitykseen. Olemme molemmat muutenkin värien ystäviä, ja harvemmin liikumme mustissa.”

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Raija, Helsinki, Anne ja Sari, Porvoo, Pirkko ja Soile, Espoo sekä Päivi, Klaukkala “Tulimme kaikki suoraan töistä ja asujemme värit sointuvat sattumalta yhteen.” Johdon assistentteina työskentelevät naiset ovat tutustuneet ammattiyhdistyksen kautta. “Valitsemme aina eri kulttuurikohteita, joissa käymme yhdessä – usein päädymme oopperaan tai balettiin. Tänään vietämme samalla kansainvälistä assistenttien päivää.”

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Ulla, Helsinki ja Iuliu, Romania Transylvania “Halusimme laittaa päälle jotain keväistä.” Iuliun koko asu on Uniqloa, joka hänen lempimerkkinsä.

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Marketta ja Markus, Helsinki “Olemme toista kertaa katsomassa esitystä yhdessä. Markus on innostunut oopperasta katsottuaan netistä Carmenin monta kertaa. Itse olen käynyt Oopperassa jo vuosia, mutta aiemmin tulin aina yksin. Nyt on mukavaa kun olen saanut lapsenlapsen mukaan.”

OopperaLooks_Aida_24042019
Maria ja Satu, Helsinki “Usein tulemme esitykseen kahdestaan, mutta silloin tällöin myös perhe on mukana.” Marian mekko on Paola Suhosen vanha klassikko: “Keväinen keltainen väri ja lintuprintti vaikuttivat valintaan.” Satu oli hankkinut iltaa varten uuden kesäisen mekon, ja yhdistänyt asuun Minna Parikat.

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Martina ja Mark, Espoo “Miten voi olla noin upea, suorastaan tyrmistyttävän hieno!” he hehkuttivat Aidan esitystä väliajalla. “Valitsin tennarit, koska ne kuuluvat kevääseen. On mukava nähdä, että ihmiset ovat perinteitä kunnioittaen vähän panostaneet pukeutumiseen kun tulevat Oopperalle.”

OopperaLooks_Aida_24042019
Martinan hameen leikkisä kuosi keräsi ihastuneita kommentteja yleisössä.

OopperaLooks_Aida_24042019
Belgiasta kotoisin oleva iloinen kaksikko osallistui Helsingissä taidealan konferenssiin. “Oopperaan oli totta kai päästävä!”

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Leo ja Sampsa, Helsinki “Käymme Oopperassa muutamia kertoja vuodessa.” Leo oli hankkinut uudet housut tätä iltaa varten.

 

OopperaLooks_Aida_24042019
Annariina, Helsinki ja Mahdi, Italia “Meillä on kavereita Oopperan orkesterissa. Mahdi on perinyt rakkauden oopperaan isoäidiltään.”

Kuvat MINNA HATINEN
Teksti EMILIA VÄHÄTALO