Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 10 min
1 väliaika (30 min)
6 esitystä
29.3.2022 – 30.4.2022
Oopperat
Päänäyttämö
liput
20-129 €
Esityskieli englanti
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Ooppera ihmisyyden ytimessä

Benjamin Brittenin harvoin nähty mestariteos on kertomus olosuhteiden uhriksi joutumisesta ja yksilön nujertumisesta valtakoneiston paineessa. Sykähdyttävä toteutus huokuu toisen maailmansodan aikaisen sukellusveneen klaustrofobista tunnelmaa. Annilese Miskimmonin Norjan kansallisoopperalle tekemä ohjaus sai ensi-iltansa 2019, ja teos nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomen kansallisoopperassa.

Näyttävä lavastus ja puvut vievät 1940-luvun massiiviseen sukellusveneeseen, jota ohjaavat merimiesten kurinalainen maailma ja sodan väistämättömyys. Samalla kun pintaan nousevat tukahdutetut intohimot ja syyllisyyden paino, teos saa pohtimaan myös viattomuutta, inhimillisyyttä ja toivoa. Intensiivinen tarina menee ihon alle ja peilaa ihmisyyden ytimeen.

Suosittelemme oopperaa yli 12-vuotiaille katsojille.

Kuvat: Erik Berg/Norjan kansallisooppera

Norjan kansallisoopperan ja Puolan kansallisoopperan, Teatr Wielkin, yhteistuotanto

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Huom! Tapahtumat sukellusveneen yläkannella näkyvät rajoitetusti 3. parvelle. Tekstitys ei myöskään näy kunnolla 3. parvelle.

Esitykset ja liput

3 h 10 min
1 väliaika (30 min)
6 esitystä
29.3.2022 – 30.4.2022
Oopperat
Päänäyttämö
liput
20-129 €
Esityskieli englanti
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
ti 29.3.2022
klo 19:00
to 31.3.2022
klo 19:00
la 2.4.2022
klo 19:00
ti 5.4.2022
klo 19:00
to 28.4.2022
klo 19:00
la 30.4.2022
klo 19:00

Galleria

Juoni

”Mitä meninkään tekemään?” kysyy kapteeni Edward Fairfax Vere vielä monta vuotta sen jälkeen, kun on jättänyt työnsä HMS Indomitablen kapteenina. Hän muistelee vanhoilla päivillään vuosien takaisia tapahtumia.

Kun hyväntuulinen, ahkera ja komea nuori mies Billy Budd liittyy HMS Indomitable -aluksen miehistöön, kaikki ovat viehättyneitä hänestä. Billyllä on kuitenkin haavoittuvuutensa, eikä kovettunut miehistön jäsen Claggart epäile käyttää Billyn heikkouksia hyväkseen. Billy joutuu kateuden ja juonittelun kohteeksi ja syyllistyy lopulta painostuksen alaisena itse rikokseen. Niinpä kapteeni Vere päätyy tekemään jotain sellaista, mikä vainoaa häntä koko loppuelämänsä.

Laajempi juoniseloste käsiohjelmassa

Tekijät

Musiikki
Benjamin Britten
Ohjaus
Annilese Miskimmon
Lavastus ja puvut
Annemarie Woods
Valaistus
Paule Constable

Rooleissa

#BillyBudd

Billy Buddin tarinan on sanottu olevan eräs maailman kauneimmista. Miksi tämä Benjamin Brittenin ooppera täytyy kokea?

Listasimme viisi syytä.

Kuuntele Billy Buddin musiikkia

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.