Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 10 min
1 väliaika (35 min)
10 esitystä
20.8.2021 – 14.9.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
17-109 €
Esityskieli italia
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Lippuja syys- ja lokakuun esityksiin on myynnissä rajoitetusti. Avaamme esityksiin lisää paikkoja myyntiin heti kun se on mahdollista.

Miksi tyytyä yhteen kun voi nähdä kaksi?

Italialaiskylässä koetaan kaksi traagista tapahtumaa: kostonhimoinen kaksintaistelu sekä epäluulon vallassa tehty murha. Mikä ajaa mustasukkaisen mielen näin äärimmäisiin tekoihin?

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Tulethan esityksiin vain terveenä. Voit perua liput ja tarjoilut vielä 24 tuntia ennen esityksen alkua. Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Hannu Lintu johtaa esitykset 20.8.-9.9. ja Alberto Hold-Garrido 11. ja 14.9.

Esitykset ja liput

3 h 10 min
1 väliaika (35 min)
10 esitystä
20.8.2021 – 14.9.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
17-109 €
Esityskieli italia
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 20.8.2021
klo 19:00
ti 24.8.2021
klo 19:00
to 26.8.2021
klo 19:00
la 28.8.2021
klo 14:00
ke 1.9.2021
klo 19:00
pe 3.9.2021
klo 19:00
ti 7.9.2021
klo 19:00
to 9.9.2021
klo 19:00
la 11.9.2021
klo 14:00
ti 14.9.2021
klo 19:00

Oopperahistorian tunnetuin tupla

Pietro Mascagnin Cavalleria rusticana ja Ruggero Leoncavallon Pajatso näyttivät aikoinaan suuntaviivan verismin, oopperan realismin, synnylle.

Damiano Michieletton tarkka ohjaus yhdistää nerokkaasti nämä kaksi oopperaklassikkoa, joihin kietoutuvat salattu rakkaus, mustasukkaisuus ja kosto. Palkittu tuotanto sai ensi-iltansa Lontoon Royal Opera Housessa 2015 ja se oli hitti heti ensi-illasta lähtien.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Katso trailerit

Galleria

#CavalleriaRusticana #Pajatso

“Täydellisesti kuvailtua tragediaa.”

– The Guardian

Yleisön kommentit

Tiina
“Aivan loistavat ensi-illan järjestelyt! Oli kaiken kaikkiaan turvallinen tunne. Orkesteri oli innokas ja vahvat soinnut menivät suoraan sydämeen. Hannu Lintu sai soittajat ainutlaatuisen energiseen vireeseen. Erityisesti Pajatson koreografia sävähdytti ja Mika Pohjonen teki mielestämme parhaan roolinsa monista näkemistämme. Ihana elämysten ilta! Kiitos!!”
PaulW
“Kiitos! Esitys oli jo ensi-illassa valmis ja upeat kuorokohtaukset toimivat hienosti. Orkesteri soi myös lämpimän kauniisti ja puhtaasti. Oli ilo saada kokea tämä esitys.”
Eva
“Loistava esitys - hieno ohjaus, upeat solistit ja Hannu Linnun johtama orkesteri hyvässä iskussa! Järjestelyt toimivat hyvin poikkeusoloissa, ja tunnelma oli miellyttävä. Olemme kiitollisia, että pääsimme vihdoin oopperaan. ❤️”
Minerva
“Upea esitys, jossa kaikki osa-alueet toimivat. Suuret kiitokset rohkeudesta ja valtavasta ammattitaidosta. Tämä liikutti ja irrotti arjesta. ”

Arviot

Rondo, 27.8.2021 (tilaajille)
“Linnun kausi komeasti käyntiin oopperassa” lue lisää
Etelä-Suomen Sanomat 26.8.2021 (tilaajille)
“Ylikapellimestarina aloittanut Hannu Lintu sai Kansallisoopperan soimaan muhkean vapautuneesti kauden avauksessa” lue lisää
Helsingin Sanomat, 21.8.2021
“Klassikko-oopperat saivat poliisilta luvan soida, ja ne olikin yhdistetty nerokkaasti kuin elokuvaksi, jossa samaa tapahtumaa tarkastellaan eri näkökulmista” lue lisää
Hufvudstadsbladet, 21.8.2021 (tilaajille)
“Cavalleria rusticana och Pajazzo fick en givande premiär – trots allt” lue lisää

Juoni

Cavalleria rusticana

Turiddu kohtaa pettymyksen palattuaan armeijasta kotikyläänsä Italiassa: hänen rakastettunsa Lola on mennyt naimisiin Alfion kanssa. Kostonhimoissaan Turiddu viettelee Santuzzan. Mustasukkainen Lola viekoittelee Turiddun uudelleen.

Alfio kuulee vaimonsa Lolan ja Turiddun salasuhteesta. Alfio vannoo kostoa ja haastaa Turiddun kaksintaisteluun.

Joukko kyläläisiä odottaa jännittyneenä kaksintaistelun lopputulosta. Yhtä äkkiä kuuluu huuto: Turiddu on saanut surmansa.

Pajatso

Teatteriseurue saapuu Italialaiskylään. Heidän on määrä esittää komedia miehestä ja tämän uskottomasta naisesta.

Seurueen johtaja Canio on mustasukkainen vaimostaan Neddasta. Häntä himoitsevat sekä Tonio että Silvio, Neddan rakastaja.

Kylän väki saapuu seuraamaan näytelmää. Canion näytellessä Pajatson roolia, hän sekoittaa teatterin ja tosielämän: hän huomaa esityksen olevan kuin toisinto omasta elämästään ja päätyy raivon vallassa murhaamaan vaimonsa sekä Silvion.

Laajempi juoniseloste käsiohjelmassa. 

Lontoon Royal Opera Housen tuotanto.
Kuvat: Heikki Tuuli ja Ilkka Saastamoinen

Hannu Linnun avaus

Hannu Lintu aloittaa Kansallisoopperan ja -baletin ylikapellimestarina elokuussa 2021. Cavalleria rusticana ja Pajatso avaavat komeasti Hannun tulevan kauden. ”Siirtyminen Kansallisoopperan ylikapellimestariksi on yksi ammatillisen elämäni suurimpia käänteitä. Katson olevani siihen valmis vasta nyt.”

Tekijät

MUSIIKKI
Pietro Mascagni, Ruggiero Leoncavallo

MUSIIKINJOHTO
Hannu Lintu

MUSIIKINJOHTO
Alberto Hold-Garrido

OHJAUS
Damiano Michieletto

LAVASTUS
Paolo Fantin

PUVUT
Carla Teti

VALAISTUS
Alessandro Carletti

Rooleissa

Cavalleria Rusticana
Pajatso

Kuuntele Cavalleria rusticanan & Pajatson musiikkia

Sinua voisi kiinnostaa myös

On oopperoita ja sitten on Tosca
Verdin oopperoista suosituin

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten. Voit tilata tarjoilut myös puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.