Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
ei väliaikaa
Esitykset 20.8.-19.9.
Alminsalin lämpiö

Kuinka kohtaamme virtuaalitodellisuudessa?

Virtuaalitodellisuus on tulevaisuuden väline. Miten se muuttaa kommunikaatiotamme? Pikaviestit ja asiasisällöt osaamme, mutta kuinka välitämme tunteita ja tuntemuksia vaikka toiselle puolelle maailmaa? Uusi virtuaalitaideteos Common Domain tutkii inhimillisen vuorovaikutuksen suuria kysymyksiä ja muistuttaa, että maailma muuttuu vain yhteistyössä toistemme kanssa.

Common Domain on koettavissa Alminsalin lämpiössä Lailan esitysten yhteydessä.

Vapaa pääsy

Mediataiteilija Kalle Rasinkankaan Common Domain on vuorovaikutteinen installaatio yhteen kokoontuneelle joukolle. Toisin kuin VR-taide usein, se ei ole kokemus vain yhdelle, vaan yhteinen, kaikkien osallistujien luomus. Se, miten toiset samassa tilassa liikkuvat tai paljonko heitä on, vaikuttaa teoksen sisäiseen maailmaan. 

Common Domain kutsuu kokemaan ja vaikuttamaan teoksen kulkuun eri kerroksissa – aivan kuten oopperaesitys näyttää erilaiselta, jos olet itse solistina näyttämöllä, koet jokaisen yksityiskohdan katsojana eturivissä tai havainnoit esitystä katon rajasta ylimmältä parvelta.

Koe kaksi teosta yhdellä käynnillä

Common Domain on avoinna Alminsalin lämpiössä elokuussa. Sen maailmoihin voit uppoutua Lailan yhteydessä. Tutustu Esa-Pekka Salosen, Paula Vesalan, Tuomas Norvion ja Ekho Collectiven interaktiiviseen Lailaan täällä.

Kalle Rasinkangas

Kalle Rasinkangas on mediataiteilija ja äänisuunnittelija, jolle taide on ennen muuta kommunikaatiota. Niin retkeilystä kuin videopeleistä inspiroituvan taiteilijan töitä yhdistää tasapainoilu fyysisen ja virtuaalisen välillä. Hän on luonut mm. virtuaalitodellisuusteoksia, tila- ja ääni-installaatioita ja performansseja. 

Opera Beyond -hankkeemme kautta Kalle Rasinkangas on kansainvälisen tutkimuslaboratorion Nokia Bell Labsin ensimmäinen residenssitaiteilija Pohjoismaissa. 

kallerasinkangas.com

Opera Beyond x Nokia Bell Labs

Common Domain on osa Opera Beyond -kokonaisuutta, jossa törmäytämme taiteita ja uusinta teknologiaa. Common Domain on syntynyt Opera Beyondin yhteistyössä tutkimuslaboratorio Nokia Bell Labsin kanssa.

Yhteistyö kuuluu Nokia Bell Labsin Experiments in Arts and Technology -ohjelmaan, jossa taiteilijat, insinöörit ja tutkijat etsivät yhdessä uusia mahdollisuuksia ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja yhteyteen. Kalle Rasinkangas on päässyt osaksi huippututkijoiden yhteisöä ja hyödyntämään Nokia Bell Labsin edistyksellistä teknologiaa.

Lue lisää operabeyond.com