Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
22.8.2020 – 9.9.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90€
COW, photo T.M. Rives

Absurdia huumoria ja energistä tanssia

Nopeatempoinen ja yllätyksellinen COW on täynnä absurdia huumoria, mutta samalla teos haastaa katsojan käsityksen itsestään ja yhteiskunnasta. Koskettava COW tempaa mukaansa hulluun ja satiiriseen menoon ilman turhia suvantoja. Puolentoista tunnin aikana näyttämölle vyöryy 12 kohtausta. Energisestä tanssista voi löytää viitteitä neoklassiseen balettiin tai vaikkapa legendaariseen tanssiteokseen Kevätuhri. Kaiken ytimessä on lehmä, COW.

Suosittelemme balettia yli 7-vuotiaille katsojille. 

Turvallisuutesi on meille tärkeää

Turvallisuussyistä myynnissä on vain joka toinen katsomopaikka. Pidäthän riittävän turvavälin muihin katsojiin.

Tutustu turvallisuuskäytäntöihimme tästä.

Esitykset ja liput

1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
22.8.2020 – 9.9.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90€
la 22.8.2020
klo 19:00
ke 26.8.2020
klo 19:00
la 29.8.2020
klo 19:00
ke 2.9.2020
klo 19:00
pe 4.9.2020
klo 19:00
ti 8.9.2020
klo 19:00
ke 9.9.2020
klo 19:00

"What a cow is?"

Baletin radikaali vapauttaja

Ruotsalainen koreografi Alexander Ekman on tämän päivän nykytanssin kuumimpia kansainvälisiä nimiä. Hänen teoksensa Episode 31 teki vaikutuksen suomalaisyleisöön pari vuotta sitten, ja nyt Suomessa nähdään ensimmäistä kertaa Ekmanin kokoillan teos.

Alexander Ekmanin nopeat ja napakat teokset vetoavat erityisesti nuoreen yleisöön. Hän kyseenalaistaa, tarvitsemmeko balettia ylipäänsä. Saksalaislehdistö on luonnehtinut Ekmania ”radikaalin vapauttavaksi, kuin pohjoisen viileä tuuli”.

Uutta musiikkia ja nykymuodin pioneerin puvut

COW:ssa kuullaan tallenteena ruotsalaistaustaisen, New Yorkissa työskentelevän Mikael Karlssonin musiikkia. Karlsson on Ekmanin luottosäveltäjä, joka on tehnyt musiikin useisiin Ekmanin keskeisiin teoksiin. Hän on säveltänyt myös mm. nykyoopperaa ja videopelien musiikkia.

Teoksen puvustus on tanskalaisen muotisuunnittelijan Henrik Vibskovin käsialaa. Designmuseo luonnehti Vibskovia näyttelyssään nykymuodin pioneeriksi ja Pelle Pelottomaksi. Hänen fantastinen visuaalisuutensa sopii täydellisesti Ekmanin absurdiin teokseen.

#COW

“Aina ennen uuden teoksen luomista kysyn itseltäni tärkeimmän kysymyksen: miksi tarvitsemme tämän teoksen?”

– Alexander Ekman, koreografi

Galleria

Behind the scenes -videoita

Voiko lehmä mennä näyttämölle? Työryhmä pohtii lavastusta ja vierailee maatilalla:

Koreografi Alexander Ekman harjoittaa teostaan Semperoperin baletille ja kertoo teoksen taustoista:

Sellosoolo vie kuulijansa navetan rauhaisaan tunnelmaan:

Dresdenin Semperoperin tuotanto

Kuvat Sakari Viika / Suomen kansallisbaletti ja T. M. Rives / Semperoper Dresden

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA