Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 10 min
2 väliaikaa (30 min)
5 esitystä
5.10.2019 – 18.10.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Kun sanat eivät riitä, tarvitaan ooppera

Die tote Stadt

”Kuollut kaupunki käsittelee rakkautta, luopumista, kuolemaa, kaipauksen tuskaa. Näitä tunteita kuvatessa sanat eivät riitä, siihen tarvitaan ooppera.”

– Ohjaaja Kasper Holten

Menestysteos palaa ohjelmistoon

Die tote Stadt

Die tote Stadt eli Kuollut kaupunki kertoo Paulista, joka palvoo kuolleen vaimonsa Marien muistoa, mutta kiinnostuu tätä muistuttavasta Mariettasta. Pääseekö hän menneisyydestään irti?

Ensi-iltakierroksella liput loppuivat kesken, nyt Die tote Stadt huikeatasoisine laulajineen on mahdollista nähdä viisi kertaa.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Die tote Stadt: Sari Nordqvist

”Kokonaisuus onnistuu kaikilla osa-alueilla: se on upeaa katseltavaa, kuunneltavaa ja mietiskeltävää.”

– Helsingin Sanomat

Die tote Stadt: Klaus Florian Vogt; Camilla Nylund

Yltäkylläisen romanttista musiikkia

Myöhemmin elokuvasäveltäjänä tunnetun Erich Korngoldin kuohuva musiikki on 1900-luvun oopperaa vahvimmillaan. Tarina kulkee unen ja toden välillä häivyttäen niiden rajoja. Korngoldin jo 22-vuotiaana säveltämä musiikki virtaa yltäkylläisen romanttisena täynnä oopperan kauneimpia vivahteita. Kasper Holtenin ohjaama tuotanto on huikean lavastuksensa ansiosta yksi Kansallisoopperan näyttävimmistä esityksistä.

Katso traileri

Juoni

Vaimonsa Marien kuoltua Paul on asettunut Brüggeen, muuttanut talonsa mausoleumiksi ja koonnut kaiken vaimoonsa liittyvän pyhäinjäännöslippaisiin. Paul kertoo tavanneensa Marieta muistuttavan naisen. Hänestä tuntuu kuin Marie palaisi tämän naisen hahmossa takaisin elämään.

Nainen tulee, hän on Marietta, teatteriryhmän mukana kiertävä tanssijatar. Hämmentävästi Marien näköinen Marietta vetää Paulia vahvasti  puoleensa. Marietta kutsuu Paulin katsomaan esitystä.

Yksin jäätyään Paul puhuu kuolleelle vaimolleen. He olivat luvanneet rakastaa toisiaan ikuisesti ja Paul vakuuttaa, että hän on kiinnostunut Mariettasta vain koska hän muistuttaa Marieta.

Paul näkee unta, jossa tapahtuu outoja asioita. Marietta ja hänen seurueensa tulevat veneellä kanavaa pitkin. Marietta tanssii kohtauksen, jossa hän esittää kuolleista noussutta naista. Paul tuntee syyllisyyttä himoitessaan kuollutta naista esittävää tanssijatarta ja keskeyttää esityksen. Paul sanoo Mariettalle pitävänsä hänestä vain, koska hän muistuttaa Marieta. Marietta kuitenkin viettelee hänet ja he rientävät Paulin taloon.

Marietta herää Paulin vuoteessa ja kohtaa kuolleen Marien. Hän pyytää Marieta jättämään heidät kahden kesken, sillä hän rakastaa Paulia. Marietta kamppailee Marien kanssa, hän haluaa epätoivoisesti Paulin kokonaan itselleen. Paul puolustaa Marieta ja päätyy surmaamaan Mariettan.

Äkkiä Paul havahtuu: kaikki on ollut vain unta. Unen kautta hän on ymmärtänyt, että hänen täytyy päästää irti Mariesta ja alkaa taas elää. Hän päättää jättää mausoleumin ja Brüggen ja jatkaa eteenpäin.

#dietotestadt #kuollutkaupunki

Die tote Stadt: Per-Håkan Precht; Melis Jaatinen; Camilla Nylund; Juha Riihimäki; Kaisa Ranta; Markus Eiche

Galleria

Tekijät

Musiikki
Erich Wolfgang Korngold
Lavastus
Es Devlin
Puvut
Katrina Lindsay
Valaistus
Wolfgang Goebbel

Rooleissa

Brigitta
Ivonne Fuchs
Gaston
Antti Nieminen

Esitykset ja liput

3 h 10 min
2 väliaikaa (30 min)
5 esitystä
5.10.2019 – 18.10.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
la 5.10.2019
klo 14:00
ke 9.10.2019
klo 19:00
pe 11.10.2019
klo 19:00
ke 16.10.2019
klo 19:00
pe 18.10.2019
klo 19:00

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.