Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 20 min
1 väliaika (30 min)
7 esitystä
15.12.2020 – 9.1.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli italia
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Vauhtia ja vaarallisia suhteita

Vanhan velan vuoksi Marcellina aikoo ottaa miehekseen Figaron, joka haluaisi vaimokseen Susannan, jota himoitsee Kreivi, jonka vaimoon on rakastunut Cherubino…

Sotkuisesta parisuhdevyyhdistä kehittyy Mozartin hehkeän musiikin kautta ajaton komedia inhimillisistä haluista ja tunteista. Musiikin ja tekstin saumaton liitto tekee Figaron häistä lajinsa täydellisimmän mestariteoksen. Loistelias ooppera ihastuttaa myös ensikertalaisia.

Ikäsuositus yli 12 vuotta.

Esitykset ja liput

3 h 20 min
1 väliaika (30 min)
7 esitystä
15.12.2020 – 9.1.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli italia
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
ti 15.12.2020
klo 19:00
to 17.12.2020
klo 19:00
ke 30.12.2020
klo 19:00
la 2.1.2021
klo 14:00
ti 5.1.2021
klo 19:00
to 7.1.2021
klo 19:00
la 9.1.2021
klo 14:00
Le nozze di Figaro

”Figaron häät on maailman paras ooppera. Libreton ja musiikin yhteistyö on saumatonta, kaikki elementit osuvat yhteen ja tekevät teoksesta täydellisen.”

– Ohjaaja Anna Kelo

#figaronhäät

Kaiken hupailun ja loisteliaan musiikin taustalla on vakavia kysymyksiä aatelisten ja palvelijoiden oikeuksista. Yhteiskuntaluokkien ja sukupuolten ristiriitoja selvitellään Anna Kelon raikkaassa toteutuksessa kepeän terävästi. Lavastus ja puvut henkivät aitoa Mozartin aikaa.

Galleria

Figaron häät

Tekijät

Säveltäjä
Wolfgang Amadeus Mozart
Ohjaus
Anna Kelo
Lavastus
Jani Uljas
Puvut
Erika Turunen
Valaistus, projisointi
Mikki Kunttu
Koreografi
Riikka Räsänen

Rooleissa

Juoni

Figaro ja Susanna ovat menossa naimisiin. He tarvitsevat siihen kuitenkin kreivin luvan. Susanna paljastaa, että kreivi haluaisi käyttää häneen vanhaa ensiyön oikeutta.

On myös toinen syy, miksi Figaron ja Susannan häät ovat vaarassa. Figaro on lainannut rahaa Marcellinalta ja luvannut avioitua hänen kanssaan, jos ei saa velkaa hoidetuksi. Bartolon avustuksella Marcellina aikoo perätä oikeuksiaan.

Susanna ja Figaro ryhtyvät juonittelemaan häidensä pelastamiseksi. Soppaan sekoitetaan vielä kreivin sivuuttama kreivitär sekä Cherubino, joka hullaantuu naisiin ja on rakastunut kreivittäreen.

Alkaa salaisten kirjeiden, muuntumisleikkien, äkkinäisen juonittelun ja väärinymmärrysten ketju. Kuitenkin sekavan päivän päättyessä väärinkäsitykset ovat selvinneet ja kaikki saavat anteeksi.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Yleisön kommentit

Kari Aatos
“Figaron häät on upea teos ja esitys miellyttävä elämys. Tämä sopii niin kokeneelle oopperassa kävijälle kuin myös henkilölle, joka ehkä epäröi oopperaan menoa. Kaunis musiikki, huippu hyvät roolisuoritukset ja hieno kokonaisuus! Suosittelen!”
Riitta
“Mukana oli oopperan ensikertalainen. Figaron häät: musiikki ihanaa, juoni selkeä ja hauska. Välillä ei tajuakaan, että laulavat, niin mukaansatempaava esitys oli. Hyvä, että rooleissa kotimainen miehitys. Kiitos.”

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA