Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 45 min
2 väliaikaa (25 min)
15 esitystä
26.2.2021 – 27.5.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-129 €

Tanssin suurin taidonnäyte

Joutsenlampi on maailman kuuluisin baletti, jossa yhdistyvät Tšaikovskin loistelias musiikki ja ikonisen kaunis visuaalinen maailma. Teoksella on pitkä historia myös Suomen kansallisbaletissa, joka esitti sen ensimmäisenä teoksenaan sata vuotta sitten.

Nyt Kansallisbalettiin saadaan David McAllisterin kokonaan uusi, suomalaisille katsojille suunniteltu Joutsenlampi, joka kunnioittaa teoksen pitkiä perinteitä.

Suosittelemme esityksiä yli 7-vuotiaille katsojille.

Esitykset ja liput

2 h 45 min
2 väliaikaa (25 min)
15 esitystä
26.2.2021 – 27.5.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-129 €
pe 26.2.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
la 27.2.2021
klo 14:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
ti 2.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
to 4.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
pe 5.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
ke 10.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 13.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
ke 17.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
pe 19.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
ke 24.3.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 27.3.2021
klo 14:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
to 20.5.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
pe 21.5.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
Muutamia jäljellä
ti 25.5.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
to 27.5.2021
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä

Legendaarisen baletin uusi tuleminen saa harjaantuneimmatkin katsojat haukkomaan henkeään.

Jos et vielä koskaan ole kokeillut balettia, Joutsenlampi on valintasi.

#joutsenlampi #FNBswanlake

“On valtava kunnia saada tehdä Joutsenlampi, joka juhlistaa samalla ryhmän satavuotista historiaa. Siksi haluan tämän version olevan nimenomaan suomalainen versio, josta suomalaiset voivat olla ylpeitä – baletti, joka on kunnianosoitus satavuotiaalle Kansallisbaletille.”

– David McAllister, koreografi

Joutsenlammen uudessa versiossa loistaa pohjoinen valo.

Baletin pukuluonnoksia

Tekijät

Koreografia
David McAllister
Musiikki
Pjotr Tšaikovski
Lavastus, puvut
Gabriela Týlešová
Valaistus
Kalle Ropponen

Juoni

Pelätty velho Rothbart kaappaa kaukaisen maan prinsessa Odetten ja muuttaa tämän joutseneksi.

Prinssi Siegfried valmistautuu syntymäpäiväjuhliinsa, joissa hän saa vallan äidiltään, kovasydämiseltä leskikuningattarelta. Kamariherra on toiminut hänelle isähahmona kuninkaan kuolemasta lähtien. Kuningatar on kutsunut neljä prinsessaa tapaamaan Siegfriediä, jotta tämä löytäisi puolison. Siegfried kieltäytyy ja lähtee tuskastuneena ystäviensä perässä metsästämään järvelle.

Järvellä prinssi näkee joutsenparven ja kauniiksi prinsessaksi muuttuneen Odetten. Odette kertoo hänelle loitsusta, kunnes Rothbart erottaa heidät. Odette suojelee joutsenneitoja metsästysretkellä olevilta prinssin ystäviltä. Siegfried estää ystäviään ampumasta joutsenia. Odette ja Siegfriedin tanssi lujittaa heidän rakkautensa. Aamun sarastaessa Odette kertoo voivansa jäädä prinsessaksi vain, jos joku rikkoo loitsun vannomalla ikuista rakkautta avioliiton kautta. Rothbart keskeyttää tilanteen ja joutsenneidot muuttuvat taas joutseniksi lentäen Odetten johdolla pois.

Palatsissa prinsessat esittävät tanssin kunkin kotimaasta houkutellakseen prinssiä valitsemaan heidät. Paikalle saapuu Rothbart ja hänen tyttärensä Odile, jota Siegfried luulee Odetteksi. Heidän tanssiessaan Odette yrittää kiinnittää Siegfriedin huomion, mutta prinssi on Odilen lumoissa. Kun Siegfried on kertonut aikovansa viedä Odilen avioon, Rothbart näyttää anelevan ja itkevän Odetten. Siegfried järkyttyy ja lähtee etsimään Odettea.

Odette kertoo joutsenille, että Rothbart on jälleen kerran estänyt kirouksen purkautumisen. Siegfried saapuu etsimään Odettea. Rothbart näkee hänen olevan aseistettu ja pakenee. Odette antaa Siegfriedille anteeksi, mutta Rothbart on palannut. Juuri kun Siegfried aikoo tappaa Rothbartin, Odette juoksee pysäyttämään hänet, ja nuoli osuu Odetteen. Epätoivoon vajonnut Siegfried kokee syyllisyydentunteen: voivatko he enää saada toisiaan?

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Varmista paikkasi, hanki kausikortti

Koe mielen molemmat puolet

Kaikkien aikojen kausikortti

Kausikortin ostaessasi hankit liput uutuusesityksiin, joita on kaudella 2020–21 yhteensä seitsemän. Niistä kaksi on useamman teoksen kokonaisuuksia, joten nautit yhdellä kortilla jopa 10 eri teoksesta. Samalla saat katsomosta oman vakiopaikan ja tusinan tuntuvia etuja.

Kausikorttipaketteja on myynnissä rajallisesti. Tällä hetkellä kaikki kausikorttipaketit ovat loppuunvarattu.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA