Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 45 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
28.5.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
35-129 €

Juhlavuoden loistelias huipennus

Kansallisbaletin satavuotisjuhla huipentuu toukokuun lopussa juhlagaalaan. Gaalassa nähdään katkelmia Kansallisbaletin ikimuistoisista teoksista ja huippuvieraita maailmalta. Gaalaesityksiä on vain yksi, joten toimi nopeasti – nämä liput viedään käsistä!

Liput tulevat myyntiin 31.8. klo 12.

Esitykset ja liput

2 h 45 min
1 väliaika (25 min)
1 esitys
28.5.2022
Baletit
Päänäyttämö
liput
35-129 €
la 28.5.2022
klo 19:00
Päänäyttämö
alk. 35,00 €
Jousenlammen pääpari 1922

Kansallisbaletti aloitti Joutsenlammella 1922

Suomalaisen Oopperan balettiryhmän toiminta alkoi Helsingin Aleksanterin teatterissa, vasta muutama vuosi aiemmin itsenäistyneessä Suomessa vuonna 1922. Ensimmäinen esitys 17. tammikuuta 1922 oli Joutsenlampi, johon uuden ryhmän balettimestari George Gé oli tutustunut Pietarissa ennen vallankumousta. Suomi olikin etuoikeutetussa asemassa saadessaan Joutsenlammen omalle balettiryhmälleen ennen kuin mikään vanha länsieurooppalainen ryhmä.

Baletti vakiintui osaksi Kansallisoopperaa ja sai mainetta maailmalla useilla ulkomaankiertueilla sotien jälkeen. Taidemuoto tuli tutuksi myös maakunnissa balettitanssijoiden kesäkiertueilla 1950-luvulla. Ryhmää alettiin kutsua Suomen kansallisbaletiksi 1970-luvulla, ja nykyisin se on tasavertainen osa Suomen kansallisoopperaa ja -balettia.

Juhlavuonna monipuolista ohjelmaa

Kansallisbaletin juhlavuosi on täynnä monipuolista ohjelmaa. Gaalan lisäksi satavuotista historiaa juhlitaan tammikuusta alkaen täysin uudelle upealla Joutsenlammella. Helmikuussa ohjelmistoon saadaan Jorma Elon uutuusbaletti Sibelius ja toukokuussa kolmen kotimaisen koreografin kantaesitysteokset Tripla: Made in Finland. Juhlavuoden aikana on luvassa myös muuta ohjelmaa niin Oopperatalossa, talon ulkopuolella kuin verkossakin.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Kansallissäveltäjän elämä tanssien
Tanssin suurin taidonnäyte

Täydennä elämys tarjoiluilla

Tarjoilutuotteet tulevat myyntiin syksyllä

Oopperaravintolassa alkaa uusi aikakausi, kun Restel aloittaa palveluntuottajanamme syksyllä 2021. Tarjoilutuotteet kauden 2021–2022 esityksiin tulevat myyntiin elokuussa. Voit tilata tarjoilut helposti verkkokaupassamme, puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.