Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
16.9.2019 – 21.9.2019
Vierailevat esitykset
Alminsali
liput
10/42 €
Esityskielet ruotsi ja englanti

Uusi musiikkiteos klassikkorunoelman pohjalta

Yhdysvaltalaissäveltäjä Robert Maggion sävellysteos tuo Alminsalin näyttämölle sekä taivaallisen kaunista uutta musiikkia että joukon eri taidelajien virtuoosimaisia taitajia; muun muassa huikean 16-henkisen kamarikuoron ja voimakkaan fyysistä Peking-oopperaa. Kokonaisvaltaisena näyttämöteoksena toteutettu sävellysteos perustuu ruotsalaisen Harry Martinsonin klassikkoteokseen Aniara. Katsaus ihmiseen ajassa ja tilassa. Teos sukeltaa syvälle Nobel-palkitun kirjailijan runolliseen universumiin ja tutkii alkuperäisteoksen hengessä ihmisen vapautta, vastuuta ja ristiriitaista rakkautta sekä toisiamme että omaa kotiplaneettaamme kohtaan.

Suosittelemme esitystä yli 12-vuotiaille katsojille.

Visuaalisesti vahva kokonaistaideteos

Aniara

”There is protection from near everything
from fire and damages by storm and frost,
oh, add whichever blows may come to mind.
But there is no protection from mankind.”

 

Runomuotoiseen tieteiskertomukseen pohjaava, kirkkaana ja kuulaana soiva sävellysteos vaatii myös kuvallisesti poikkeukselliset puitteet. Näyttämön visuaalisesta ilmeestä moniulotteisine videoprojisointeineen vastaa Joonas Tikkanen ja pukusuunnittelusta alan tunnetuimpiin kotimaisiin nimiin kuuluva Erika Turunen.

Grammy-palkitun kuoron ensimmäinen Suomen-vierailu

Helsinkiläisen Klockriketeaternin ja philadelphialaisen The Crossing -kuoron yhteistuotanto saa ensi-iltansa Philadelphiassa 20. kesäkuuta 2019. Kriitikkojen ylistämä, moninkertaisesti palkittu ammattikuoro The Crossing tunnetaan taiteellisesti ennakkoluulottomasta asenteestaan ja tinkimättömästä laadustaan. The Crossing kiertää paljon Yhdysvalloissa; vuonna 2019 esiintymisiä on mm. Lincoln Centerissä, New Yorkissa, ja Walt Disney Music Hallissa, Los Angelesissa. Aniara: Fragments of Time and Space on kuoron ensiesiintyminen Suomessa.

Tuotannossa on mukana myös Peking-oopperaan erikoistunut suomalaisryhmä Wusheng Company, jonka perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Silvennoinen on luonut Aniaran koreografian ja esiintyy itse teoksessa.

Musiikki Robert Maggio
Libretto ja ohjaus Dan Henriksson
Kuoronjohto Donald Nally
Koreografia Antti Silvennoinen (Wusheng Company)
Äänisuunnittelu Paul Vazquez
Videot, valot, lavastus Joonas Tikkanen
Puvut Erika Turunen

Esitys on Klockriketeaternin ja The Crossingin yhteistyötanto.

Lue lisää Aniarasta: http://aniara.crossingchoir.org
https://klockrike.fi/fi/tuotannot/aniara_2019/

#aniara #klockriketeatern #thecrossing

Aniara

Harry Martinsonin vuonna 1956 kirjoittama, tummasävyinen runoelma on ollut hämmästyttävän visionäärinen. Tieteiskirjallisuutena pidetyn teoksen teemat toistuvat tätä nykyä lähes jokaisessa uutislähetyksessä: ihmisen itsensä aiheuttama, myös hänen omaan elinympäristöönsä kohdistuva tuho, joukkotuhoaseiden uhka, holtiton vallankäyttö, radikaali todellisuuspako sekä näköalattomuus, jota lievitetään tukeutumalla virtuaalitodellisuuteen – tai kieltämällä todellisuus kokonaan.

Miten me voisimme välttää Aniaran kohtalon?

Juoni

Eletään aikaa kaukana tulevaisuudessa, uuden jääkauden jälkeen. Ihmiskunta on kehittänyt teknisen osaamisensa huippuunsa. Planeettojen välisistä lennoista on tullut arkipäivää, mutta välinpitämättömyys ja julmuus rehottavat. Maapallo on pahoin saastunut ydinsodan takia ja ihmiset pakenevat lähiplaneetoille, Venukseen ja Marsiin. Aniara-niminen ylellinen avaruusalus kuljettaa 8000 ihmistä kohti Marsia, mutta törmää matkalla meteoriittiin. Alus ajautuu pois kurssiltaan ja syöksyy huimaa vauhtia ulos Aurinkokunnasta. Aniaran kyydissä matkustavien ihmisten kohtalona on joutua ikuiselle matkalle kohti Lyyran tähdistöä.

Ponnisteluista huolimatta Aniaraa ei saada palautettua oikealle reitilleen ja vähitellen aluksen matkustajat sopeutuvat uuteen tilanteeseen, kukin omalla tavallaan. Epätoivoa lievitetään perustamalla erilaisia kultteja. Ihmisyys näyttää niin syvän inhimilliset kuin raadollisetkin puolensa. Aniaran lipuessa halki avaruuden on aikaa myös suurille filosofisille kysymyksille. Keskeisessä roolissa on eräänlainen tekoälyolento Miima, joka välittää kuvia Maasta ja antaa ihmisille lohtua. Miimaa palvotaan – kunnes ratkaiseva käänne saa tilanteen muuttumaan. Sekä Miima että koko Aniara-yhteisö ajautuvat kohti lopullista tuhoaan.

Esitykset ja liput

1 h 30 min
ei väliaikaa
7 esitystä
16.9.2019 – 21.9.2019
Vierailevat esitykset
Alminsali
liput
10/42 €
Esityskielet ruotsi ja englanti
ma 16.9.2019
klo 19:00
Alminsali
täynnä
ti 17.9.2019
klo 19:00
Alminsali
myynnissä
ke 18.9.2019
klo 19:00
Alminsali
myynnissä
to 19.9.2019
klo 19:00
Alminsali
myynnissä
pe 20.9.2019
klo 19:00
Alminsali
myynnissä
la 21.9.2019
klo 14:00
Alminsali
Muutamia jäljellä
la 21.9.2019
klo 19:00
Alminsali
myynnissä

Aniaran esitys 16.9. on kenraaliharjoitus, jonka liput maksavat 10 €. Muiden esitysten liput maksavat 42 €.

Kun ostat yksittäiset liput kauden 2019–2020 esityksiin verkkokaupasta 15.6. mennessä, saat 10% alennusta. Alennus koskee vain perushintaisia lippuja (ei H-hintaluokkaa) päänäyttämön esityksissä. Alennus ei koske vierailuesityksiä. Kauden 2019–2020 tarjoilutuotteet tulevat myyntiin myöhemmin huhtikuussa.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä. Kauden 2019–2020 tarjoilutuotteet tulevat myyntiin myöhemmin huhtikuussa.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.