Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 15 min
1 väliaika (30 min)
12 esitystä
23.8.2019 – 28.5.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-99 €
Ikäraja 6 vuotta

Kevään 2020 esitykset peruttu

Koronavirusepidemiasta johtuen kaikki Oopperan ja Baletin esitykset peruttiin keväältä 2020.

Richard Wagnerin RING-sarjan toinen osa Valkyyria nähdään talvella 2021, kolmas osa Siegfried keväällä 2021 ja päätösosa Jumalten tuho syksyllä 2021.

Myös balettiensi-ilta COW on siirretty syksyn 2020 alkuun.

Lue lisää

Hypähdä satumaailmaan

Klassista balettia kauneimmillaan, ihastuttavaa musiikkia ja satukirjan sivuille vievä lavastus ja puvustus. Liisa Ihmemaassa on baletti, joka lumoaa kaikenikäiset katsojansa. Jorma Elon koreografiassa päänäyttämön valtaavat värikkäät satuhahmot Lewis Carrollin kirjoista Liisa Ihmemaassa ja Liisan seikkailut peilimaailmassa.

Vain täysille katsomoille esitetty baletti palaa elokuussa 2019 Kansallisbaletin ohjelmistoon uudistettuna, entistä hehkuvampana versiona.

Esityksen ikäraja on 6 vuotta.

Liisa ihmemaassa

”Liisa kohtaa tarinan aikana useita eri hahmoja, jotka tukevat hänen kasvuaan kypsäksi ja myötätuntoiseksi ihmiseksi.”

– Jorma Elo, koreografi

Kurkista harjoitussaliin ja katso koreografin haastattelu

#liisaihmemaassa

Liisa ihmemaassa; Riina Laurila, Nicholas Ziegler, Mea Penttinen

Tarina alkaa siitä, kun Liisan rakas isä kuolee. Äiti on ankara ja vaativa. Kun Liisa saa kuulla äidin suunnittelemasta pakkoavioliitosta, hän pakenee  mielikuvitusmaailmaansa. Seikkailu voi alkaa.

Yleisön kommentit

Mimie
“Hyvä musiikki, upeat lavasteet ja puvut. 7-vuotiaskin jaksoi seurata upeasti koko näytöksen.”
Mira
“Esitys oli taianomainen seikkailu. Lavasteet ja puvut olivat täydellisesti toteutettu. Upea esitys ja ihana matka ihmemaahan.”
OpusDei
“Hyvä koreografia ja taiteellisesti erinomainen performanssi kaikilla osa-alueilla. Virkistävä päätös tiistai-illalle. Kiitos!”
Maria
“Erinomainen esitys, todella paljon katsottavaa. Harmi kun ei kerta kaikkiaan voinut mitenkään seurata kaikkia yksityiskohtia!”
Sari
“Valloittava esitys, hienosti toteutettu, moderni, todella toimiva lavastus.”
Tuula
“Viehättävä esitys ja erityisen kaunista tanssia saimme nähdä. Lavasteet ja teknisten apuvälineiden käyttö hillityn osuvaa.”
Päivikki
“Olen nähnyt viimeisen 40 vuoden aikana lähes kaikki baletit ja tämä oli mielestäni ihanin kaikista. Hullu, hauska, värikäs, kaunis, elävä, hyvät karakteerit, erinomainen koreografia, ihana musiikki.”
Minna
“Ihana esitys. erityisesti pidin toisesta näytöksestä ja pelikorttien asuista ja koreografiasta.”
Nautinnollista
“Kaunis tarina ja ihana esitys. Erityisesti lapsitanssijat olivat upeat. Pikku-Liisalle ja siileille bravo! ”
Mummi ja teini
“Kerrassaan hieno esitys, pidimme kovasti molemmat. Hauskoja hahmoja, hauskasti toteutettuja kohtauksia, upeat kulissit, hienoja oivalluksia, puvustus suorastaan henkeä salpaava. Suosittelemme molemmat esitystä!!”

Juoni

Liisa asuu kotonaan rakkaan isän, äidin ja veljen kanssa, mutta isä kuolee yllättäen sairaskohtaukseen. Kahdeksan vuotta myöhemmin valmistaudutaan Liisan kihlajaisjuhliin. Liisa ei kuitenkaan haluaisi kihloihin. Hän näkee maalauksessa Valkoisen Kanin ja seuraa Kania maalaukseen, joka alkaa pyöriä. Koko huone muuttuu tunneliksi, joka on kuin pohjaton kaivo. Matkalla Liisa kohtaa outoja asioita, jotka myös viehättävät häntä. Hän muuttuu suuremmaksi – vai pienenevätkö hänen ympärillään olevat esineet?

Liisan kyyneleistä kasvaa suuri lampi. Kyynelten lampeen joutuneet otukset yrittävät saada itsensä kuivaksi sekapäisen kilpajuoksun avulla. Liisa yrittää tehdä järjettömään juoksuun säännöt, mutta epäonnistuu. Liisa lähtee taas seuraamaan Valkoista Kania, mutta kohtaa kaksoset Tittelitomin ja Tittelityyn. Liisa kysyy heiltä miten hän löytäisi Valkoisen Kanin sekä tien Kuningattaren puutarhaan.

Liisa saapuu Herttuattaren talolle, missä hän joutuu kohtaamaan vihaa ja väheksyntää. Herttuatar saa Herttakuningattarelta kutsun krokettipeliin, heittää vauvan Liisan syliin ja kiirehtii valmistautumaan peliin. Liisa huolehtii vauvasta, mutta tajuaakin että se on possu. Liisa kohtaa lumoavan Yökorennon ystävineen. Hän pyytää tältä neuvoa kuinka tulla kauniiksi aikuiseksi naiseksi.

Valkoinen Ritari ajaa takaa Punaista Lohikäärmettä, mutta jää alakynteen. Liisa haluaa auttaa häntä. Ritari tuntee suurta kiitollisuutta Liisaa kohtaan.

Liisa saapuu valtavan pöydän luo, jolle on katettu teetarjoilu. Paikalla ovat Hatuntekijä, Maalisjänis ja Murmeli, joiden mukaan pöydässä ei ole tilaa Liisalle. Valkoinen Kani aiheuttaa lisää hämmennystä. Kello on pahoittanut mielensä ja pysähtynyt kuuteen iltapäivällä, mikä tarkoittaa sitä, että teekutsut jatkuvat ikuisesti.

Liisa saapuu niitylle ja näkee häivähdyksen Herttakuningatarta pakoon juoksevasta veljestään. Hän lähtee seuraamaan Herttakuningatarta ja tämän joukkoja.

Herttakuningattaren puutarhassa pelikorttipuutarhurit maalaavat vahingossa istuttamiaan valkoisia ruusuja punaisiksi, ennen kuin Herttakuningatar saisi tietää. Herttakuningatar saapuu paikalle ja määrää puutarhurit teloitettaviksi. Kuningatar haastaa Liisan kummalliseen krokettipeliin, mutta suuttuu pelin kulkuun ja määrää kaikki teloitettaviksi. Kuningatar haluaa teloituttaa myös Viirukissan, mutta ei pääse yksimielisyyteen Kuninkaan kanssa. Liisa ehdottaa kysymään neuvoa Herttuattarelta, Viirukissan omistajalta. Herttuattaren saapuessa Viirukissa on kuitenkin kadonnut.

Kuningatar on vangituttanut Herttasotilaan, joka on Liisan veli, ja oikeudenkäynti alkaa. Herttasotilasta syytetään Kuningattaren leipomien kakkujen varastamisesta. Todistajina olevat Hatuntekijä ja Kokki aiheuttavat kaaoksen, jonka turvin Liisa ja Herttasotilas pakenevat.

Liisa ja Valkoinen Ritari taistelevat yhdessä Kuningattaren Pelikortteja ja Punaista Lohikäärmettä vastaan ja voittavat.

Valkoinen Ritari auttaa Liisaa nousemaan portaat ulos Ihmemaasta. Liisa on kasvanut ja kehittynyt ihmisenä, ja kokemukset Ihmemaassa ovat valmistaneet häntä kohtaamaan maailman omassa kodissaan eli siellä, mistä koko seikkailu alkoi.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Liisa ihmemaassa pukuluonnos

”Mielestäni nimenomaan baletti on paras ilmaisun muoto Liisan tarinalle.”

– Robert Perdziola, lavastaja & puvustaja

Kaunista musiikkia

Liisa Ihmemaassa -baletin musiikkina kuullaan koreografi Jorma Elon valitsema kooste hänen omaa mielimusiikkiaan. Listassa teoksen musiikki on lueteltu esitysjärjestyksessä.

Felix Mendelssohn: Alkusoitto Meren tyven ja onnellinen matka
G. F. Händel: Vesimusiikkia, osa Alla Hornpipe
G. F. Händel: Saban kuningattaren saapuminen oratoriosta Salomo
Felix Mendelssohn: Alkusoitto Hebridit
Carl Maria von Weber: Alkusoitto oopperasta Abu Hassan
Carl Maria von Weber: Klarinettikonsertto f-molli, 1. osa
Edvard Grieg: Jousikvartetto g-molli, 1. osa (orkesterisovitus Alf Årdal)
Joseph Haydn: Sinfonia nro 100, 1. osa
Carl Maria von Weber: Klarinettikonsertto f-molli, 2. osa
Joseph Haydn: Sinfonia nro 101, 2. osa
Joseph Haydn: Pianokonsertto F-duuri, 1. osa
Joseph Haydn: Sinfonia nro 104, 4. osa
Hector Berlioz: Rooman karnevaali
Joseph Haydn: Sinfonia nro 82, 4. osa
Carl Maria von Weber: Alkusoitto Beherrscher Der Geister
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 9, 2. osa
Gottfried Stölzel: Aaria Bist du bei mir oopperasta Diomedes, sov. J. S. Bach, Otto Klemperer

Liisa ihmemaassa; Antti Keinänen, Eun-Ji Ha

Syvenny teokseen – kuuntele podcast

Kuuntele Liisa Ihmemaassa -baletin teosesittely podcastina.

Galleria

Robert Perdziolan pukuluonnoksia

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hittibaletin paluu
Lumikuningatar; Tiina Myllymäki, Wilfried Jacobs

Lumikuningatar

Maailman vahvin baletti!

Tekijät

Koreografia
Jorma Elo
Musiikki
Ludwig van Beethoven
Musiikki
G. F. Händel
Musiikki
Edvard Grieg
Musiikki
Felix Mendelssohn
Musiikki
Joseph Haydn
Musiikki
Carl Maria von Weber
Musiikki
Hector Berlioz
Musiikki
G. F. Stölzel
Lavastus, puvut
Robert Perdziola
Valaistus ja projisoinnit
Mikki Kunttu

Rooleissa

Esitykset ja liput

2 h 15 min
1 väliaika (30 min)
12 esitystä
23.8.2019 – 28.5.2020
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-99 €
Ikäraja 6 vuotta
pe 23.8.2019
klo 19:00
la 24.8.2019
klo 14:00
to 29.8.2019
klo 19:00
la 31.8.2019
klo 14:00
ke 4.9.2019
klo 19:00
to 5.9.2019
klo 19:00
to 12.9.2019
klo 19:00
ke 13.5.2020
klo 19:00
la 16.5.2020
klo 19:00
pe 22.5.2020
klo 19:00
ma 25.5.2020
klo 19:00
to 28.5.2020
klo 19:00

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.