Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 25 min
1 väliaika (30 min)
11 esitystä
19.10.2019 – 9.11.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli suomi
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Baletin suurhitti tulee taas

Lumikuningatar; Ilja Bolotov, Eun-Ji Ha

H. C. Andersenin satuun pohjautuva baletti Lumikuningatar on ollut suurhitti, jonka on nähnyt jo lähes 90 000 katsojaa paikan päällä. Suosittu esitys on nähty myös elokuvateattereissa ja tv:ssä. Kaivattu teos palaa Kansallisbaletin ohjelmistoon lokakuussa 2019.

Perheille sopivaa balettia suositellaan yli 6-vuotiaille, sillä muutamat kohtaukset saattavat tuntua pelottavilta. Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

Lumikuningatar; Tiina Myllymäki

Kauppatorilta Lapin maisemiin

Lumikuningatar kertoo sadan vuoden takaisessa Helsingissä eläneiden kahden lapsen, Kain ja Kertun, seikkailuista taikavoimien temmellyksessä ja siitä, kuinka paljon urheutta vaaditaan, jotta he selviytyvät eteen tulevista elämän karikoista. Kertun isoäiti on ostanut Lapin matkallaan markkinoilta kauniin vanhan peilin tietämättä että siihen kätkeytyy Lumikuningattaren taikavoima.

Yleisön kommentit

Paulina Tampereelta
“Lumikuningatar-baletti on todellinen kansainvälisen tason mestariteos. Sen kaikki osa-alueet ovat kovinta mahdollista kansainvälistä tasoa, ja se on aivan yhtä sopiva pienille pojille, tytöille kuin aikuisillekin. Jännittävä, osallistava ja mukaansatempaava. Seurueeni 7 v poika, 11 v poika ja 12 v tyttö olivat kaikki ihan yhtä ihastuneita ja innostuneita kuin 47 vuotias äiti ja samanikäiset aikuiset ystävänsä. Näin jo kolmannen kerran, ja voisin hyvin nähdä neljännenkin. Lämpimin suositukseni.”
Reetta
“Upea, vaikuttava elämys! Koko perhe nautti ja odottaa jo seuraavaa käyntiä.”
Satuli07
“Hieno lavastus, joka loi oikean tunnelman. Upeita kohtauksia ja kertojan roolissa karismaattinen taiteilija. Nautin todella!”
Peppi
“Lapset huomioitu ihanasti, muistavat esityksen varmaan loppuikänsä, kuten minäkin, vaikka itse kyllä olenkin jo mummu!”
estilk
“Huikea visuaalinen show, jossa lapsetkin pysyivät hyvin mukana.”
Juha
“Erinomainen, huippuviihdettä. Musiikki upea.”
Vilma
“Lumikuningatar. Aivan älyttömän upea esitys! Tanssijoilta sujui niin askeleet kuin esiintyminen. Esityksessä oli käytetty tosi hienosti erilaisia efektejä, tasoja ja simpelleillä lavastuksilla se muutettiin milloin toriksi, milloin jäälinnaksi. Talven taian tuntu jäi todella mieleen. Hirmu upeasti herätetty eloon H. C. Andersenin klassinen satu!”
Nalleperhe
“Lumikuningatar-baletti oli upea elämys lapsille ja aikuisille! Esitys oli viimeistä yksintyiskohtaa myöten täydellinen ja erityisesti mieltä lämmitti pienten katsojien huomioiminen. Suosittelen!”
Petra
“Lumikuningatar oli aivan mahtava! Suosittelen sitä kaikille lapsesta vanhukseen, moderni ja osallistava näytös, aivan ihana!!”
Toinenkerta
“Lumikuningatar baletti on suorastaan upea. Esitys on monipuolinen, siis tapahtuu paljon, lavasteet ja tehosteet ovat kauniita. Esityksessä on paljon kauniita kohtauksia, mutta myös jännittäviä elementtejä. Kertoja on hyvä. Esitys sopii lapsille, mutta ehdottomasti myös aikuisille. Toinen kerta lapsenlapsen(8 v) kanssa.”
MARJIS
“Loistava baletti Lumikuningatar! Joka hetkestä nautin suunnattomasti! Puvustus, lavasteet, musiikki, koreografia, tanssijat; aivan kaikki nautittavaa. Toivoin ettei esitys loppuisi moneen tuntiin.”
Heidi S
“Lumikuningatar ylitti odotukset! Samanlaisia kommentteja kuulin myös muilta ympärilläni istuvilta tutuilta ja tuntemattomilta! Upea esitys!”
Miia
“Lumikuningatar on oikea talviklassikko, jota on pakko päästä katsomaan joka vuosi. Huikea, kansainvälisen tason taideteos, jolle toivoisi myös vientimenestystä.”

#lumikuningatar

Lumikuningatar

“Andersenin satuja voi tulkita kahdella tasolla: yksi taso on lapsille ja toinen aikuisille. Toivon, että lapset voisivat vain sukeltaa baletin vaiherikkaaseen tarinaan ja vanhemmat katsoisivat esityksen jälkeen peiliin ja näkisivät itsensä kenties uudella tavalla.”

– Kenneth Greve, koreografi

Galleria

Juoni

Tarinamme kertoo kahden helsinkiläislapsen, Kain ja Kertun, seikkailuista yli sadan vuoden takaisessa Suomessa. Kerttu viettää syntymäpäiviään. Kai on omin käsin tehnyt upean lahjan, lumenhohtoisen lasipallon. Kun ystävykset ovat yhdessä, pallo alkaa hehkua. Kerttu ymmärtää, että Kai on antanut hänelle paljon enemmän kuin vain lahjan.

Äkkiä lasten elämä kuitenkin muuttuu. Käänteen aiheuttaa isoäidin Lapin matkallaan ostama peili. Peili on taikapeili, varastettu Lumikuningattaren jäälinnasta, kaukaa pohjan periltä. Lumikuningatar on raivoissaan lähettänyt maahisensa etsimään peiliä ja tuomaan sen takaisin. Kun peili viimein löytyy Kertun kotoa, maahiset pudottavat sen kiireessään maahan, ja se särkyy tuhansiksi pirstaleiksi, joista jokainen kantaa mukanaan Lumikuningattaren viiltävän kylmää taikavoimaa.

Yksi sirpaleista lennähtää nukkuvan Kain silmään muuttaen hänen tapaansa nähdä maailma ympärillään. Toinen sirpale lentää lasipalloon sammuttaen sen hohteen ja kolmannen sirpaleen löytää Lapin seita, joka on Lumikuningattaren sisarpuoli. Lumikuningatar haluaa saada kaikki palaset takaisin ja päättää siepata Kain mukaan jäälinnaansa ja panna tämän kokoamaan sirpaleista ehjää peiliä.

Kerttu lähtee pitkälle taipaleelle Kain löytämiseksi maailman ääristä. Matkallaan hän tapaa monenlaisia ihmisiä. Lopulta Kerttu päätyy Pohjan perukoille ja Lapin seidan puheille. Lapin seita ja hänen lapsikatraansa kutsuvat Kertun tapaamaan maanalaisen maailman asukkeja. Kerttu pystyy voittamaan pelkonsa näitä outoja olentoja kohtaan, sillä hän on matkoillaan oppinut ymmärtämään erilaisuutta. Kertulle selviää, että kaikki pelkäävät Lumikuningatarta ja koko joukko päättää yhdessä pelastaa Kain Lumikuningattaren hyytävästä linnasta.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Lumikuningatar

Yleisömenestys myös Kööpenhaminassa

Kansallisbaletti vieraili Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna Lumikuningattaren kanssa myös Kööpenhaminassa, Andersenin ja Greven kotimaassa. Teos nähtiin neljästi loppuunmyydyssä Tanskan kuninkaallisessa oopperassa tammikuussa 2017, jolloin myös kuningatar Margareeta katsoi esityksen.

Lasten taidetuokio_Lapset

Lumikuningatar myös perheen pienimmille

Lumikuningatar on Vauvojen taidetuokioiden ja Lasten taidetuokioiden teema syksyllä 2019. Vauvojen taidetuokioissa lauletaan, leikitään, liikutaan, kuunnellaan ja katsellaan – ennakkotaitoja ei tarvita. Lasten taidetuokioissa 5–6-vuotiaat pääsevät tutustumaan oopperan ja baletin kiehtovaan maailmaan soittaen, tanssien ja askarrellen.

Tekijät

Koreografia, dramaturgia h.c.andersenin sadun mukaan
Kenneth Greve
Musiikki (äänite)
Tuomas Kantelinen
Lavastus, puvut
Erika Turunen
Lavastus, valaistus
Mikki Kunttu
Naamiointi
Pekka Helynen
Projisointikuvat
Mikko Linnavuori
Projisointikuvat
Jan Yrlund
Dramaturgia h.c.andersenin sadun mukaan
Pirjo Toikka
Dramaturginen neuvonantaja
Raija-Sinikka Rantala

Rooleissa

Isoäiti
Minna Tervamäki
Isoäiti
Pirjo Lonka
Lapin seita
Salla Eerola
Lapin seita
Valeria Quintana
Lapin velho
Maksim Tšukarjov

Teoksessa käytettävän ledscreenin on toteuttanut RGB Oy.

Esitykset ja liput

2 h 25 min
1 väliaika (30 min)
11 esitystä
19.10.2019 – 9.11.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli suomi
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
la 19.10.2019
klo 14:00
la 19.10.2019
klo 18:00
to 24.10.2019
klo 12:00
pe 25.10.2019
klo 19:00
la 26.10.2019
klo 14:00
la 26.10.2019
klo 18:00
ke 30.10.2019
klo 19:00
to 31.10.2019
klo 19:00
pe 1.11.2019
klo 19:00
la 9.11.2019
klo 14:00
la 9.11.2019
klo 18:00

Sinua voisi kiinnostaa myös

Hypähdä satumaailmaan
Maailman vahvin baletti

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.