Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 45 min
ei väliaikaa
2 esitystä
27.10.2018 – 27.10.2018
Tien päällä
Oulun teatteri

Suosittu muumibaletti vierailulle Ouluun

Muumipeikko ja taikurin hattu

Muumilaaksossa tapahtuu kummia

Hittibaleteistaan tunnettujen Kenneth Greven ja Tuomas Kantelisen Muumipeikko ja taikurin hattu saapuu vierailulle Ouluun lokakuussa 2018. Japanin ja Helsingin hurmannut koko perheelle soveltuva muumibaletti seuraa tuttua tarinaa salaperäisestä taikurin hatusta.

Muumipeikko ja taikurin hattu -baletti toteutetaan Agency Northin ja Moomin Charactersin luvalla. Esitykset ovat osa Oopperan ja Baletin Oulun vierailua.

Muumipeikko ja taikurin hattu

“Kuningasrubiini loisti ruohikossa kauniimmin kuin koskaan ennen.

Mutta kuningasrubiini loisti kuin punainen silmä yöntummaa maata vasten, ja kuussa oleva Taikuri huomasi sen.”

– Tove Jansson: Taikurin hattu

Muumipeikko ja Taikurin hattu

Tutut muumihahmot kärkitossuilla

Tove Janssonin romaaniin Taikurin hattu pohjautuva baletti vie katsojat Muumilaaksoon, jossa oudon hatun ilmaantuminen aiheuttaa kummallisia asioita. Muumiperheen mukana tarinassa nähdään mm. Nipsu, Nuuskamuikkunen, Niiskuneiti, Pikku Myy ja Mörkö.

#muumibaletti #taikurinhattu

Muumipeikko ja taikurin hattu

Koko perheen baletti

Muumipeikko ja taikurin hattu soveltuu mainiosti koko perheen katsottavaksi, sillä esitys on kestoltaan vajaan tunnin pituinen. Vähän pienemmätkin katsojat jaksavat seurata tuttujen hahmojen kuljettamaa tarinaa. Jännitystä esitykseen tuovat kuitenkin mm. hämärässä paikalle saapuva Mörkö ja taikurin salaperäinen pantteri, joten teos saattaa olla liian jännittävä herkimmille pikkukatsojille.

Kuvagalleria

Juoni

Kevään tullessa Muumilaakson väki herää talviuniltaan ja tekee kevätvalmisteluja. Pikku Myy löytää silinterihatun, johon liittyykin taikuutta. Nipsu löytää suuren rubiinin puutarhasta, mutta yllättäen kaunis päivä muuttuu harmaaksi ja koleaksi, kun jäätävä Mörkö saapuu Muumilaaksoon ja haluaa saada rubiinin itselleen.

Muumimamma saa Mörön lähtemään, mutta pian paikalle saapuu toinen vierailija: musta pantteri, hattuaan ja rubiiniaan etsivän taikurin lemmikki. Taikuri löytää kadottamansa omaisuuden Muumilaaksosta ja sen kunniaksi järjestetään suuret juhlat!

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Tekijät

Koreografia
Kenneth Greve
Musiikki (äänite)
Tuomas Kantelinen
Lavastus, projisoinnit
Anna Kontek
Puvut
Erika Turunen
Valaistus
Vesa Pohjolainen

Rooleissa

Muumipeikko
Jani Talo

Esitysoikeudet: Agency North Ltd ja Moomin Characters Ltd

Esitykset ja liput

45 min
ei väliaikaa
2 esitystä
27.10.2018 – 27.10.2018
Tien päällä
Oulun teatteri