Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h
1 väliaika (20 min)
2 esitystä
7.4.2022 – 8.4.2022
Baletit
Alminsali
liput
20 €

Keväällä 2022 Kansallisbaletin nuoret lahjakkuudet esiintyvät omassa illassaan Alminsalissa. Illan ohjelmistossa on Reija Wäreen kantaesitysteos sekä katkelmia klassisen baletin helmistä. Esiintyjinä nähdään pääosin Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssijoita, jotka ovat aloittaneet uransa ammattitanssijoina parin vuoden sisällä.

Esitykset ja liput

2 h
1 väliaika (20 min)
2 esitystä
7.4.2022 – 8.4.2022
Baletit
Alminsali
liput
20 €
to 7.4.2022
klo 18:00
Alminsali
pe 8.4.2022
klo 18:00
Alminsali

#NextSteps

Reija Wäre

Koreografina Reija Wäre

Uuden kantaesitysteoksen Next Steps -iltaan luo Reija Wäre, joka on työskennellyt ohjaaja-koreografina eri tyylilajeissa oopperasta katutanssiin ja tv-tuotannoista teatteriin, urheiluun ja massatapahtumiin. Hän on ollut tekemässä yli 80 tanssiteosta, näytelmää ja musikaalia, kuten Turun Kaupunginteatterin musikaalia Tom of Finland, kahta Risto Räppääjä -elokuvaa, Antti Tuiskun, Jenni Vartiaisen, Robin Packalenin, Kaija Koon ja Anna Puun areenakonsertteja sekä Cheekin jäähyväiskonsertteja.

Uudessa teoksessa keveästi kannatettu liike ja elegantit linjat kohtaavat raskaamman ja rytmisemmän liikkeen rikotumpine muotoineen. Musiikki yhdistää elementtejä eri aikakausilta ja puvustuksessa perinteiset baletin vaatteet sekoittuvat tämän päivän muotiin ja pop-estetiikkaan. Teoksen liikekieli pohjautuu baletin tekniikkaan, mutta lainaa vahvasti muista tanssilajeista. Teoksen katutanssikoreografina on katutanssin monitaitaja Akim Bakhtaoui, jonka balettitanssijat kohtaavat näyttämöllä myös konkreettisesti.

Bajadeeri

Klassisen baletin helmiä

Nykytanssiteosten lisäksi nuoret tanssijat pääsevät Next Steps -illassa näyttämään osaamistaan katkelmissa klassisen baletin huipputeoksista.

Next Steps 2020

12 nuorta tanssijaa

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneessa Suomen kansallisbaletin nuorisoryhmässä työskentelee 12 nuorta tanssijaa. Kansainvälisen ryhmän tanssijoista puolet on suomalaisia, puolet on saapunut Suomeen ympäri maailman Japania, Koreaa ja Uutta-Seelantia myöten. Nuorisoryhmän tanssijat esiintyvät Next Steps -iltojen lisäksi myös Kansallisbaletin päänäyttämön teoksissa muiden tanssijoiden rinnalla. Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Tekijät

Wäre
Koreografia
Reija Wäre
Koreografia (katutanssi)
Akim Bakhtaoui
Musiikki
Minna Koivisto
Lavastus, valaistus, projisoinnit
Ari Levelä
Stylisti
Vesa Silver

Suomen kansallisbaletti täyttää 100 vuotta vuonna 2022. Teos on osa juhlavuoden ohjelmaa.

Täydennä elämys tarjoiluilla

Tarjoilutuotteet tulevat myyntiin syksyllä

Oopperaravintolassa alkaa uusi aikakausi, kun Restel aloittaa palveluntuottajanamme syksyllä 2021. Tarjoilutuotteet kauden 2021–2022 esityksiin tulevat myyntiin elokuussa. Voit tilata tarjoilut helposti verkkokaupassamme, puhelinpalvelussamme, Opera&Ballet-mobiilisovelluksessa tai asiakaspalvelupisteellä.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.