Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 20 min
1 väliaika (25 min)
4 esitystä
23.5.2019 – 31.5.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli ranska
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Unenomaisesti väreilevä ooppera Esa-Pekka Salosen johdolla

Oopperan tapahtumat sijoittuvat myyttiseen maailmaan. Metsästä löytynyt Mélisande päätyy salaperäiseen linnaan Golaud’n vaimoksi, mutta rakkaus nuoreen Pelléasiin johtaa tragediaan. Unenomaisesti väreilevä Pelléas ja Mélisande heijastaa ihmismielen syvyyksiä, yksinäisyyttä, aavistuksia. Se luo tehonsa hiljaisuudella ja tauoilla. Meditatiivisen oopperan johtaa Esa-Pekka Salonen.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande; Jenny Carlstedt; Ville Rusanen

Pelléas ja Mélisandeen ohjaaja Marco Arturo Marelli on luonut vaikuttavan näyttämökuvan, jonka hallitseva elementti on vesi. Suurissa altaissa on peräti 30 000 litraa vettä, jonka heijastukset luovat kiehtovia näkymiä.

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande

Ooppera kuin veden väreilyä

”Vesi on minulle vertauskuva karkotettujen koti-ikävälle ja uhkaaville, tuntemattomille onnettomuuksille. Se on unenomaisten aavistusten välittäjä, merenneitomaisen Mélisanden elementti, ja samalla sen ahdistuksen elementti, jota miehet kokevat kohdatessaan tuntemattoman ja tutkimattoman – sekä naisessa että heissä itsessään.”

-ohjaaja Marco Arturo Marelli

#pelleasjamelisande

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande

”Musiikki virtaa, seisahtuu tai äkkiä hidastuu. Pyörteet vaihtelevassa pinnassa, näkymättömät ja vaaralliset virtaukset syvyydessä, kevyt väreily pienimmästäkin liikahduksesta, värikkäiden heijastusten leikki,  pohjattoman synkkä rotko.”

– Marco Arturo Marelli Debussyn musiikista

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande; Topi Lehtipuu; Angelika Kirchschlager

Tutustu librettoon

Voit lukea oopperan koko libreton Kulisseissa-verkkolehdessämme.

Galleria

Juoni

Golaud löytää lähteeltä salaperäisen naisen, joka kertoo vain nimensä: Mélisande. Golaud ottaa aluksi vastahakoisen Mélisanden mukaansa Allemondiin. Golaud ja Mélisande menevät naimisiin, mutta Goulaudin velipuoli Pelléas rakastuu Mélisandeen.

Lopulta Pelléas ja Mélisande tunnustavat toisilleen rakkautensa ja ovat valmiita pakenemaan yhdessä Allemondista. Golaud estää sen ja surmaa Pelléasin. Mélisande synnyttää lapsen, kuolee ja jää yhtä arvoitukselliseksi kuin tullessaan.

Laajempi juoniselostus käsiohjelmassa

Tekijät

Musiikki
Claude Debussy
Ohjaus, lavastus
Marco Arturo Marelli
Puvut
Dagmar Niefind

Rooleissa

Pelléasin isä
Hannu Tuomi

Esitykset ja liput

3 h 20 min
1 väliaika (25 min)
4 esitystä
23.5.2019 – 31.5.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Esityskieli ranska
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
to 23.5.2019
klo 19:00
la 25.5.2019
klo 14:00
ke 29.5.2019
klo 19:00
pe 31.5.2019
klo 19:00

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä. Kauden 2019–2020 tarjoilutuotteet tulevat myyntiin myöhemmin huhtikuussa.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Esa-Pekka suosittelee: ryhdy taidemesenaatiksi

Taiteellisen partnerimme nimikkorahaston tarkoituksena on tukea uutta ooppera- ja balettitaidetta erityisesti teknologian keinoin.

Lue lisää >