Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 15 min
1 väliaika (30 min)
10 esitystä
16.1.2021 – 6.2.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Ikäraja 5 vuotta

Kevätkauden 2021 esitykset peruttu

Kaikki Oopperan ja Baletin kevätkauden 2021 esitykset on peruttu.
Joutsenlammen sekä Cavalleria rusticanan & Pajatson esitykset siirtyvät kaudelle 2021–2022. RING-tetralogia jatkuu elokuussa 2022. Kauden 2021–2022 ohjelmisto julkistetaan 28.4.
Olemme erikseen yhteydessä peruttuihin esityksiin liput ja/tai tarjoilut ostaneisiin asiakkaisiin.

Maailman vahvin baletti!

Peppi Pitkätossu

Peppi Pitkätossu on mukaansatempaava lapsiystävällinen baletti, jonka eläväinen ilmaisu viihdyttää myös aikuisia katsojia. Hauska ja liikuttava esitys henkii 1950-luvun nostalgiaa ja tarjoaa huvia, vauhtia ja värejä – täydellisen startin tammikuulle ja uuteen vuoteen.

Peppi Pitkätossu vie mukanaan Huvikumpuun ja entisaikojen Etelänmerelle. Näyttämöllä tanssivat Astrid Lindgrenin kirjoista tutut hahmot: Tommi ja Annika, Herra Tossavainen, Pikku-Ukko sekä tietysti maailman vahvin tyttö. Tarinaa on helppo seurata myös tanssittuna ja musiikissa soivat tunnistettavat Peppi-melodiat, joiden bongaaminen saa hymyn huulille.

Esityksen ikäraja on 5 vuotta.

Esitykset ja liput

2 h 15 min
1 väliaika (30 min)
10 esitystä
16.1.2021 – 6.2.2021
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-109 €
Ikäraja 5 vuotta
la 16.1.2021
klo 14:00
la 16.1.2021
klo 18:00
ke 20.1.2021
klo 19:00
la 23.1.2021
klo 18:00
to 28.1.2021
klo 19:00
la 30.1.2021
klo 18:00
ti 2.2.2021
klo 19:00
pe 5.2.2021
klo 19:00
la 6.2.2021
klo 14:00
la 6.2.2021
klo 18:00

Katsojien rakastama Peppi-baletti

“Ihana, lapsiystävällinen baletti. Helposti seurattava, mielenkiintoinen juoni, upeat lavasteet ja puvut. Merenpohjakohtaus oli upea!”

“Ihan mahtava! Odotin jotain ”tanssiteatteria”, mutta esitys olikin baletin riemujuhlaa! Suosittelen kaikille!”

“Esitys oli upea väripläjäys, kaunista tanssia, ihania pieniä yksityiskohtia. Musiikki oli myös aivan fantastista!”

#peppipitkätossu #peppibaletti

Baletti pohjautuu Astrid Lindgrenin kirjoihin.

Tekijät

Koreografia
Pär Isberg
Koreografia (katutanssi)
Karl Dyall
Musiikki
Georg Riedel
Musiikki
Stefan Nilsson
Lavastus
Bo-Ruben Hedwall
Puvut
Ann-Mari Anttila
Valaistus
Torkel Blomkvist

Juoni

Peppi Pitkätossu muuttaa pieneen kaupunkiin, Huvikumpu-nimiseen huvilaan yhdessä apinansa Herra Tossavaisen ja hevosensa Pikku-Ukon kanssa. Naapurissa asuvat lapset Tommi ja Annika, joista tulee Pepin ystäviä. Peppi kutsuu Tommin ja Annikan Huvikumpuun ja tekee pannukakkuja. Heidän lähdettyään ja Pepin mentyä nukkumaan taloon murtautuvat rosvot Jymy-Juntunen ja Kukkanen, jotka ovat kuulleet Pepin omistavan laukun täynnä kultarahoja. Peppi kuitenkin vangitsee rosvot, jotka joutuvat opettelemaan tanssia päästäkseen vapaiksi.

Peppi vierailee Tommin ja Annikan äidin järjestämillä kahvikutsuilla, muttei tiedä, kuinka kutsuilla tulisi käyttäytyä, ja saa aikaiseksi kaaoksen. Peppi lähtee Tommin ja Annikan kanssa etsimään aarteita ja he löytävät mallinuken käden, josta saa hyvän tanssiparin. Lapset kohtaavat rouva Rissasen, joka yrittää pakottaa Pepin koulun penkille apunaan poliisit Kling ja Klang.

Koulunkäynti ei ole Peppiä varten, vaan hän haaveilee tapaavansa isänsä Efraimin, joka on Etelämeren kuningas. Tommi ja Annika ovat surullisia kuullessaan Pepin aikeista matkustaa isänsä luo Etelämerelle, mutta lopulta heidän vanhempansa antavat luvan lähteä mukaan matkaan.

Laivalta lapset pääsevät sukeltamaan ja tutkimaan jännittävää vedenalaista maailmaa. Rantauduttuaan Etelämeren saarelle paikalliset asukkaat tanssivat tervetuliaistanssin vieraille. Herra Tossavainen tapaa saarella lajitovereitaan. Varkaat yrittävät varastaa lasten merestä keräämät helmet, mutta Peppi ajaa heidät tiehensä. Kuningas Efraim järjestää tyttärensä kunniaksi juhlat. Tommi ja Annika kuitenkin ikävöivät jo kotiin, ja lapset palaavat pikkukaupunkiin, joka on peittynyt lumeen.

Juoni kokonaisuudessaan ja muuta taustatietoa luettavissa teoksen käsiohjelmasta.

Katutansseista kärkitossuille

Peppi Pitkätossu baletti

“Ensimmäinen kysymykseni oli, osaako Peppi tanssia klassista balettia – ja vastaus oli että ei. Klassinen baletti on sidottu muotoon, Peppi on kapinallinen. Hänen tulee liikkua vapaasti eri tanssityyleissä. Peppi tanssii niin streetiä, breakiä, steppiä kuin capoeiraakin.”

– Pär Isberg, koreografi

Oopperan ja Baletin faneilla on asiaa

Fanit arvostelevat Peppi Pitkätossun

Katso video

#oopperabalettifanit

”Parasta on, että Peppi saa tanssia omanlaisesti eikä mene sääntöjen mukaan.”

– Lilja

Syvenny teokseen

Peppi Pitkätossu

Tuttua musiikkia

Peppi Pitkätossu -baletin musiikin ovat säveltäneet Stefan Nilsson ja Greg Riedel. Baletissa kuulee katkelmia useista Peppi-sarjan tutuista melodioista, sillä Riedel on tullut tunnetuksi Peppi-musiikista jo aiemmin. Hän otti vastuulleen säveltäjä Jan Johanssonilta kesken jääneen sävellystyön vuonna 1968 kuuluisaa Peppi-tv-sarjaa ja elokuvia varten. Hän on säveltänyt  musiikkia myös mm. Vaahteramäen Eemelin ja Melukylän lasten tv-tuotantoihin.

Peppi Pitkätossu

Ruotsalainen tekijäjoukko Pepin takana

Baletin alkuperäistä tarinaa kunnioittavan visuaalisuuden on suunnitellut ruotsalainen tekijäjoukko. Pohjois-Ruotsista kotoisin oleva pukusuunnittelija Ann-Mari Anttila on suunnitellut lähes 50 vuotta jatkuneen uransa aikana ooppera- ja balettipuvustusten lisäksi lukuisia puvustuksia Ruotsin television SVT:n tv-tuotantoihin.

Lavastussuunnittelija Bo-Ruben Hedwall on tehnyt pitkään yhteistyötä koreografi Pär Isbergin kanssa niin tv-tuotantoihin kuin teattereihinkin. Lisäksi Hedwall on toiminut muotoilijana mm. Nordiska Museetin, Vasamuséetin ja Dansmuseetin näyttelyissä.

Torkel Blomkvist on suunnitellut valaistuksen lukuisiin ruotsalaisiin ooppera- ja teatteriproduktioihin.

Astrid Lindgrenin teosten esitysoikeuksia Suomessa valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Etusi -20% Radisson Blu -hotelleihin

Täydennä elämysiltasi hotelliyöllä. Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan.

Hemmottelutarjous pitää sisällään kahden hengen yöpymisen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessanne sekä Super Breakfast -aamiaisen.

Tutustu tyylikkäisiin hotelleihin ja varaa hotelliyö.