Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 40 min
ei väliaikaa
6 esitystä
30.8.2019 – 18.9.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-134 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
Ring

Matka toiseen todellisuuteen alkaa

Nibelungin sormus -sarjan ensimmäinen osa Reininkulta esittelee keskeiset hahmot ja teemat, jotka kehittyvät saagan edetessä. Säveltäjä Richard Wagnerin mukaan Reininkulta on ”näyttämöjuhlan aatto”.

Reininkullan yksittäiset liput tulevat myyntiin 5.8.2019. Varmista paikkasi ostamalla kausikortti. Kausikortit tulevat myyntiin 3.4. klo 12.

Ring

Uusi suomalainen Ring

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus ja oopperan historian suurin teos. Myyttiseen maailmaan sijoittuva tetralogia kertoo rakkaudesta, vihasta, vallasta ja ahneudesta. Nyt se saa uuden tulkinnan suomalaisten huipputekijöiden käsissä.

#Reininkulta #Ring #FNORing

Ring

Alberich varastaa Reinvirran vartioidun kullan, kiroaa rakkauden ja takoo sormuksen, joka tuo kantajalleen rajattoman vallan. Mutta valtaa janoaa myös ylijumala Wotan.

Antiikin jumalten maailmaan viittaava Reininkulta on täynnä mustaa komediaa ja kepeyttä. Se nauraa hahmojensa turhamaisuudelle  ja hölmölle naiiviudelle, jotka sysäävät liikkeelle peruuttamattoman tapahtumaketjun.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Ring

“Wagnerin musiikki on niin suurta, että näyttämöllepanon täytyy vastata sitä. Ring on perinteisesti tarina rakkaudesta, kostosta, vallasta ja ahneudesta. Suuren tarinan takaa löytyy kuitenkin vielä suurempia teemoja; kysymyksiä ja vastauksia myyteistä, uskosta ja tietoisuudesta. Samaa kerrostuneisuutta kuin musiikissa, haluan ilmentää myös ohjauksessani.”

– Ohjaaja Anna Kelo

Suora lähetys 7.9.

Ring

Katso esitys verkossa

Lähetämme Reininkullan suorana verkossa 7.9.2019. Suoratoisto totetutetaan yhdessä Ylen kanssa.

Katso lähetys Stage24:lla.

Juoni

Reinintyttäret leikittelevät reininkullan ympärillä virran pohjalla. Alberich saa aarteen haltuunsa kiroamalla rakkauden, ryöstää kullan ja katoaa.

Jättiläiset Fafner ja Fasolt ovat rakentaneet Wotanin käskystä Valhallan. He vaativat palkakseen Freiaa, nuoruuden ja kauneuden jumalatarta. Wotan toivoo voivansa pelastaa Freian Logen oveluuden avulla, mutta Loge ei keksi ketään korvaamaan Freiaa.

Loge kertoo Wotanille, että Alberich on takonut reininkullasta sormuksen, joka antaa hänelle rajattoman vallan. Jättiläiset suostuvat vaihtamaan Freian kulta-aarteeseen, mutta pitävät häntä panttivankinaan kunnes Wotan luovuttaa kullan.

Mime on joutunut Alberichin pakottamana takomaan reininkullasta kypärän, joka tekee kantajansa näkymättömäksi. Näkymätön Alberich määrää veljensä Mimen ja Nibelungit louhimaan kaivoksista yhä lisää kultaa.

Loge on seurannut Wotania Nibelheimiin ja saa Alberichin houkutelluksi kerskailemaan taikavoimallaan: kypärän avulla tämä muuttuu ensin jättiläiskäärmeeksi, sitten sammakoksi. Nyt hänet on helppo vangita ja viedä jumalten eteen. Henkensä lunnaiksi Alberichin on luovutettava pois koko aarre, ja vihassaan hän kiroaa sormuksen.

Wotan epäröi: pitäisikö hänen antaa kulta-aarteen lisäksi myös sormus jättiläisille? Kaikkitietävä Erda varoittaa silloin Wotania sormukseen liittyvästä kirouksesta ja tuhosta. Samassa sormuksen kauhistuttava voima ilmenee: aarteen jakamisesta syntyneen riidan seurauksena Fafner iskee Fasoltin hengiltä. Jumalat astuvat kohti Valhallaa sateenkaarisiltaa pitkin, Reinintyttäret valittavat aarteensa menetystä.

Tekijät

Musiikki
Richard Wagner
Ohjaus
Anna Kelo
Lavastus, valaistus- ja videosuunnittelu
Mikki Kunttu
Puvut
Erika Turunen

Rooleissa

Esitykset ja liput

2 h 40 min
ei väliaikaa
6 esitystä
30.8.2019 – 18.9.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-134 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 30.8.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
ti 3.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
la 7.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
ti 10.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä
la 14.9.2019
klo 14:00
Päänäyttämö
täynnä
ke 18.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
täynnä

Reininkullan yksittäiset liput tulevat myyntiin 5.8.2019. Varmista paikkasi ostamalla kausikortti. Kausikortit kaudelle 2019–2020 ovat nyt myynnissä.

Tämäkin teos kuuluu kausikorttiin

kanta-asiakkaat

Varmista paikkasi

Kausikortin hankkimalla ostat liput koko kauden 2019–2020 valittuihin uutuusesityksiin, joita on yhteensä seitsemän. Saat alennuksia, etuja ja oman vakiopaikkasi katsomoon.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Huomioithan, ettei tässä esityksessä ole väliaikaa. Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan ennen esitystä.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Esa-Pekka Salosen rahasto

Salonen-Esa-Pekka_photo-by-Minna-Hatinen_Finnish-National-Opera-and-Ballet_1600x900

Esa-Pekka Salosen rahaston tarkoituksena on tukea uutta ooppera- ja balettitaidetta erityisesti teknologian keinoin. Rahastosta voidaan antaa avustuksia sekä jakaa apurahoja ja stipendejä Suomen kansallisoopperan ja -baletin piirissä toimiville henkilöille sävellys- ja multimediateosten tilauksia varten tai muuhun rahaston tarkoituksen mukaiseen toimintaan. Rahastosta voidaan antaa myös lahjoituksia Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:lle.

Ryhdy taidemesenaatiksi ja ole mukana rakentamassa ooppera- ja balettitaiteen tulevaisuutta.