Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h
1 väliaika (30 min)
1 esitys
23.10.2019
Konsertit
Päänäyttämö
liput
38-69 €
Esityskieli suomi ja latina
Ei tekstitystä

Antiikin tragediat konserttina

Antiikin jylhät tragediat innoittivat Richard Straussin ja Igor Stravinskyn lajinsa parhaimmistoon kuuluviin teoksiin. Nyt Straussin Elektraan perustuva orkesteriteos ja Stravinskyn oratorio Oedipus Rex kohtaavat mittavassa konsertissa.

Suosittelemme konserttia yli 9-vuotiaille kuulijoille.

Elektra

Richard Straussin Elektran kiihkeä laulu ja häikäisevän rajusti soiva orkesteri hätkähdyttivät oopperayleisöä 110 vuotta sitten. Elektrasta tehdyssä uudessa orkesterisovituksessa kuulija kokee todellisen sointivyöryn, kun oopperan vaikuttavimmat kohdat seuraavat toisiaan tiiviissä tahdissa.

Oedipus Rex

Kuningas Oidipus yrittää välttää hänelle määrätyn kohtalon, mutta kukaan ei voi paeta osaansa. Igor Stravinskyn ja antiikin tragedian kohtaaminen tuotti yhden lajinsa vaikuttavimmista teoksista.

Stravinsky oli 1920-luvulla jättänyt taakseen värikkäät ja äänekkäät baletit ja pyrki uudenlaiseen selkeyteen. Tuloksena oli jylhä ja komeasti soiva Oedipus Rex, jota on esitetty sekä oratoriona että oopperana. Suomessa tätä mestariteosta on kuultu verrattain harvoin. Kansallisoopperassa se toteutettiin edellisen kerran vuonna 1963. Konsertissa teos kuullaan huippusolistien, Oopperan orkesterin ja mieskuoron tulkitsemana.

Tekijät

Elektra Suite
Musiikki
Richard Strauss
Oedipus Rex
Musiikki
Igor Stravinsky

Rooleissa

Oedipus Rex

Esitykset ja liput

2 h
1 väliaika (30 min)
1 esitys
23.10.2019
Konsertit
Päänäyttämö
liput
38-69 €
Esityskieli suomi ja latina
Ei tekstitystä

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.