Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 3 h 15 min
2 väliaikaa (30 min)
7 esitystä
8.2.2019 – 28.2.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-99 €
Esityskieli ranska
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Kauneudestaan kuuluisa ooppera

Thaïs; Sabina Cvilak, Jaakko Kortekangas

Harras munkki lähtee erämaasta käännyttämään paheellista kurtisaani Thaïsia. Mutta pystyykö munkki vastustamaan viettelyksen voimaa?

Kiehtova kuvaus maallisen ja taivaallisen rakkauden ristiriidasta yhdistyy Jules Massenet’n hurmioituneena hehkuvaan musiikkiin. Kuka lopulta on syntinen ja kuka pyhä? Ihmisyyden perimmäisten kysymysten ohella Thaïs tarjoaa loistetta, jollaista et näe missään muualla.

Suosittelemme esityksiä yli 12-vuotiaille katsojille.

Tallenne Thaïsin esityksestä nyt Stage24-palvelussa

Thaïs: Warwick Fyfe; Marianne Fiset; Mika Pohjonen; Elli Vallinoja

Katso tallenne Thaïsin esityksestä 13.2. Suomen kansallisoopperassa Stage24-palvelussa.

Ylenpalttista glamouria

Thaïs; Sabina Cvilak; Ann-Marie Heino; Luc Robert; Tove Åman

Vuosisadanvaihteen ilmapiiriin sijoitettu Thaïs on kullanhohtoisine pukuineen yksi Kansallisoopperan visuaalisesti vaikuttavimmista esityksistä. Ylistetty tuotanto on kiinnostanut muuallakin, ja lavasteet ja puvut ovat olleet lainassa Los Angelesin oopperassa.

#thais

Thaïs; Jaakko Kortekangas; Sabina Cvilak

”Turhaan olen ruoskinut lihaani, turhaan olen sitä kuolettanut! Demoni on ottanut minut valtaansa! Naisen kauneus vainoaa näkyjäni! Ainoa mitä näen on Thaïs, Thaïs!”

– Munkki Athanaël libretossa

Galleria

Juoni

Munkki Athanaël on nähnyt Aleksandriassa kauneudestaan kuuluisan kurtisaani Thaïsin ja päättänyt käännyttää hänet. Hän tapaa Thaïsin nuoruudenystävänsä Niciasin luona ja lupaa Thaïsille ikuista rakkautta ja elämää. Munkin puheet vaikuttavat Thaïsiin, ja seuraavana aamuna  hän päättää tuhota kaiken omistamansa ja jättää entisen elämänsä.

Athanaël vie Thaïsin luostariin, mutta ei voi unohtaa häntä. Näky kertoo Athanaëlille Thaïsin olevan kuolemaisillaan. Athanaël kiirehtii hänen luokseen ja tunnustaa kaiken puheen ikuisesta elämästä olleen valetta: todellisuudessa hän on koko ajan himoinnut Thaïsia. Syntisestä naisesta oli tullut pyhä, pyhästä miehestä syntinen.

Thaïs; Sabina Cvilak, Jaakko Kortekangas

“Massenet’n aistillinen ooppera herkuttelee visuaalisella ylellisyydellä. — Päähenkilö Thaïs on kuvankaunis femme fatale ja kurtisaani-näyttelijär, joka kullanhohtoisessa, siipikoristeissa fantasia-asussaan on kuin rakkaudenjumalatar. Koko hänen teatterihovinsa on täynnä satumaista kimmellystä ja eroottisia mielikuvitushahmoja.”

– Helsingin Sanomat

Tekijät

Musiikki
Jules Massenet
Ohjaus
Nicola Raab
Lavastus, puvut
Johan Engels
Valaistus
Linus Fellbom

Rooleissa

Athanaël
Warwick Fyfe
Crobyle
Iida Antola

Esitykset ja liput

3 h 15 min
2 väliaikaa (30 min)
7 esitystä
8.2.2019 – 28.2.2019
Oopperat
Päänäyttämö
liput
15-99 €
Esityskieli ranska
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 8.2.2019
klo 19:00
ke 13.2.2019
klo 19:00
pe 15.2.2019
klo 19:00
to 21.2.2019
klo 19:00
la 23.2.2019
klo 19:00
ti 26.2.2019
klo 19:00
to 28.2.2019
klo 19:00

Arviot

Amfion 26.1.2013

Ensi-illassa Kansallisoopperan sensuelli ja värikäs Thaïs

lue lisää
Helsingin Sanomat 27.1.2013
“Thaïs kiihottaa makuhermoja” lue lisää

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.