Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 25 min
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
27.9.2019 – 12.10.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90 €

Yksi ilta, kolme tanssiteosta

Kansallisbaletin Tripla tarjoaa valikoiman maailmankuulujen koreografien innostavia teoksia. Brittiläinen Wayne McGregor on yksi nykypäivän arvostetuimmista koreografeista, George Balanchine oli amerikkalaisen baletin luoja ja neoklassisen baletin edelläkävijä, Jerome Robbins tuli tunnetuksi tanssiteostensa lisäksi mm. West Side Story -elokuvan koreografina.

Suosittelemme esityksiä yli 7-vuotiaille katsojille.

#tripla #FNBtripla

Infra, photo Costin Radu

Infra

Wayne McGregor – Max Richter

Tunteet pinnan alla

Infra vie katsojan kaupungin pinnan alle – myös kirjaimellisesti, sillä teoksessa tanssitaan brittitaiteilija Julian Opien taideteoksen alla. 12 tanssijan teoksessa nähdään sooloja, duettoja ja ryhmäkohtauksia, jotka tutkivat ihmisten välistä kanssakäymistä – tunteita, joita pidämme salassa ympärillä olevilta ihmisiltä. Vahvasti tunteisiin vetoavan baletin äänimaailmassa yhdistyvät Max Richterin kaunis ja melankolinen musiikki, elektroninen musiikki ja arkiset äänet.

Wayne McGregor on yksi arvostetuimmista tämän päivän nykytanssikoreografioista. Hän toimii Lontoon Royal Ballet’n vakituisena koreografina ja on vieraillut lukuisissa merkittävissä balettiryhmissä Moskovan Bolšoita myöten. McGregor on toiminut koreografisena ohjaajana myös mm. elokuvassa Harry Potter ja liekehtivä pikari.

Tanskan kuninkaallisen baletin tuotanto.

Kuva: Costin Radu / Tanskan kuninkaallinen baletti

Katso traileri

Video: Royal Ballet

Serenade

Serenade

George Balanchine – Pjotr Tšaikovski

Neoklassisen baletin kulmakivi

George Balanchinea voidaan pitää ehkä koko maailman neoklassisen tanssin merkittävimpänä koreografina ja vuonna 1934 kantaesitettyä Serenadea yhtenä hänen uransa kulmakivistä. Serenade oli ensimmäinen teos, jonka Neuvostoliitosta ensin Länsi-Eurooppaan ja sitten Yhdysvaltoihin siirtynyt Balanchine loi saavuttuaan Yhdysvaltoihin. Teos oli lähtölaukaus balettikoululle, josta kehittyi yksi maailman tunnetuimmista balettiryhmistä, New York City Ballet.

Serenade on luotu alun perin balettikoulun oppilaille, ja Balanchine on hyödyntänyt teoksen yllättävissä käänteissä harjoituksissa sattuneita tapahtumia, kuten oppilaan kaatumista ja toisen myöhästymistä. Koreografi oli erityisen kiintynyt Pjotr Tšaikovskin musiikkiin, ja teoksessa kuullaan Serenadi jousille (C-duuri, Op. 48).

Teos on nähty Kansallisbaletin ohjelmistossa viimeksi 2004. Se esitetään The George Balanchine Trustin luvalla.

Katso traileri

Video: San Franciscon baletti

The Concert

The Concert

Jerome Robbins – Frédéric Chopin

Maailmankuulun musikaaliohjaajan parodia pianokonsertosta

The Concert ei jätä katsojaa kylmäksi. Se parodioi pianokonserton yleisöä, joka näkee omia fantasioitaan kuunnellessaan musiikkia. Naurunpyrskähdyksiä tarjoileva koreografia pilailee sympaattisesti myös baletin traditioilla.

Pitkän uran koreografina ja ohjaajana tehnyt amerikkalainen Jerome Robbins on luonut koreografioita balettiryhmien lisäksi mm. Broadway-musikaaleihin, elokuviin ja televisiolle. Robbins palkittiin Oscar-palkinnolla koreografiasta  musikaalielokuvaan West Side Story.

Ballett am Rheinin tuotanto.

Kuva: Gert Weigelt / Ballett am Rhein

Katso traileri

Video: Ballett am Rhein

Kuvagalleria

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Legenda. Maestro. Tähti.
Kiinnostavaa nykytanssia Alminsalissa

Tekijät

Infra
Koreografia
Wayne McGregor
Musiikki
Max Richter
Lavastus
Julian Opie
Puvustus
Moritz Junge
Valaistus
Lucy Carter
Äänisuunnittelu
Chris Ekers
Serenade
Koreografia
George Balanchine
Musiikki
Pjotr Tšaikovski
Puvut
Karinska
Valaistus
Steen Bjarke
The Concert
Koreografia
Jerome Robbins
Musiikki
Frédéric Chopin
Lavastus
Saul Steinberg
Puvut
Irene Scharaff
Valaistus
Jennifer Tipton

Esitykset ja liput

2 h 25 min
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
27.9.2019 – 12.10.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90 €
pe 27.9.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
ke 2.10.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
pe 4.10.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
ti 8.10.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
to 10.10.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 12.10.2019
klo 19:00
Päänäyttämö
myynnissä

Triplan yksittäiset liput tulevat myyntiin 5.8.2019. Varmista paikkasi ostamalla kausikortti. Kausikortit kaudelle 2019–2020 ovat nyt myynnissä.

Tämäkin teos kuuluu kausikorttiin

kanta-asiakkaat

Varmista paikkasi

Kausikortin hankkimalla ostat liput koko kauden 2019–2020 valittuihin uutuusesityksiin, joita on yhteensä seitsemän. Saat alennuksia, etuja ja oman vakiopaikkasi katsomoon.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä. Kauden 2019–2020 tarjoilutuotteet tulevat myyntiin myöhemmin huhtikuussa.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.