Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 2 h 25 min
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
27.9.2019 – 12.10.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90 €

Yksi ilta, kolme tanssiteosta

Kansallisbaletin Tripla tarjoaa valikoiman maailmankuulujen koreografien innostavia teoksia. Brittiläinen Wayne McGregor on yksi nykypäivän arvostetuimmista koreografeista, George Balanchine oli amerikkalaisen baletin luoja ja neoklassisen baletin edelläkävijä, Jerome Robbins tuli tunnetuksi tanssiteostensa lisäksi mm. West Side Story -elokuvan koreografina.

Suosittelemme esityksiä yli 7-vuotiaille katsojille.

#triplabaletti #tripla #FNBtripla

Infra, photo Costin Radu

Infra

Wayne McGregor – Max Richter

Tunteet pinnan alla

Infra vie katsojan kaupungin pinnan alle – myös kirjaimellisesti, sillä teoksessa tanssitaan brittitaiteilija Julian Opien taideteoksen alla. 12 tanssijan teoksessa nähdään sooloja, duettoja ja ryhmäkohtauksia, jotka tutkivat ihmisten välistä kanssakäymistä – tunteita, joita pidämme salassa ympärillä olevilta ihmisiltä. Vahvasti tunteisiin vetoavan baletin äänimaailmassa yhdistyvät Max Richterin kaunis ja melankolinen musiikki, elektroninen musiikki ja arkiset äänet.

Wayne McGregor on yksi arvostetuimmista tämän päivän nykytanssikoreografioista. Hän toimii Lontoon Royal Ballet’n vakituisena koreografina ja on vieraillut lukuisissa merkittävissä balettiryhmissä Moskovan Bolšoita myöten. McGregor on toiminut koreografisena ohjaajana myös mm. elokuvassa Harry Potter ja liekehtivä pikari.

Teos on saanut kantaesityksensä Royal Ballet’ssa. Tanskan kuninkaallisen baletin tuotanto.

Kuva: Costin Radu / Tanskan kuninkaallinen baletti

Katso traileri

Video: Royal Ballet

Serenade

Serenade

George Balanchine – Pjotr Tšaikovski

Neoklassisen baletin kulmakivi

George Balanchinea voidaan pitää ehkä koko maailman neoklassisen tanssin merkittävimpänä koreografina ja vuonna 1934 kantaesitettyä Serenadea yhtenä hänen uransa kulmakivistä. Serenade oli ensimmäinen teos, jonka Neuvostoliitosta ensin Länsi-Eurooppaan ja sitten Yhdysvaltoihin siirtynyt Balanchine loi saavuttuaan Yhdysvaltoihin. Teos oli lähtölaukaus balettikoululle, josta kehittyi yksi maailman tunnetuimmista balettiryhmistä, New York City Ballet.

Serenade on luotu alun perin balettikoulun oppilaille, ja Balanchine on hyödyntänyt teoksen yllättävissä käänteissä harjoituksissa sattuneita tapahtumia, kuten oppilaan kaatumista ja toisen myöhästymistä. Koreografi oli erityisen kiintynyt Pjotr Tšaikovskin musiikkiin, ja teoksessa kuullaan Serenadi jousille (C-duuri, Op. 48).

Teos on nähty Kansallisbaletin ohjelmistossa viimeksi 2004. Se esitetään The George Balanchine Trustin luvalla.

Katso traileri

Video: San Franciscon baletti

George Balanchine

George Balanchinen perintö

Geogre Balanchinen syntymästä on kulunut 115 vuotta vuonna 2019. Karjalan kannaksen kesähuvilalla lapsuutensa kesät viettänyt koreografi jätti valtaisen perinnön – 423 balettia, tansseja oopperoihin, shownumeroita… Balanchinen teoksia esitetään tänä päivänä ympäri maailman. Newyorkilainen tanssihistorijoitsija Elizabeth Kendall kertoo artikkelissaan Balanchinen noususta balettimaailman huipulle.

The Concert

The Concert

Jerome Robbins – Frédéric Chopin

Maailmankuulun musikaaliohjaajan parodia pianokonsertista

The Concert ei jätä katsojaa kylmäksi. Se parodioi pianokonsertin yleisöä, joka näkee omia fantasioitaan kuunnellessaan musiikkia. Naurunpyrskähdyksiä tarjoileva koreografia pilailee sympaattisesti myös baletin traditioilla.

Pitkän uran koreografina ja ohjaajana tehnyt amerikkalainen Jerome Robbins on luonut koreografioita balettiryhmien lisäksi mm. Broadway-musikaaleihin, elokuviin ja televisiolle. Robbins palkittiin Oscar-palkinnolla koreografiasta  musikaalielokuvaan West Side Story.

Ballett am Rheinin tuotanto.

Kuva: Gert Weigelt / Ballett am Rhein

Katso traileri

Video: Ballett am Rhein

Robbins Jerome, photo Jesse Gerstein

Jerome Robbins – monipuolinen ja ristiriitainen tyylitaituri

Jerome Robbins oli merkittävä amerikkalainen koreografi, joka toteutti amerikkalaista unelmaa, mutta joka ei kuitenkaan sopinut sen edellyttämään kuvaan. Tutustu koreografiin ja ohjaajaan mm. West Side Storyn takaa. Artikkeli, kuvat ja video vievät balettien ja musikaalien kiehtovaan maailmaan 1930-luvulta 1990-luvulle.

Kuvagalleria

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Absurdia huumoria ja energistä tanssia
Tulinen baletti klassikkotarinasta

Tekijät

Infra
Koreografia
Wayne McGregor
Musiikki
Max Richter
Lavastus
Julian Opie
Puvustus
Moritz Junge
Valaistus
Lucy Carter
Äänisuunnittelu
Chris Ekers

Rooleissa

Infra
Serenade
The Concert

Esitykset ja liput

2 h 25 min
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
27.9.2019 – 12.10.2019
Baletit
Päänäyttämö
liput
15-90 €
pe 27.9.2019
klo 19:00
ke 2.10.2019
klo 19:00
pe 4.10.2019
klo 19:00
ti 8.10.2019
klo 19:00
to 10.10.2019
klo 19:00
la 12.10.2019
klo 19:00

Tämäkin teos kuuluu kausikorttiin

kanta-asiakkaat

Varmista paikkasi

Kausikortin hankkimalla ostat liput koko kauden 2019–2020 valittuihin uutuusesityksiin, joita on yhteensä seitsemän. Saat alennuksia, etuja ja oman vakiopaikkasi katsomoon.

Kausikorttien 2019–2020 myynti on päättynyt.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.