Siirry sisältöön
Kokonaiskesto
Esitykset 5.8.-6.8.
Konsertit
Espoon tuomiokirkko
liput
14-39 €

Salaisuuksien äärellä

Elokuisen illan hämärtyessä Espoon tuomiokirkossa säteilevät Suomen kansallisoopperan tähdet. Sopraano Sonja Herranen, kapellimestari Tarmo Peltokoski ja Kansallisoopperan orkesteri esittävät Straussin ja Wagnerin kamarimusiikkiteoksia ja liedejä.

Ohjelma

Orkesteri

Richard Strauss
Jousisekstetti oopperasta Capriccio, op 85
Das Rosenband, op 36/1
Ruhe Meine Seele, op 27/1
Cäcilie, op 27/2
Heimliche Aufforderung, op 27/3
Morgen, op 27/4
Zueignung, op 10/1

Richard Wagner
Siegfried-idylli

Musiikinjohto Tarmo Peltokoski
Solisti Sonja Herranen, sopraano
Kansallisoopperan orkesteri

Pianisti-kapellimestari Tarmo Peltokoski opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla opettajanaan Sakari Oramo. Hän on johtanut muun muassa Kuopion, Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkestereita, Kymi Sinfoniettaa sekä Manilan sinfoniaorkesteria Filippiineillä. Lokakuussa 2020 Peltokoski astui ensimmäistä kertaa Radion sinfoniaorkesterin eteen johtamaan Jukka Tiensuun NEMOn, ja joulukuussa hän debytoi Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.

Kuopiolaislähtöinen sopraano Sonja Herranen opiskelee laulua Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa Heli Veskuksen johdolla. Hän on valmistunut muusikoksi Tampereen konservatoriosta keväällä 2018. Herranen palkittiin kesällä 2019 Timo Mustakallio -laulukilpailussa Eero Rantalan rahaston palkinnolla. Hän oli vuonna 2018 Tampere Filharmonian nuori solisti sekä lauloi Kangasniemen laulukilpailun finaalissa. Samaisena vuonna Herranen oli myös kantaesittämässä Tuomas Turriagon Prinsessa Papupata -kamarioopperaa (TAMK) laulaen Petruksen roolin.

#urkuyöfestival

Urkuyö ja Aaria

Konsertti kuuluu Urkuyö & Aaria -festivaalin ohjelmistoon.

Esitykset ja liput

1 esitys
5.8.2021
Konsertit
Espoon tuomiokirkko
liput
14-39 €

Liput konserttiin myy Lippupiste. Osta lippuja.