Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 5 h
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
29.1.2021 – 16.2.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-139 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Valkyyrian ensi-ilta siirtyy tammikuulle 2021

Kansallisooppera ja -baletti varautuu mahdollisiin koronaviruspandemiasta johtuviin kokoontumisrajoituksiin myös syksyllä, ja kauteen 2020–2021 tulee muutoksia. Valkyyrian esitykset nähdään Innocencen sijaan talvella 2021. Valkyyrian ensi-ilta on 29.1.2021. Haluamme toteuttaa oopperan täydellisenä tuotantona suurella orkesterilla ja varmistaa, että mahdollisten rajoitusten jatkuessakin yleisö näkee Ringin oopperat oikeassa järjestyksessä. Valkyyrian esitykset johtaa Susanna Mälkki.

Ooppera sankaruuden synnystä

Ring

Saagan toinen osa

Ylijumala Wotan vahvistaa Valhallaa ja siittää maailmaan valkyyrioita, jotka keräävät sotien sankareista parhaat Valhallan vartijoiksi. Taistelussa hurjaa Hundingia vastaan Wotan joutuu antamaan valan, että hän uhraa jumalten järjestykselle poikansa Siegmundin.

Ristiriitojen ja sodan keskeltä Valkyyriasta nousee myös suuren rakkauden juonne, Siegmundin ja Sieglindin intohimo. Heidän tarinansa on alku Siegfriedille, Ring-saagan kolmannelle osalle.

Esitykset ja liput

5 h
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
29.1.2021 – 16.2.2021
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-139 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 29.1.2021
klo 15:00
Päänäyttämö
täynnä
ma 1.2.2021
klo 15:00
Päänäyttämö
myynnissä
to 4.2.2021
klo 15:00
Päänäyttämö
myynnissä
ti 9.2.2021
klo 15:00
Päänäyttämö
myynnissä
la 13.2.2021
klo 13:00
Päänäyttämö
täynnä
ti 16.2.2021
klo 15:00
Päänäyttämö
myynnissä

#Valkyyria #Ring #FNORing

Ring

Ringin toinen osa Valkyyria on samaistuttava tarina sodasta, pelosta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Toiseen maailmansotaan viittaava visuaalisuus, psykologinen tarkkuus ja vetävä juoni pitävät katsojat otteessaan kuin tämän päivän parhaat draama-sarjat.

Suosittelemme teosta yli 12-vuotiaille.

Anna Kelo

Uusi suomalainen Ring

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus ja oopperan historian suurin teos. Myyttiseen maailmaan sijoittuva tetralogia kertoo rakkaudesta, vihasta, vallasta ja ahneudesta. Nyt se saa uuden tulkinnan suomalaisten huipputekijöiden käsissä.

Juoni

Valhallasta lähtenyt Wotan kulkee luomassa uutta sukua, joka ei ole sidoksissa jumaliin ja joka täyttäisi paremmin jumalten jättämän perinnön. Wotan on kasvattanut tyttäriään Valkyyrioiksi, jotka keräävät taistelutantereilta sankareita vartioimaan Valhallaa Alberichin hyökkäyksiä vastaan.

Muukalainen pelastautuu pakomatkallaan Hundingin taloon. Hundingin vaimo tarjoaa tulijalle virkistävää juomaa. Hundingin tultua kotiin vieras kertoo itsestään; hänen äitinsä oli surmattu, kaksoissisar ryöstetty ja hän oli eksynyt isästään. Nyt häntä ajetaan takaa, sillä hän oli surmannut taistelussa veljekset. Hundingille selviää, että muukalainen on juuri hänen etsimänsä mies. Hän tarjoaa kuitenkin vieraalle yösijaa, mutta aamun koittaessa tämän on valmistauduttava taisteluun.

Hundingin vaimo kertoo vieraalle miekasta, jonka yksisilmäinen vaeltaja on iskenyt puuhun. Kukaan ei ole saanut miekkaa irti, mutta muukalainen onnistuu vetämään sen irti. Lopulta ilmenee, että he ovat kaksoset: Siegmund ja Sieglinde. Heidän välilleen syttyy rakkaus.

Wotan käskee valkyyriatyttärensä Brünnhilden suojella Siegmundia Hundingin väen ajaessa häntä takaa. Fricka taas vaatii avioliiton suojelijana oikeutta Hundingille, joten Wotan joutuu uhraamaan poikansa säilyttääkseen jumalten säätämän järjestyksen. Brünnhildelle Wotan kertoo ristiriitansa: se, jonka tehtävänä on suojella lakia, ei voi vaatia vapautta. Brünnhilde haluaisi pelastaa Siegmundin, mutta Wotan uhkaa häntä rangaistuksella.

Taistelussa Wotanin kanssa Siegmundin miekka pirstoutuu Wotanin keihääseen. Siegmund saa surmansa. Brünnhilde pakenee Sieglinden kanssa pelastaakseen Wotanin jälkeläisen.

Valkyyriat keräävät sodan jälkeen kaatuneita Valhallaa varten. Brünnhilde tuo mukanaan Sieglinden, eivätkä Valkyyriat uskalla suojella heitä Wotanilta. Siksi Brünnhilde antaa Sieglindelle Notung-miekan pirstaleet ja lähettää hänet tuntemattomaan.

Brünnhilde ottaa vastaan Wotanin rangaistuksen Siegmundin suojelemisesta: uni, josta Brünnhilden voi herättää ensimmäinen mies, joka hänet näkee.

Katso saagan ensimmäinen osa maksutta verkossa

Stage24-videopalvelu
Richard Wagner: Reininkulta; Jukka Rasilainen; Photo Ralph Larmann

Reininkulta

Ring

“Usein kuulijan ajantaju katoaa kokonaan. Wagnerin musiikki on elämys, jossa tunnit supistuvat minuuteiksi, minuutit sekunneiksi. Se on kuin magiaa. Taikatemppu, johon Wagner yksin pystyi.”

– Esa-Pekka Salonen

Esa-Pekka Salosen rahasto

Salonen-Esa-Pekka_photo-by-Minna-Hatinen_Finnish-National-Opera-and-Ballet_1600x900

Esa-Pekka Salosen rahaston tarkoituksena on tukea uutta ooppera- ja balettitaidetta erityisesti teknologian keinoin. Rahastosta voidaan antaa avustuksia sekä jakaa apurahoja ja stipendejä Suomen kansallisoopperan ja -baletin piirissä toimiville henkilöille sävellys- ja multimediateosten tilauksia varten tai muuhun rahaston tarkoituksen mukaiseen toimintaan. Rahastosta voidaan antaa myös lahjoituksia Suomen kansallisooppera ja -baletti sr:lle.

Ryhdy taidemesenaatiksi ja ole mukana rakentamassa ooppera- ja balettitaiteen tulevaisuutta.

Varmista paikkasi, hanki kausikortti

Koe mielen molemmat puolet

Kaikkien aikojen kausikortti

Kausikortin ostaessasi hankit liput uutuusesityksiin, joita on kaudella 2020–21 yhteensä seitsemän. Niistä kaksi on useamman teoksen kokonaisuuksia, joten nautit yhdellä kortilla jopa 10 eri teoksesta. Samalla saat katsomosta oman vakiopaikan ja tusinan tuntuvia etuja.

Kausikorttipaketteja on myynnissä rajallisesti. Tällä hetkellä kaikki kausikorttipaketit ovat loppuunvarattu.

Tilaa tarjoilut esityksen yhteyteen

Afternoon Tea

Kauden makeat ja suolaiset

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Herkkujen lisääminen ostoskoriin sujuu uudessa verkkokaupassamme näppärästi lippujen oston yhteydessä.

Oopperaravintolan tarjoiluista pääset nauttimaan sekä ennen esitystä että väliajalla. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Majoitu ja nauti

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Etusi Radisson Blu Hotelleissa

Oopperan ja Baletin asiakkaana pääset nauttimaan Helsingin Radisson Blu Hotellien vieraanvaraisuudesta etuhintaan. Saat -20% alennuksen päivän hinnasta.

Ylellinen majoitus pitää sisällään kahden hengen majoituksen valitsemassasi hotellissa Helsingissä, lasilliset kuohuvaa saapuessasi, rentouttavat Blu Dreams -unet sekä loisteliaan Super Breakfast -aamiaisen.

Varauskoodi: OPERA