Siirry sisältöön
Kokonaiskesto 5 h 5 min
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
26.8.2022 – 14.9.2022
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-145 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Ooppera sankaruuden synnystä

Saagan toinen osa

Ylijumala Wotan vahvistaa Valhallaa ja siittää maailmaan valkyyrioita, jotka keräävät sotien sankareista parhaat Valhallan vartijoiksi. Taistelussa hurjaa Hundingia vastaan Wotan joutuu antamaan valan, että hän uhraa jumalten järjestykselle poikansa Siegmundin.

Ristiriitojen ja sodan keskeltä Valkyyriasta nousee myös suuren rakkauden juonne, Siegmundin ja Sieglindin intohimo. Heidän tarinansa on alku Siegfriedille, Ring-saagan kolmannelle osalle.

Suosittelemme oopperaa yli 12-vuotiaille katsojille.

Teoskuvat: Ralph Larmann

Esitykset ja liput

5 h 5 min
2 väliaikaa (30 min)
6 esitystä
26.8.2022 – 14.9.2022
Oopperat
Päänäyttämö
liput
35-145 €
Esityskieli saksa
Tekstitys suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
pe 26.8.2022
klo 17:00
ma 29.8.2022
klo 17:00
to 1.9.2022
klo 17:00
ti 6.9.2022
klo 17:00
la 10.9.2022
klo 15:00
ke 14.9.2022
klo 17:00

#Valkyyria #Ring #FNORing

Valkyyria on samaistuttava tarina sodasta, pelosta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Teoksen vaikuttava visuaalisuus, psykologinen tarkkuus ja vetävä juoni pitävät katsojat otteessaan.

Anna Kelo

Uusi suomalainen Ring

Nibelungin sormus eli Ring on Richard Wagnerin neliosainen oopperakokonaisuus ja oopperan historian suurin teos. Myyttiseen maailmaan sijoittuva tetralogia kertoo rakkaudesta, vihasta, vallasta ja ahneudesta. Nyt se saa uuden tulkinnan suomalaisten huipputekijöiden käsissä.

Tekijät

Musiikki, libretto
Richard Wagner
Ohjaus
Anna Kelo
Lavastus, valaistus- ja videosuunnittelu
Mikki Kunttu
Puvut
Erika Turunen

Rooleissa

Juoni

Valhallasta lähtenyt Wotan kulkee luomassa uutta sukua, joka täyttäisi nykyistä paremmin jumalten jättämän perinnön. Hänen jälkeläisensä valkyyriat keräävät taistelutantereilta sankareita vartioimaan Valhallaa Alberichin hyökkäyksiä vastaan.

Muukalainen pelastautuu pakomatkallaan Hundingin taloon. Hundingin vaimo tarjoaa tulijalle virkistävää juomaa. Hundingin tultua kotiin vieras kertoo itsestään; hänen äitinsä oli surmattu, kaksoissisar ryöstetty ja hän oli eksynyt isästään. Nyt häntä ajetaan takaa, sillä hän oli surmannut taistelussa veljekset. Hundingille selviää, että muukalainen on juuri hänen etsimänsä mies. Hän tarjoaa kuitenkin vieraalle yösijaa, mutta aamun koittaessa tämän on valmistauduttava taisteluun.

Hundingin vaimo kertoo vieraalle miekasta, jonka yksisilmäinen vaeltaja on iskenyt puuhun. Kukaan ei ole saanut miekkaa irti, mutta muukalainen onnistuu vetämään sen irti. Lopulta ilmenee, että he ovat kaksoset: Siegmund ja Sieglinde. Heidän välilleen syttyy rakkaus.

Wotan käskee valkyyriatyttärensä Brünnhilden suojella Siegmundia Hundingin väen ajaessa häntä takaa. Fricka taas vaatii avioliiton suojelijana oikeutta Hundingille, joten Wotan joutuu uhraamaan poikansa säilyttääkseen jumalten säätämän järjestyksen. Brünnhildelle Wotan kertoo ristiriitansa: se, jonka tehtävänä on suojella lakia, ei voi vaatia vapautta. Brünnhilde haluaisi pelastaa Siegmundin, mutta Wotan uhkaa häntä rangaistuksella.

Taistelussa Wotanin kanssa Siegmundin miekka pirstoutuu Wotanin keihääseen. Siegmund saa surmansa. Brünnhilde pakenee Sieglinden kanssa pelastaakseen Wotanin jälkeläisen.

Valkyyriat keräävät sodan jälkeen kaatuneita Valhallaa varten. Brünnhilde tuo mukanaan Sieglinden, eivätkä Valkyyriat uskalla suojella heitä Wotanilta. Siksi Brünnhilde antaa Sieglindelle Notung-miekan pirstaleet ja lähettää hänet tuntemattomaan.

Brünnhilde saa Wotanilta rangaistuksen, koska on suojellut Siegmundia: hän jää uinumaan kalliolle, jonka Wotan ympäröi tulirenkaalla. Brünnhilde odottaa nyt pelastajaa, joka ei pelkää Wotanin keihästä ja joka kykenee tunkeutumaan liekkien läpi herättämään hänet.

Kuuntele Valkyyrian musiikkia

Sinua voisi kiinnostaa myös

Saagan kolmas osa
Katso Reininkulta maksutta Stage24-palvelussa
Richard Wagner: Reininkulta; Jukka Rasilainen; Photo Ralph Larmann

Reininkulta

Varmista paikkasi kausikortilla

Tämäkin teos kuuluu kausikorttiin

Kausikortti on tosifanin valinta. Kausikortin ostaessasi saat liput uutuusesityksiin, joita on kaudella 2022–23 yhteensä seitsemän. Samalla saat katsomosta oman vakiopaikan ja 11 muuta tuntuvaa etua.

Kauden 2022–2023 kausikortit ovat loppuunmyyty. 

Täydennä elämys tarjoiluilla

Mitä saisi olla?

Voit nauttia Oopperaravintolan tarjoiluista sekä ennen esitystä että väliajalla. Tutustu kauden monipuoliseen menuun ja valitse omat suosikkisi.

Suosittelemme tilaamaan tarjoilut ennakkoon. Myynti verkkokaupassa päättyy viimeistään 24 h ennen esitystä.  

Ravintolapalveluistamme vastaa Food&Events Tapahtumaravintolat.