Siirry sisältöön

Mezzosopraano Lilli Paasikivi oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuosina 1998-2013. Hän aloitti Suomen Kansallisoopperan taiteellisena johtajana elokuussa 2013.

Lilli Paasikivi on uransa aikana vieraillut mm. Hampurin valtionoopperassa, Frankfurtin oopperassa, Pariisin Châtelet-teatterissa, Salzburgissa, Aix-en Provencessa, Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hänen ohjelmistoonsa kuuluvat mm. Don Carlosin Eboli (Verdi), Aidan Amneris (Verdi), Ruusuritarin Octavian (Strauss), ValkyyrianFricka (Wagner), Carmenin nimirooli (Bizet), Parsifalin Kundry (Wagner), JuhanMarja (Merikanto) ja Boris Godunovin Marina Mnišek (Musorgski).

Lilli Paasikivi on esiintynyt useiden arvostettujen orkesterien kuten Lontoon Philharmonian ja London Symphonyn, Baijerin radion sinfoniaorkesterin, Gewandhaus-orkesterin sekä Los Angelesin, New Yorkin, Berliinin, Wienin, Hampurin ja Münchenin filharmonikkojen solistina. Paasikiven tekemistä levytyksistä mainittakoon Kullervo (Sibelius) Sinfonia Lahden ja Osmo Vänskän kanssa (BIS), Neito tornissa (Sibelius) Paavo Järvin johdolla (EMI/Virgin), Alma Mahlerin laulujen kokonaislevytys Tampereen kaupunginorkesterin ja Jorma Panulan kanssa (Ondine), Das Lied von der Erde Sydney Symphonyn ja Vladimir Ashkenazyn kanssa, Sinfonia nro 8 (Mahler) London Symphonyn ja Valery Gergievin kanssa, High Mass (Sandström) Leipzigin Gewandhaus-prkesterin ja Herbert Bloomstedtin kanssa sekä Joulu tullut on Jyväskylä Sinfonian ja Ulf Söderblomin kanssa (Ondine).

Vuonna 2015 Lilli Paasikivi laulaa Kansallisoopperassa Aidan Amneriksen roolissa. Lisäksi hän vierailee mm. New Yorkin Filharmonikoiden, Minnesota Orchestran, Viron Kansallisorkesterin ja Japanin radio-orkesterin solistina.

Lilli Paasikivi on Pyhäniemen taidetapahtuman konserttisarjan taiteellinen johtaja.

http://www.lillipaasikivi.com/