Siirry sisältöön

Esittelyssä Oopperan ja Baletin uusi kausi

Osa näyttämötaiteen taikaa on sen kyky käsitellä ihmisyyden tärkeimpiä teemoja koskettavasti. Oopperan ja Baletin kaudella 2022–2023 saamme kohdata tunteiden koko kirjon. Tarjolla on sekä tummempia sävyjä epäluulosta, sodasta ja kipeiden muistojen käsittelemisestä, mutta myös riemua ja ennen kaikkea palavaa rakkautta. Tervetuloa Oopperaan ja Balettiin.

Liput kevään 2023 esityksiin tulevat myyntiin 4.10. klo 12. 

Kauden 2022–2023 uutuusteokset

Ring

Suuri saaga jatkuu

Valkyyria ja Siegfried

Kauden 2022–2023 kruunu on kotimaisin voimin tehty toteutus Richard Wagnerin suurteoksesta, neliosaisesta Nibelungin sormus -sarjasta. Tällä kaudella Ringistä nähdään kaksi osaa: Valkyyria (ensi-ilta 26.8.22) ja Siegfried (ensi-ilta 24.3.23).

Tutustu teoksiin

Yksi ilta, kolme tanssiteosta

Tripla: World Wide Dance

Baletin ensi-ilta 30.9.2022

Triplan mukana pääset matkalle maailman ympäri. Illassa nähdään kolmen kovassa nosteessa olevan koreografin puhuttelevat nykytanssiteokset.

Tutustu teokseen

Jokaisessa [perhejuhlassa] on salaisuutensa

Innocence

Oopperan ensi-ilta 21.10.2022

Kaija Saariahon, Sofi Oksasen ja Aleksi Barrièren Innocence on ravisteleva, kahdessa aikatasossa liikkuva ooppera menneisyyden haavoista, ajan kulumisesta ja irti päästämisestä.

Tutustu teokseen

Ihmeellisempi. Hurjempi. Hauskempi.

CircOpera 2.0.

Oopperan ensi-ilta 25.11.2022

Tällaista teosta ei ole ennen oopperalavoilla nähty! Kansallisoopperan uusi CircOpera2.0 vie katsojan kokonaisvaltaiselle elämysseikkailulle oopperan ja nykysirkuksen maailmaan.

Tutustu teokseen

Vain rakkaus tuo vapauden

Turandot

Oopperan ensi-ilta 27.1.2023

Kansallisoopperan uusi visuaalisesti häikäisevä Turandot kiteyttää Puccinin suuren klassikon universaaliin sanomaan: ei ole väliä, kuka olet tai mistä tulet – me kaikki etsimme rakkautta.

Tutustu teokseen

Matka rakkauden ja rohkeuden ytimeen

Raymonda

Baletin ensi-ilta 24.2.2023

Maailmankuulu tanssija, Englannin kansallisbaletin taiteellinen johtaja Tamara Rojo on toteuttanut klassikkobaletista Raymonda uuden tulkinnan. Teokseen on haettu inspiraatiota maailman ensimmäisenä sairaanhoitajana pidetyn Florence Nightingalen ja muiden sota-ajan tukijoukoissa toimineiden naisten elämästä.

Tutustu teokseen

Päänäyttämölle palaavat teokset

Baletit
Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

Oopperat
Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth; Svetlana Sozdateleva

Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth

Kausikortti kannattaa

Varmista paikkasi uutuusesityksissä: osta kausikortti

Ryhdy Oopperan ja Baletin kanta-asiakkaaksi hankkimalla kausikortti. Mikäli käyt meillä useamman kerran vuodessa ja haluat varmistaa paikkasi kauden 2022–2023 uutuusesityksissä, on kausikortti sinua varten.

Kauden 2022–2023 kausikortit ovat nyt loppuunmyyty.