Taikahuilu

W. A. Mozart

Animaatiota ja eläviä laulajia yhdistävä huikean hauska toteutus on saanut ylistävät arviot kaikkialla. Berliinin Komische Operin tuotannossa Taikahuilu etenee mielikuvituksellisesti mykkäelokuvan kultakauden hengessä. Laulajien ja elokuvan tarkasti ajoitettu yhteistoiminta tuo näyttämölle Taikahuilun loputtoman rikkaan fantasiamaailman.

Tuttu tarina Paminaa etsivästä Taminosta, Papagenaa haikailevasta Papagenosta ja valon ja pimeyden kamppailusta ovat entisellään, samoin Mozartin iki-ihana musiikki. Ja nyt Taikahuilun tarina etenee vielä entistä tiiviimmin, sillä puheosuuksien paikalla on elävää animaatiota ja tekstiä.

Juoni

Jättiläiskäärmettä pakenevan prinssi Taminon pelastavat viime hetkellä Yön kuningattaren kolme naista. Kun Tamino tulee tajuihinsa, hän näkee ensimmäiseksi huolettoman linnustaja Papagenon. Yön kuningatar antaa Taminolle ja Papagenolle tehtäväksi pelastaa hänen tyttärensä Pamina, jonka Sarastro on kaapannut. Heille annetaan turvaksi taikahuilu ja taikakellot. Papageno onnistuu pelastamaan Paminan Monostatoksen kynsistä mutta heidät vangitaan. Papagenon taikakellot tekevät Monostatoksen ja hänen kätyrinsä kuitenkin vaarattomiksi.

Tamino kohtaa ylipapin, ja selviää, ettei Sarastro olekaan todellinen roisto. Päästäkseen osaksi Sarastron veljeskuntaa Taminon täytyy läpäistä sarja kokeita. Hänen täytyy pysyä hiljaa, jolloin Pamina luulee Taminon hylänneen hänet. Epätoivoisena hän aikoo surmata itsensä, mutta kolme poikaa estävät häntä. He vakuuttavat, että Tamino rakastaa häntä edelleen.

Auringon noustessa Yön kuningattaren mahti murtuu. Papageno saatetaan yhteen Papagenan kanssa, ja Tamino ja Pamina saavat toisensa.

Päärooleissa

Kuuntele musiikkia