Siirry sisältöön
Bravo klubi

Ainutlaatuisia elämyksiä

Bravo-klubi on oopperan ja baletin intohimoisille ystäville tarkoitettu yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä lähemmäs taidetta ja taiteilijoita räätälöidyissä tilaisuuksissa. Samalla, kun saat entistä syvällisempiä elämyksiä, pääset tukemaan sinulle rakkaita taidemuotoja.

Jäsenyydet kaudelle 2019–2020

Erica rajattu

Tule osaksi perhettä

Kauden 2019–2020 jäsenyydet ovat nyt myynnissä.

Jäsenyyden vuosimaksu on 1000 euroa, ja jäsenyys on voimassa näytäntökauden ajan. Toimintaa on elokuusta toukokuulle. Mikäli haluat liittyä klubiin 1.1.2020 alkaen tai antaa lahjaksi jäsenyyden 1.1.2020 alkaen, maksu jäljellä olevasta näytäntökaudesta on 50%.

Klubin tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen. Kaudella 2019–2020 tuotto ohjataan Opera Beyond -projektille. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lisätietoja: https://operabeyond.com.

Kuvassa Erica Back, kuvaaja Jonas Lundqvist

Jäsentilaisuudet syksyllä 2019

Ring

Esittelyssä RING

ti 20.8. klo 17.30, Alminsalin lämpiö

Klubin vieraina Anna Kelo, Johanna Rusanen-Kartano ja Tuomas Katajala

Ohjaaja Anna Kelo esittelee konseptinsa ja vastaa klubilaisten kysymyksiin. Johanna Rusanen valmistautuu suurrooliinsa Brünnhildenä ja kertoo tämän pitkän matkan nykyvaiheesta (Valkyyrian ensi-ilta on toukokuussa 2020). Kansainvälistä uraa tekevä tenori Tuomas Katajala laulaa Reininkullassa Logen roolin ja kertoo tilaisuudessa sekä tuosta roolista että kokemuksistaan eri kansainvälisillä oopperaestradeilla. Keskustelutilaisuuden jälkeen klubilaisilla on mahdollisuus jäädä seuraamaan Reininkullan pääharjoituksen ensimmäistä osaa Esa-Pekka Salosen johdolla päänäyttämöllä alkaen klo 19.00.*

Die tote Stadt: Klaus Florian Vogt; Camilla Nylund

Die tote Stadt -oopperan näyttämöharjoitukset

Ma 30.9. klo 19–22

Bravo-klubilaiset pääsevät seuramaan harjoituksia pääohjausassistentti Anna Kelon johdolla. Tähän saakka teoksia on harjoiteltu harjoitussaleissa ja nyt harjoitellaan ensimmäistä kertaa näyttämöllä pianon kanssa.*

Liisa ihmemaassa; Linda Haakana, Tiina Myllymäki

Tanssijan kehonhuolto ja henkinen hyvinvointi  Miten pitää ’työväline’ kunnossa?

Ti 1.10. klo 17.00, Balettiluokka 1

Klubin vieraina tähtitanssija Tiina Myllymäki ja vastaava fysioterapeutti Johanna Osmala.

Millainen on tanssijan arki? Pitääkö jokaista suupalaa miettiä vai pitääkö huolehtia siitä, että syö riittävästi ja tasapainoisesti? Miten kovalle rasitukselle joutuvasta kehosta pidetään huolta? Kuinka säädellä kuormitusta 10 kuukautta kestävän näytäntökauden aikana? Miten kohdata lähes väistämättömät loukkaantumiset? Entä paluu vammautumisen jälkeen? Miten tulla toimeen täydellisyyden tavoittelun kanssa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saamme vastauksen tilaisuuden aikana.*

CircOpera

CircOperan näyttämöharjoitukset

To 24.10. klo 19–22

Bravo-klubilaiset pääsevät seuramaan harjoituksia ohjaaja Jere Erkkilän johdolla. Harjoitus on ensimmäinen näyttämöllä.*

Peppi Pitkätossu

Pär Isberg: Peppi Pitkätossu

7.11. klo 16–18, harjoitukset balettisalissa ja koreografin tapaaminen

Klubin jäsenet pääsevät seuraamaan Kansallisbaletin juhlakauden pääteoksen, Pär Isbergin Peppi Pitkätossu -baletin harjoituksia balettisalissa klo 16–17. Tämän jälkeen klo 17–18 pääsemme keskustelemaan koreografi Pär Isbergin ja tanssijoiden kanssa. Peppi Pitkätossu sai kantaesityksensä vuonna 2005 alun perin Tukholman kuninkaallisessa baletissa Madeleine Onnen johtajakaudella.*

Vesala

Ke 11.12. klo 18: Opera Beyond

Kansallisooppera ja -baletti käynnisti vuoden 2019 alussa Opera Beyond -projektin. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä.

Ensimmäisessä vaiheessa on valmistumassa Laila-festivaaliteos (entiseltä nimeltään Memories of Future), jonka ensi-ilta on keväällä 2020. Teoksen tekijöinä ovat säveltäjä Esa-Pekka Salonen ja dramaturgi Paula Vesala sekä keväällä 2019 kilpailun voittanut Echo-tiimi.

Bravo-klubin jäsenet pääsevät keskiviikkona 11.12. klo 18  kuulemaan, missä vaiheessa teos on, mikä se oikein on ja mitä ajatuksia tekijätiimillä on. Mutta myös saamme kokonaiskuvan tästä monivuotisesta projektista. Paikalla on Laila-teoksen dramaturgi Paula Vesala sekä koko Opera Beyond –hankkeen projektipäällikkö Annastina Haapasaari.

Bravo-klubin kevään 2020 ohjelma julkaistaan syksyllä 2019.

*Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Mitä Bravo-klubi tukee?

Bravo-klubin tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen – vuosittain vaihtuvaan kohteeseen.

Ensimmäisellä kaudella 2017–2018 klubin tuotot ohjattiin Kansallisbaletin Nuorisoryhmälle, joka pääsi tuen avulla tekemään opintomatkan Amsterdamiin. Kaudella 2018 – 2019 tuotot suunnataan Balettioppilaitokselle. 

Kaudella 2019–2020 kohteena on Opera Beyond -projekti. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lisätietoja: https://operabeyond.com.

Bravo-klubin 10 etua

 • Vähintään neljä jäsentilaisuutta vuodessa. Tilaisuuksissa tavataan taiteilijoita ja päästään kuulemaan heidän ajatuksiaan taiteesta ja tulevista tuotannoista.
 • Jäsentilaisuuksissa on myös mahdollisuus päästä kurkistamaan eri teosten harjoituksiin.
 • Tulevan kauden esittely ennen muita.
 • Voit tarjota elämyksen myös ystävällesi. Jokainen klubilainen voi tuoda tilaisuuksiin yhden ystävän, joka ei ole vielä klubin jäsen.
 • Mahdollisuus ostaa lippuja (avec) Bravo-klubilaisille varatusta kiintiöstä ensi-iltoihin sekä valikoituihin muihin esityksiin erinomaisilta paikoilta.**
 • Kutsu ensi-iltojen yhteydessä järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen (avec). Tilaisuus järjestetään kaudella 2019–2020 väliajalla.**
 • Mahdollisuus antaa osallistumisoikeus klubitilaisuuteen ystävälle (avec), mikäli on itse estynyt.
 • Henkilökohtaista palvelua osoitteessa bravo[at]opera.fi.
 • Säännöllistä tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista sähköpostilla.
 • Olet mukana rakentamassa sinulle rakkaiden taidemuotojen tulevaisuutta. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

**Lisätietoa ostomahdollisuuksista alempana tällä sivulla.

Ostomahdollisuudet ensi-iltoihin kaudella 2019–2020

Bravo-klubilaisia varten on varattu pieni kiintiö maksullisia lippuja (avec) ensi-iltoihin. Liput ovat permantopaikoilta.

Liput Bravo-klubin kiintiöstä myydään alla olevina ajanjaksoina kyselyiden mukaisessa järjestyksessä. Kyselyt: bravo@opera.fi:

 • Reininkulta, ensi-ilta 30.8., ostomahdollisuus 10.–15.6.
 • Tripla: Infra – The Concert – Serenade, ensi-ilta 27.9.,  ostomahdollisuus 19.–23.8.
 • Peppi Pitkätossu, ensi-ilta 29.11., ostomahdollisuus  21.–25.10.
 • Ariadne auf Naxos, ensi-ilta 24.1., ostomahdollisuus 2.–5.12.
 • Carmen, ensi-ilta 21.2., ostomahdollisuus 13.–17.1.
 • Don Giovanni, ensi-ilta 6.3., ostomahdollisuus 27.–31.1.
 • Valkyyria, ensi-ilta 15.5., ostomahdollisuus 6.–10.4.
Bravo klubi

Jäsenyys maksaa 1000 euroa vuodessa, ja toimintaa on näytäntökauden aikana elokuusta toukokuulle. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

Kuinka liityn Bravo-klubiin?

Liity Bravo-klubiin lähettämällä sähköposti osoitteeseen bravo[at]opera.fi. Saat vahvistuksen liittymisestä sekä laskun. Voit liittyä Bravo-klubiin myös Oopperatalon lipunmyyntipisteessä. Bravo-klubi on kesätauolla 21.6.–4.8., ja palvelemme osoitteessa bravo[at]opera.fi jälleen 5.8. lähtien, mikäli liittyisit jäseneksi kesän aikana.

Bravo-klubilaiset saavat säännöllisesti tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Näet täältä, miten Suomen kansallisooppera ja -baletti käsittelee henkilötietoja.

Bravo-club meeting

”Bravo-klubin jäsenenä olemme päässeet seuraamaan läheltä Oopperan ja Baletin harjoituksia ja teosten valmistumista. Tämä on tuonut aivan uutta syvyyttä näytöksiin Oopperatalolla.”

– Harri ja Sultana Rehnberg, Bravo-klubin jäsenet

Bravo-klubilaiset Harri ja Sultana Rehnberg tyttärensä kanssa klubin ensimmäisessä tilaisuudessa elokuussa 2017. Syyssonaatin päätähti mezzosopraano Anne Sofie von Otter kertoi valmistautumisestaan tulevaan kantaesitykseen.
Kuvaaja: Heikki Tuuli

Tunnelmia menneistä tapaamisista

Bravo-klubin tilaisuuksissa ovat vierailleet muun muassa pääjohtaja Gita Kadambi, Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi, Baletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne, kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen, mezzosopraano Anne Sofie von Otter, sopraano Marjukka Tepponen, säveltäjä Jaakko Kuusisto, solistitanssija Rebecca King, tanssija Lucas Jerkander, Baletin taiteellinen suunnittelupäällikkö Sampo Kivelä ja tuotantopäällikkö Jere Pensikkala.

Lisäksi klubilaiset ovat tutustuneet lavastamon toimintaan lavastamon päällikön Tapio Säkkisen johdolla ja päässeet vierailemaan Nurmijärven varastoille varastomestari Anders Mattssonin kanssa. Klubilaiset ovat päässeet seuramaan balettitanssijoiden ja koreografin työskentelyä Balettisalissa sekä seuraamaan ooppera- ja balettiharjoitusten varhaisia vaiheita päänäyttämölle. Lisäksi Bravo-klubilaisilla on ollut mahdollisuus nautti Kansallisbaletin Nuorisoryhmän ja Balettioppilaitoksen esityksistä.

orkesteri

Bravo-klubi tarjoaa lumoavia hetkiä – tauon arjesta ja aikaa itselle.

Kysy lisää:

bravo[at]opera.fi

Bravo-klubissa sinua palvelee sidosryhmäpäällikkö Heidi Almi (040 511 4348).