Siirry sisältöön
Bravo klubi

Ainutlaatuisia elämyksiä

Bravo-klubi on oopperan ja baletin intohimoisille ystäville tarkoitettu yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä lähemmäs taidetta ja taiteilijoita räätälöidyissä tilaisuuksissa. Samalla, kun saat entistä syvällisempiä elämyksiä, pääset tukemaan sinulle rakkaita taidemuotoja.

Jäsenyydet kaudelle 2019–2020

Erica rajattu

Tule osaksi perhettä

Kauden 2019–2020 jäsenyydet ovat nyt myynnissä.

Jäsenyyden vuosimaksu on 1000 euroa, ja jäsenyys on voimassa näytäntökauden ajan. Toimintaa on elokuusta toukokuulle. Mikäli haluat liittyä klubiin 1.1.2020 alkaen tai antaa lahjaksi jäsenyyden 1.1.2020 alkaen, maksu jäljellä olevasta näytäntökaudesta on 50%.

Klubin tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen. Kaudella 2019–2020 tuotto ohjataan Opera Beyond -projektille. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lisätietoja: https://operabeyond.com.

Kuvassa Erica Back, kuvaaja Jonas Lundqvist

Jäsentilaisuudet keväällä 2020

Carmen

Carmen pe 31.1. klo 15.30–17.00 balettisalissa

’Carmen balettina on sirkus, tragedia ja pukudraama, se on elegantisti koreografioitu ja sen fokuksessa on tiiviisti Carmenin riipaiseva tarina’. – Aftenposten

Kansallisbaletin kevätkauden ensimmäisen ensi-iltateoksen koreografi on nuori Liam Scarlett, joka työskentelee Lontoon Royal Ballet’n vakituisena koreografina ja Australian Queenslandin baletin vierailevana koreografina. Hän on tehnyt koreografioita myös useille muille merkittäville balettiryhmille, kuten Englannin kansallisbaletti, San Franciscon baletti ja American Ballet Theatre. Carmen sai ensi-iltansa Norjan kansallisbaletissa 2015, ja se oli Scarlettin ensimmäinen kokoillan baletti.

Pääsemme seuraamaan Carmen-baletin harjoituksia balettisalissa. Tässä vaiheessa Kansallisbaletin tanssijat ovat harjoitelleet uutta teosta runsaan viikon. Paljon on ehditty jo harjoitella, mutta enemmän on vielä edessä. Tiedossa on siis mielenkiintoinen hetki balettisalissa.

Paikalla ovat vierailevat harjoittajat Birgit Deharde, Christopher Kettner sekä omat balettimestarimme Tuuli Tuominen-Sandell, Ingrid Němečková sekä Anu Sistonen.

Don Giovanni

Don Giovannin näyttämöharjoitus to 20.2. klo 19–22

Klubilaiset pääsevät seuraamaan Don Giovannin näyttämöharjoitusta ohjaaja Jussi Nikkilän johdolla.

Näyttelijä ja mm. Shakespeare-ohjauksistaan tunnettu Nikkilä on nyt ohjaamassa ensimmäistä oopperaansa, joten on kutkuttavaa päästä näkemään ensimmäisten joukossa millaisen konseptin hän on työryhmänsä kanssa luonut.

Kyse on pianoharjoituksesta, jossa ovat mukana niin solistit, kuoro kuin tanssijat. Siinä ei ole pukuja, sen sijaan vaikuttavat takisin suunnittelemat lavasteet ovat jo nähtävillä. Harjoituksen aikana valoryhmä tekee myös teoksen valoja, mutta tässä harjoituksessa ne eivät ole vielä lopullisessa asussaan. Don Giovannin kapellimestarina on Patrick Fournillier, sen näyttävät puvut on suunnitellut Erika Turunen, valaistussuunnittelijana vierailee Kalle Ropponen ja koreografina Ima Iduozee. Oopperan nimiroolin laulaa Tuomas Pursio.

COW, photo T.M.Rives
Alexander Ekman: COW

21.3. klo 11.30–13 harjoitukset balettisalissa

Kansallisbaletin tanssijat harjoittelevat balettisalissa 3.4. ensi-iltaansa tulevaa Alexander Ekmanin COW-tanssiteosta. Alustavien tietojen mukaan myös koreografi itse on paikalla.

COW on mahtipontinen tanssiteatteriteos, jonka 12 kohtausta koskettavat aistejamme, kutittavat huumorintajuamme, mutta myös haastavat käsitystämme itsestämme ja yhteiskunnasta. Ekman teki COW:n alun perin Dresdenin Semperoperin baletille.

Ekmania on kutsuttu pohjoisen tanssimaailman kauhukakaraksi, joka mm. täytti Oslon oopperan näyttämön vedellä Joutsenlampi-tuotannossaan ja Tukholman Kuninkaallisen oopperan näyttämön puolestaan heinillä Kesäyön unelma -teoksessaan.

Harjoituksessa työskentelevät Kansallisbaletin tanssijoiden kanssa vieraileva harjoittaja Ana Maria Lucaciu ja omat balettimestarimme Francis Guardia, Joseph Kerwin ja Anu Sistonen.

Ooppera ja Baletti_oopperalaulaja_solisti

Tuleva kausi ennakkoesittelyssä torstaina 2.4. klo 17

Tässä mielenkiintoisessa tilaisuudessa klubin vieraina ovat oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi, baletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne sekä taiteellinen suunnittelupäällikkö Jaakko Kortekangas.

Taiteelliset johtajat esittelevät tulevan kauden ensimmäisenä Bravo-klubilaisille. Kauden virallinen julkistus on maanantaina 6.4. ja liput tulevat myyntiin 15.4. Tilaisuuteen osallistuu myös oopperan uusi taiteellinen suunnittelupäällikkö Jaakko Kortekangas, joka aloitti tehtävässään syyskaudella, kun pitkäaikainen taiteellinen suunnittelupäällikkö Rilla Kyykkä siirtyi eläkkeelle. Miten on ensimmäinen puoli vuosi sujunut Jaakon näkökulmasta ja mitä kaikkea suunnittelupäällikön tehtäviin kuuluu?

Next Steps 2020

16.4. 17.00 Esittelyssä Kansallisbaletin nuorisoryhmä

Klubin vierailun aluksi Kansallisbaletin Nuorisoryhmän toimintaa ja kuulumisia esittelee ryhmän koordinaattori, Kansallisbaletin tähtitanssija Nicholas Ziegler. Tämän jälkeen pääsemme seuraamaan Nuorisoryhmän Next Steps –illan harjoituksia koreografi Emrecan Tanışin johdolla.

Next Steps -illassa nähdään Emrecanin uusi koreografia sekä toisena kantaesityksenä Javier Torresin uusi Nuorisoryhmälle valmistuva teos. Illassa nähdään myös otteita klassikkobaleteista.

Bravo-klubin kauden 2018–2019 tuotto ohjattiin Nuorisoryhmän toiminnalle ja ryhmä pystyi sen avulla toteuttamaan opintomatkan Amsterdamiin.

Ooppera ja Baletti_näyttämö_tekniikka_takit

Valkyyrian harjoitukset ja esittelyssä näytäntöjärjestäjän työ
Klubitilaisuus ke 29.4. klo 17.30 alkaen

Kevään viimeisessä klubitapaamisessa tutustutaan aluksi näytäntöjärjestäjän työhön.

Antti Pesonen on yksi Oopperan ja Baletin viidestä näytäntöjärjestäjästä. Hänen uransa alkoi jo Bulevardin oopperatalossa, Oopperan ja Baletin vakituinen työntekijä hänestä tuli uuden oopperatalon valmistuttua. Hän on työskennellyt myös useita kesiä Savonlinnan oopperajuhlilla. Näytäntöjärjestäjä istuu lentokoneen ohjaamoa muistuttavassa, neliömetrin kokoisessa mustassa kopissa nappuloiden, ohjauslaitteiden, mikrofonien ja monitorien keskellä. Mitä kaikkea tähän hektiseen ja lehmänhermoja edellyttävään, mutta yleisölle näkymättömissä olevaan työtehtävään kuuluu? Antin johdolla klubilaiset pääsevät myös tutustumaan näytäntöjärjestäjän piskuiseen työpisteeseen.

Tämän jälkeen klubilaiset saavat seurata Valkyyrian näyttämöharjoitusta klo 19 alkaen.

*Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Mitä Bravo-klubi tukee?

Bravo-klubin tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen – vuosittain vaihtuvaan kohteeseen.

Ensimmäisellä kaudella 2017–2018 klubin tuotot ohjattiin Kansallisbaletin Nuorisoryhmälle, joka pääsi tuen avulla tekemään opintomatkan Amsterdamiin. Kaudella 2018 – 2019 tuotot suunnataan Balettioppilaitokselle. 

Kaudella 2019–2020 kohteena on Opera Beyond -projekti. Tämän monivuotisen, kunnianhimoisen ja kansainvälisen projektin tavoitteena on nostaa Suomen kansallisooppera ja -baletti immersiivisessä elämyksellisyydessä ja uusien teknologioiden käytössä oman alansa kansainväliseksi edelläkävijäksi vuoteen 2022 mennessä. Lisätietoja: https://operabeyond.com.

Bravo-klubin 10 etua

 • Vähintään neljä jäsentilaisuutta vuodessa. Tilaisuuksissa tavataan taiteilijoita ja päästään kuulemaan heidän ajatuksiaan taiteesta ja tulevista tuotannoista.
 • Jäsentilaisuuksissa on myös mahdollisuus päästä kurkistamaan eri teosten harjoituksiin.
 • Tulevan kauden esittely ennen muita.
 • Voit tarjota elämyksen myös ystävällesi. Jokainen klubilainen voi tuoda tilaisuuksiin yhden ystävän, joka ei ole vielä klubin jäsen.
 • Mahdollisuus ostaa lippuja (avec) Bravo-klubilaisille varatusta kiintiöstä ensi-iltoihin sekä valikoituihin muihin esityksiin erinomaisilta paikoilta.**
 • Kutsu ensi-iltojen yhteydessä järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen (avec). Tilaisuus järjestetään kaudella 2019–2020 väliajalla.**
 • Mahdollisuus antaa osallistumisoikeus klubitilaisuuteen ystävälle (avec), mikäli on itse estynyt.
 • Henkilökohtaista palvelua osoitteessa bravo[at]opera.fi.
 • Säännöllistä tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista sähköpostilla.
 • Olet mukana rakentamassa sinulle rakkaiden taidemuotojen tulevaisuutta. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

**Lisätietoa ostomahdollisuuksista alempana tällä sivulla.

Ostomahdollisuudet ensi-iltoihin kaudella 2019–2020

Bravo-klubilaisia varten on varattu pieni kiintiö maksullisia lippuja (avec) ensi-iltoihin. Liput ovat permantopaikoilta.

Liput Bravo-klubin kiintiöstä myydään alla olevina ajanjaksoina kyselyiden mukaisessa järjestyksessä. Kyselyt: bravo@opera.fi:

 • Reininkulta, ensi-ilta 30.8., ostomahdollisuus 10.–15.6.
 • Tripla: Infra – The Concert – Serenade, ensi-ilta 27.9.,  ostomahdollisuus 19.–23.8.
 • Peppi Pitkätossu, ensi-ilta 29.11., ostomahdollisuus  21.–25.10.
 • Ariadne auf Naxos, ensi-ilta 24.1., ostomahdollisuus 2.–5.12.
 • Carmen, ensi-ilta 21.2., ostomahdollisuus 13.–17.1.
 • Don Giovanni, ensi-ilta 6.3., ostomahdollisuus 27.–31.1.
 • Valkyyria, ensi-ilta 15.5., ostomahdollisuus 6.–10.4.
Bravo klubi

Jäsenyys maksaa 1000 euroa vuodessa, ja toimintaa on näytäntökauden aikana elokuusta toukokuulle. Klubitoiminnan tuotot ohjataan Suomen kansallisoopperan ja -baletin taiteellisen toiminnan tukemiseen.

Kuinka liityn Bravo-klubiin?

Liity Bravo-klubiin lähettämällä sähköposti osoitteeseen bravo[at]opera.fi. Saat vahvistuksen liittymisestä sekä laskun. Voit liittyä Bravo-klubiin myös Oopperatalon lipunmyyntipisteessä. Bravo-klubi on kesätauolla 21.6.–4.8., ja palvelemme osoitteessa bravo[at]opera.fi jälleen 5.8. lähtien, mikäli liittyisit jäseneksi kesän aikana.

Bravo-klubilaiset saavat säännöllisesti tietoa klubin ajankohtaisista asioista, eduista ja tapahtumista antamaansa sähköpostiosoitteeseen. Näet täältä, miten Suomen kansallisooppera ja -baletti käsittelee henkilötietoja.

Bravo-club meeting

”Bravo-klubin jäsenenä olemme päässeet seuraamaan läheltä Oopperan ja Baletin harjoituksia ja teosten valmistumista. Tämä on tuonut aivan uutta syvyyttä näytöksiin Oopperatalolla.”

– Harri ja Sultana Rehnberg, Bravo-klubin jäsenet

Bravo-klubilaiset Harri ja Sultana Rehnberg tyttärensä kanssa klubin ensimmäisessä tilaisuudessa elokuussa 2017. Syyssonaatin päätähti mezzosopraano Anne Sofie von Otter kertoi valmistautumisestaan tulevaan kantaesitykseen.
Kuvaaja: Heikki Tuuli

Tunnelmia menneistä tapaamisista

Bravo-klubin tilaisuuksissa ovat vierailleet muun muassa pääjohtaja Gita Kadambi, Oopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi, Baletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne, kapellimestari ja säveltäjä Esa-Pekka Salonen, mezzosopraano Anne Sofie von Otter, sopraano Marjukka Tepponen, säveltäjä Jaakko Kuusisto, solistitanssija Rebecca King, tanssija Lucas Jerkander, Baletin taiteellinen suunnittelupäällikkö Sampo Kivelä ja tuotantopäällikkö Jere Pensikkala.

Lisäksi klubilaiset ovat tutustuneet lavastamon toimintaan lavastamon päällikön Tapio Säkkisen johdolla ja päässeet vierailemaan Nurmijärven varastoille varastomestari Anders Mattssonin kanssa. Klubilaiset ovat päässeet seuramaan balettitanssijoiden ja koreografin työskentelyä Balettisalissa sekä seuraamaan ooppera- ja balettiharjoitusten varhaisia vaiheita päänäyttämölle. Lisäksi Bravo-klubilaisilla on ollut mahdollisuus nautti Kansallisbaletin Nuorisoryhmän ja Balettioppilaitoksen esityksistä.

orkesteri

Bravo-klubi tarjoaa lumoavia hetkiä – tauon arjesta ja aikaa itselle.

Kysy lisää:

bravo[at]opera.fi

Bravo-klubissa sinua palvelee sidosryhmäpäällikkö Heidi Almi (040 511 4348).