Siirry sisältöön

Oopperan ja Baletin uudet myyntiehdot koskevat kautta 2019–2020. Voit ostaa myös Oopperaravintolan tuotteita staging.oopperabaletti.fi-verkkokaupasta ja Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteestä. Löydät Oopperaravintolan myyntiehdot tämän sivun lopusta.

Joustava hinnoittelu

Noudatamme joustavaa hinnoittelua. Katsomon istumapaikat on hinnoiteltu niiden näkyvyyden mukaan kahdeksaan eri hintaluokkaan A–H. Hinnoitteluun vaikuttaa näkyvyys ja kuuluvuus istumapaikalle, etäisyys näyttämöltä, mahdolliset turvakaiteet sekä teoksen ohjauksen vaikutukset näkyvyyteen. Niinpä kaikkein edullisimpien hintaryhmien paikoissa näkyvyys näyttämölle voi olla rajoitettua, ja samassa hintaluokassa voi olla paikkoja eri puolilla salia.

Lipun hintaan vaikuttavat paikan sijainnin lisäksi esitys (kuten teos ja mahdolliset tähtivierailijat), sen ajankohta (kuten viikonpäivä) ja lippujen kysyntä. Paikan hinta voi vaihtua esitysperiodin aikana. Ensi-illoissa on käytössä korotettu hinnoittelu. Kätevimmin löydät hintatiedot ja katsomokartan vapaana olevine paikkoineen valitsemasi teoksen sivulta klikkaamalla haluamaasi esityspäivää.

Huomioithan, että edullisimman hintaryhmän liput kolmannella parvella eivät ole varattavissa. 

Alennukset

Alennukset ovat voimassa teos- ja esityskohtaisesti rajatuilla paikoilla permannolla sekä 1. ja 2. parvella, ellei toisin mainita. Alennukset myönnetään päänäyttämön esitysten perushinnoista, eivätkä ne koske ensi-iltoja tai vierailunäytäntöjä. Alennukset pyöristetään lähimpään euroon. Alminsalin ja lämpiöiden esitysten hinnat ja alennukset vaihtelevat teoskohtaisesti. Muutokset mahdollisia.

Ryhmäalennukset ovat voimassa maanantaista torstaihin. Alennus 10–29 henkilön ryhmille 5%/lippu ja vähintään 30 henkilön ryhmille 10%/lippu. Verkkokaupasta voit toistaiseksi hankkia maksimissaan 20 lippua yhteen esitykseen. Ks. myös Ryhmäliput.

Nuorisoalennus 40–50% lipun hinnasta alle 20-vuotiaille. Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalvelusmiehet Alennus 40% lipun hinnasta. Etu voimassa maanantaista torstaihin ja rajallisesti viikonlopun esityksissä. Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Eläkeläisalennus 10 e/lippu rajatuilla paikoilla permannolla ja 1. parvella. Ks. myös liput saman päivän esitykseen.

Liput saman päivän esitykseen alle 20-vuotiaille, opiskelijoille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille, työttömille ja eläkeläisille liput maksavat 20–50 e/lippu. Alennus on voimassa myyntitilanteen mukaan rajatuilla paikoilla permannolla ja 2. parvella (ei varauksia, ei koske peruutuspaikkoja). Edun saa vain henkilökohtaisesti. Alennukseen oikeuttava todistus tulee olla mukana lippua ostaessa ja esitykseen tultaessa.

Matkanjärjestäjäalennus 10% perushintaisista lipuista myönnetään vastuullisille matkanjärjestäjille (väh. 10 hengen ryhmille).

Alennukseen oikeuttava kortti tai muu todiste on esitettävä pyydettäessä, kun saavut esitykseen.

Lippujen vaihto

Perushintaiset liput sekä nuoriso-, opiskelija- ja eläkeläislippu sisältävät maksuttoman vaihdon verkkopalvelussamme. Lippujen vaihto-oikeus edellyttää, että sinulla on voimassa oleva asiakastili. Ryhmävarauksissa (10 lippua tai enemmän), kampanjahintaisissa lipuissa ja vierailuesityksissä vaihto-oikeutta ei ole.

Kauden 2019–2020 lippujen vaihtaminen verkkokaupassa onnistuu vasta kuluvan kauden päätyttyä eli 1.7.2019 alkaen.

Vaihto-oikeuden myötä voit vaihtaa esityksesi liput toiseen saman ohjelmistokauden esitykseen, mikäli katsomossa on tilaa. Kalliimpaan lippuun vaihdettaessa maksat välisumman. Jos vaihdettavaa esitystä ei löydy heti, voit perua ostoksen, jolloin lippujen arvo tallentuu asiakastilisi saldoksi. Huomioithan, että tilin saldo tulee käyttää toiseen kuluvan ohjelmistokauden (elokuu 2018 – toukokuu 2019) esitykseen. Sillä ei voi ostaa lahja- eikä kausikorttia.

Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteessä ja puhelimitse tehdyistä vaihdoista perimme palvelumaksun 5e/lippu. Palvelumaksu peritään lipun vaihtamisen yhteydessä. Lippu on vaihdettava viimeistään kahta arkipäivää ennen esitystä.

Maksettuja lippuja ei lunasteta takaisin.

Jos et ole hyödyntänyt esityksen vaihtomahdollisuutta ajoissa (viim. 2 arkipäivää ennen esitystä) tai lippuun ei sisälly vaihto-oikeutta, maksettuja lippuja ei lunasteta takaisin. Ohjelmistonmuutostapauksissa tai jos näytäntö perutaan ylivoimaisen esteen sattuessa (force majeure) lipun hinta palautetaan pääsylippua vastaan kuukauden sisällä muutoksesta tai perumisesta. Muista kuluista Ooppera ja Baletti ei vastaa.

Katso tästä ohjeet lippujen vaihtamiseen verkkokaupassa.

Asiakastili

Oopperan ja Baletin verkkokaupassa sinulla on oma asiakastili. Kirjautumalla asiakastilillesi voit hallinnoida lipputilauksiasi, muokata yhteystietojasi ja  tarkastella ostohistoriaasi. Jos et pääsekään ostaamaasi esitykseen, voit vaihtaa perushintaiset liput johonkin toiseen esitykseen. Kun perut ostoksen, lippujen arvo tallentuu asiakastilisi saldoksi.

Käytä asiakastilin saldo kuluvalla esityskaudella

Asiakastilin saldo on käytössäsi kuluvan kauden esityksiin (elokuu 2019 – kesäkuu 2020). Sillä ei voi ostaa lahja- eikä kausikorttia. Asiakastilin saldo nollautuu esityskauden päättyessä, viimeistään 4.6.2020.

Edellisen esityskauden saldoa ei voi käyttää uuden kauden esityksiin

Huomioithan, että asiakastilin saldo on käytössäsi vain kuluvan kauden esityksiin (edellisellä kaudella elokuu 2018 – toukokuu 2019). Sillä ei voi ostaa lahja- eikä kausikorttia. Asiakastilin saldo nollautui esityskauden päätyttyä, 31.5.2019.

Katso tästä ohjeet asiakastilin luomiseen.

Palvelumaksut

Ooppera- ja balettilippuja on myynnissä staging.oopperabaletti.fi verkkokaupassa, Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteessä ja Stockmann-tavarataloissa. Liput ovat samanhintaisia verkkokaupassa sekä Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteessä. Stockmannin myyntipisteissä peritään palvelumaksua 1,5e/lippu ja kausikortista 1,5e/kausikortti.

Toimitustavat ja -maksut

Verkkokauppa

Valitse toimitustavaksi printtilippu. Se on maksuton vaihtoehto. Tulosta itse verkosta tilatut liput tai esitä ne älypuhelimen näytöltä esitykseen tullessasi. Lippu/liput toimitetaan PDF-muodossa sinulle sähköpostitse ja voit välittää ne kaikille seurueesi jäsenille. Ostamasi liput tallentuvat myös asiakastilillesi, mistä voit tarvittaessa lähettää ne itsellesi uudelleen.

Varaukset ja tilaukset puhelimitse

Voit varata lippuja puhelimitse tai asioimalla Oopperan ja Baletin palvelupisteessä. Lippuja ei voi varata verkkokaupassa eikä Stockmannin palvelupisteissä. Varausmaksuna veloitamme 5e/tilaus. Yksittäisten lippujen varausaika on 1–2 viikkoa varaushetkestä alkaen. Liput tulee kuitenkin lunastaa viimeistään 2 päivää ennen esitystä. Voit lunastaa varaamasi liput myös verkkokaupassamme, jos sinulla on voimassa oleva asiakastili.

Huomioithan, että G-hintaluokan (kaudella 2019–2020 H-hintaluokan) liput kolmannella parvella on erikoishinnoiteltu eikä niitä voi varata. Voit ostaa ne suoraan palvelupisteistä ja verkkokaupastamme.

Voit tilata lippusi puhelimitse ja maksaa luottokortilla tai laskulla. Tämä onnistuu soittamalla Oopperan ja Baletin puhelinpalveluun. Kysymme luottokorttitietosi (Visa, Eurocard, MasterCard, Diners), ja veloitamme liput luottokortiltasi. Liput saat postissa tai sähköpostitse, toiveesi mukaan. Huom! AMEX käy toistaiseksi maksuvälineenä vain Oopperan ja Baletin palvelupisteessä, verkkokaupassa sekä Stockmannilla.

Toimituskulut:
– maksu laskulla ja lippujen toimitus postitse tai sähköpostilla: 10 e/tilaus
– maksu luottokortilla ja lippujen postitus: 10 e/tilaus
– maksu luottokortilla ja lippujen toimitus sähköpostilla: 5 e/tilaus

Jos lunastat varaamasi liput Stockmannilta, perii Stockmann tilauksen varausmaksun lisäksi palvelumaksua 1,5e/lippu.

Maksutavat

Verkkokaupassamme maksuvälineeksi käyvät tavallisimmat luottokortit (Visa, Eurocard, MasterCard, AMEX, Diners), verkkopankki, asiakastilille kertynyt saldo ja kaudelle 2018–2019 lunastettu verkkolahjakortti.

Oopperan ja Baletin palvelupisteessä maksuvälineiksi käyvät käteinen, debit-kortit, Visa Electron sekä yleisimmät luottokortit (Visa, Eurocard, MasterCard, AMEX, Diners). Lisäksi maksuvälineenä käyvät myös kulttuurisetelit (Smartum, Tyky-kuntoseteli, Tyky-Online ja Virikeseteli), epassi, Virikerkortti, Ticket Mind&Body -kortti, Ticket Duo -kortti ja Smartum-saldokortti.

Ryhmäliput

Alennukset

Ryhmäalennukset ovat voimassa teoskohtaisesti maanantaista torstaihin rajatuilla paikoilla. Alennus 10–29 henkilön ryhmille 5%/lippu ja vähintään 30 henkilön ryhmille 10%/lippu. Verkkokaupasta voit toistaiseksi hankkia maksimissaan 20 lippua samaan esitykseen. Jos ryhmän koko on tätä suurempi, olethan yhteydessä Oopperan ja Baletin ryhmämyyntiin, p. 09 4030 2210 ma–pe klo 9–16.

Varausehdot

Ryhmävaraukset ovat voimassa max. 2 kuukautta varaushetkestä. Ryhmäliput tulee kuitenkin lunastaa viimeistään 30 päivää ennen esitystä. Huomioithan, että ryhmälipuilla ei ole vaihto-oikeutta. Varausmaksu on 5e/varaus. Se veloitetaan alle 30 lipun tilauksista lippuja lunastettaessa. Voit lunastaa liput verkkokaupassa, Oopperan ja Baletin asiakaspalvelussa sekä Stockmannin palvelupisteissä.

Jos haluat lunastaa ryhmäliput laskulla, ota yhteyttä Oopperan ja Baletin ryhmämyyntiin. Laskun maksettuasi liput lähetetään sinulle postitse tai sähköpostitse, toiveesi mukaan. Toimitusmaksu on 10 e/tilaus (maksuaika 7 vrk).

Onnenpaikka

Onnenpaikan hinta on 45–55 euroa, ja lippu oikeuttaa parhaaseen vapaana olevaan paikkalippuun permannolla tai parvella (arvo 69–95 euroa). Lipun voit ostaa verkkokaupasta etukäteen, mutta varsinaisen paikkalipun (pääsylippu) saat vasta esityspäivänä. Voit noutaa paikkalipun esityspäivänä klo 12 alkaen Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteestä. Paikkalippu luovutetaan Onnenpaikka-lippuasi vastaan.

Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä Oopperan ja Baletin valitsemista parhaista vapaista paikoista. Paikat sijoitetaan ensisijaisesti permannolle. Emme valitettavasti voi taata, että kahden Onnenpaikan ostaja saisi vierekkäiset paikat. Onnenpaikkoja on myynnissä rajallinen määrä valittuihin esityksiin. Korkeintaan 2 lippua/ostos. Onnenpaikkojen myynti päättyy esitystä edeltävänä päivänä tai kun esitykseen varatut Onnenpaikat ovat täynnä. Onnenpaikkoja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin.

Tarjoilut

Oopperaravintola

Myyntiehdot kaudella 2019–2020

Oopperaravintolan myyntiehdot

Tarjoilut esitysten yhteyteen myydään Oopperan ja Baletin verkkokaupassa, asiakaspalvelupisteessä ja puhelinpalvelussa. Kaikki ostokset maksetaan tilauksen yhteydessä. Toimitamme tositteen ostosta sähköpostitse. Pöytänumero ilmoitetaan viimeistään muutamaa tuntia ennen esityksen alkua sähköpostitse. Saapuessasi esitykseen otathan mukaasi tositteen tilauksesta (voit esittää sen printtinä tai puhelimesi näytöltä).

Yli 20 hengen ryhmiä palvelee Oopperaravintolan yritys- ja ryhmämyynti.

Valikoima

Valikoima saattaa vaihdella esityksen ja päivämäärän mukaan. Verkkokaupassa asioidessasi ilmoita esityksesi päivämäärä ja tarjoiluja tilaavan seurueen koko. Tarjoilut katetaan sinulle valmiiksi pöytään valintasi mukaan joko ennen esitystä tai väliajalla.

Yksityiskohtaiset ainesisältötiedot ruokatuotteista ovat saatavissa asiakaspalvelun ja puhelinpalvelun kautta.

Pöytäpaikka

Varaamme pöydän mahdollisimman lähelle katsomossa olevan istumispaikan poistumisreittiä aina kun mahdollista. Esityksen ollessa hyvin täynnä, pöytävaraus voi olla myös Alminsalin lämpiössä (sijaitsee yhtä kerrosta alempana kuin päälämpiö). Huomioithan, että verkkokaupassa tehdyille tilauksille emme voi taata tiettyä pöytää. Saatamme kattaa useamman seurueen samaan pöytään. Pöytä voi olla myös pystypöytä, jonka ääressä tarjoiluista nautitaan seisten.

Ilmoitamme pöytäsi sijainnin ja pöytänumeron viimeistään muutamaa tuntia ennen esityksen alkua sähköpostitse. Saat viestin asiakastilillesi liitettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Tilaukset puhelimitse

Tilatessasi tarjoilut puhelimitse Oopperan ja Baletin puhelinpalvelusta voit maksaa luottokortilla. Kysymme luottokorttitietosi (Visa, Eurocard, MasterCard, Diners), ja veloitamme liput luottokortiltasi. Huom! AMEX käy tarjoilujen maksuvälineenä toistaiseksi vain Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteessä ja verkkokaupassa.

Kun teet tilauksen puhelimitse ja toimitamme tositteen sähköpostitse, veloitamme toimituskulua 5 €/tilaus. Esteettömien pöytäpaikkojen tilaamisesta ja maksamisesta puhelimitse ei veloiteta toimituskulua.

Tarjoilujen peruuttaminen

Jos et pääse esitykseen, voit perua ostamasi tarjoilut asiakastilisi kautta viimeistään 48 tuntia ennen esitystä. Huomioithan, että palautusmahdollisuus edellyttää, että olet kirjautunut käyttäjä Oopperan & Baletin verkkokaupassa. Tarjoilujen arvo siirretään asiakastilisi saldoksi. Asiakastilin saldo on käytössäsi kuluvan kauden esityksiin ja tarjoiluihin. Sillä ei voi ostaa lahja- eikä kausikorttia. Asiakastilin saldo nollautuu esityskauden päättyessä, viimeistään 31.5.2020. Jos et ole hyödyntänyt vaihtomahdollisuutta viimeistään kahta päivää ennen esitystä, maksettuja tarjoiluja ei lunasteta takaisin.