Siirry sisältöön

Oopperatalolle näppärästi

Tervetuloa perille

Oopperatalo sijaitsee Mannerheimintien ja Helsinginkadun kulmassa, osoitteessa Helsinginkatu 58. Pääsisäänkäynti on Mannerheimintien puolella. Pääsisäänkäynti avataan normaalisti 1,5 tuntia ennen päänäyttämön esityksen alkua. Esteetön sisäänkäynti sekä käynti Alminsaliin ja lipunmyyntiin tapahtuu Oopperankujan eli Töölönlahden puolelta.

Oopperatalon edessä pysähtyvät raitiotielinjat 1, 2, 4, 8 ja 10. Helsingin rautatieasemalta kävelee Oopperatalolle noin 20 minuutissa maisemareittiä pitkin.

Saavutettavuudesta Oopperatalolla voit lukea lisää esteettömyyssivuillamme.

Helpoimmin Oopperatalolle: raitiovaunut ja linja-autot

Oopperatalolle pääsee kaikkein helpoimmin raitiovaunulla tai linja-autolla. Tarkat reitit ja aikataulut löydät HSL:n reittioppaasta. Oopperatalon auloissa on ilta-aikaan käytössä näyttötaulut, josta voi tarkistaa bussi- ja raitiovaunulinjojen lähtöajat lähimmillä pysäkeillä.

Mikäli et käytä HSL:n matkakorttia tai mobiililippuja, kertalippuja raitiovaunuihin voi ostaa mm. Mäntymäenkentän pysäköintiautomaateista ja ennakkoon raitiovaunupysäkkien vieressä sijaitsevasta R-kioskista. Kaikki HSL-lippujen myyntipaikat löydät täältä.

Oopperaan ja Balettiin pääsee linja-autolla näppärästi myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Lue lisää yhteistyöstämme Matkahuollon kanssa.

Auto parkkiin

Oopperataloa lähin yleinen pysäköintialue sijaitsee 100 metrin päässä, Mäntymäenkentällä (Mäntymäentie 1). Pysäköintialueella on maksullisia paikkoja maanantaista perjantaihin klo 21 saakka, mutta arki-iltaisin ja viikonloppuisin pysäköinti on maksutonta. Varaathan reilusti aikaa parkkipaikan etsimiseen, sillä suuri osa Mäntymäenkentän pysäköintipaikoista on varattu linja-autoille ja muuhun käyttöön. Alue palvelee Oopperatalon lisäksi Kisahallin, Olympiastadionin ja Sonera Stadiumin asiakkaita ja Töölön asukkaita.

Kannattaa myös muistaa, että pysäköintipaikoista saattaa olla pulaa Olympiastadionilla järjestettävien tapahtumien aikana, sillä paikoitusalue kuuluu Helsingin kaupungille.

Muut lähimmät pysäköintialueet on merkitty karttaan tämän sivun lopussa. Myös Helsingin keskustan parkkihalleista pääsee Oopperatalolle kätevästi esimerkiksi raitiovaunulla.

Kuskina piipahtamassa

Oopperan ja Baletin oma pysäköintialue Oopperankujalla Töölönlahden puolella on tarkoitettu invapysäköintiin sekä lyhytaikaiseen (15 min) pysäköintiin. Pysäköintialueelle voi pysäköidä, kun asioi lipunmyynnissä tai tulee vastaan esityksessä kävijöitä. Myös taksit jättävät ja noutavat asiakkaansa Töölönlahden puoleiselta sisäänkäynniltä.

Polkupyörät

Oopperaan ja Balettiin pääsee kätevästi myös polkupyörällä. Pyörätelineitä on muun muassa Oopperankujan puoleisen sisäänkäynnin edustalla. Pyörätiet Oopperatalolle tulevat pohjoisesta Urheilukatua, idästä Helsinginkatua ja keskustasta Töölönlahden rantaa sekä Mannerheimintietä pitkin.

bussilla oopperaan

Pikavuorolla Oopperaan ja Balettiin