Siirry sisältöön
syyskausi_musta

Oopperan ja Baletin voimannäyte

Olemme suunnitelleet ja valmistaneet upean ohjelmiston ja palamme halusta päästä tarjoamaan yleisöllemme ilahduttavia ja lohduttavia hetkiä taiteen parissa.

Syksyn ooppera- ja balettiteokset kertovat vapaudenkaipuusta, kapinasta ja epäluulosta – mutta ennen kaikkea intohimoisesta rakkaudesta. Olkoon rakkaus voimamme lähde.

Tutustu syksyn ohjelmistoon ja valitse suosikkisi. 

Selaa ohjelmistoa

Syyskauden teokset nyt myynnissä

Mascagni – Leoncavallo

Cavalleria rusticana & Pajatso

20.8.2021 – 14.9.2021

Miksi tyytyä yhteen kun voi nähdä kaksi?

Cavalleria rusticana ja Pajatso näyttivät aikoinaan suuntaviivan verismin, oopperan realismin, synnylle. Damiano Michieletton ohjaus yhdistää nerokkaasti nämä kaksi oopperaklassikkoa, joihin kietoutuvat salattu rakkaus, mustasukkaisuus ja kosto.

Javier Torres – Pjotr Tšaikovski

Prinsessa Ruusunen

21.8.2021 – 18.9.2021

Baletti kaikenikäisille prinsseille ja prinsessoille

Prinsessa Ruusunen on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista baleteista. Tuttu tarina lumotusta prinsessa Aurorasta, hyvistä ja pahoista haltiattarista sekä seikkailevasta prinssistä on parhaimmillaan tanssittuna. Upeat puvut ja lavastus luovat satumaailman, josta nauttii koko yleisö.

Giacomo Puccini

Tosca

16.9.2021 – 27.10.2021

On oopperoita ja sitten on Tosca

Rajatonta rakkautta, viiltävää vihaa, tunteita tulvivaa musiikkia – mitä muuta voi unohtumattomalta oopperaelämykseltä odottaa? Giacomo Puccinin ooppera iskee suoraan sydämeen ja saa sekä ensikertalaiset että konkarit rakastumaan oopperaan.

Sopraano Aušrinė Stundytė lavalla oopperassa Tosca
Lucas Jervies – Jérôme Kaplan – Aram Hatšaturjan

Spartacus

1.10.2021 – 11.11.2021

Taistele rakkautesi puolesta

Spartacus on gladiaattori, joka johtaa orjien kapinaa Rooman valtakuntaa vastaan. Baletti kertoo tarinan miehestä, hänen intohimoisesta rakkaudestaan ja tehtävästään saavuttaa vapaus. Spartacus esittelee baletin miestanssijat vahvimmillaan ja atleettisimmillaan.

Andrew Lloyd Webberin

Oopperan kummitus

22.10.2021 – 31.12.2021

Menestysmusikaalin odotettu paluu

Teos, joka on hurmannut yleisön Suomessa jo lähes sadan loppuunmyydyn esityksen verran. Yksi Kansallisoopperan kaikkien aikojen suosituimmista esityksistä, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus palaa ohjelmistoon.

Love Never Dies

9.11.2021 – 10.11.2021

Oopperan kummituksen tarina jatkuu

Andrew Lloyd Webber kirjoitti Love Never Dies -musikaalin jatko-osaksi Oopperan kummitukselle. Syksyllä 2021 romanttinen musikaali kuullaan Kansallisoopperan päänäyttämöllä konserttiversiona.