Siirry sisältöön
syyskausi_musta

Koe mielen molemmat puolet

Pyörryttävää kauneutta ja kuplivaa viihdettä – sekä väkevää draamaa ja jylhiä kertomuksia. Nyt sukelletaan ihmisyyden ristiriitoihin, valoon ja varjoon, sielun syviin virtauksiin.

Tutustu ohjelmistoon ja valitse suosikkisi. 

Oopperan ja Baletin ohjelmistossa syksyllä 2020

Alexander Ekman – Mikael Karlsson

COW

22.8.2020 – 9.9.2020

Absurdia huumoria ja energistä tanssia

Nopeatempoinen ja yllätyksellinen COW on täynnä absurdia huumoria, mutta samalla teos haastaa katsojan käsityksen itsestään ja yhteiskunnasta. Koskettava COW tempaa mukaansa hulluun ja satiiriseen menoon ilman turhia suvantoja. Mitä, jos ihminen suhtautuisi maailmaan kuten lehmä?

W. A. Mozart - Minna Lindgren

Covid fan tutte

28.8.2020 – 23.10.2020

Kotimaisten huippusolistien tähdittämä Covid fan tutte avaa oopperasyksyn

Kansallisoopperan syksyn aloittaa jymy-yllätys, Esa-Pekka Salosen johtama Covid fan tutte. Jussi Nikkilän ohjaaman oopperan tähtinä ovat kotimaiset huippusolistit. Uuden libreton Mozartin klassikkoon kirjoittaa Minna Lindgren. Poliittista satiiria ja realitya yhdistävä teos lupaa tuulettaa korona-ajan aiheuttamia traumoja.

Kansallisoopperan Covid fan tutte avaa oopperasyksyn 2020
Giuseppe Verdi

Trubaduuri

11.9.2020 – 1.10.2020

Kauniisti soiva kauhutarina

Giuseppe Verdin ooppera kertoo erilleen joutuneista ja vihollisiksi ajautuneista veljeksistä sisällissodan pauhussa. Traagisen tarinan käänteet ja henkilöt soivat musiikissa, joka pulppuaa toinen toistaan sytyttävämpiä melodioita. Väkevää draamaa, kauhua ja kaunista musiikkia – Trubaduuri on vahva elämys.

Trubaduuri
Anna-Marie Holmes

Merirosvo – Le Corsaire

25.9.2020 – 16.10.2020

Köydet irti ja balettiin

Merirosvo – Le Corsaire vie katsojansa kaukaisiin maihin, entisaikojen etelänmerelle ja itämaisiin palatseihin. Taiturimaiset tanssinumerot sytyttävät niin baletintuntijat kuin ensikertalaisetkin.

Merirosvo – Le Corsaire
Jaakko Kuusisto

Jää

22.10.2020 – 19.11.2020

Ooppera, jossa soi luonnon voima

Ulla-Lena Lundbergin menestysromaaniin perustuva ooppera palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon syksyllä 2020. Libretossa ovat mukana laajan romaanin olennaiset tapahtumat ja sen unohtumattomat henkilöt. Jään uhka ja saariston vuodenajat soivat musiikissa.

Jaa_1600x900_feature
Val Caniparoli

Jekyll & Hyde

6.11.2020 – 28.11.2020

Tarina pimeästä mielestä ja varjoisilta kaduilta

Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde on eriskummallinen kertomus ihmismielen syvistä ristiriidoista. Nyt klassikkotarinan päähenkilöt nähdään koko illan baletissa. Viktoriaanisen ajan Lontooseen sijoittuva esitys vie hämyisille kaduille, mielisairaalan uhkaavaan tunnelmaan ja yläluokan eleganssiin.

Franz Lehár

Iloinen leski

20.11.2020 – 31.12.2020

Naimahuolia operetissa

Äveriään lesken naimahuolia käsittelevä operetti ei syyttä ole maailman suosituin. Franz Lehárin kupliva teos tarjoaa ehtaa vanhan ajan glamouria, aateliston ilottelua, tarttuvia melodioita ja can-cania. Mitä muuta voisi toivoa täydelliseltä pikkujoulukauden paketilta?

Iloinen Leski
Wayne Eagling, Toer van Schayk – Pjotr Tšaikovski

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas

4.12.2020 – 22.12.2020

Mitä olisi joulu ilman rakastettua balettiseikkailua?

Hurmaava koko perheen suosikki palaa ohjelmistoon! Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas on odotettu jouluperinne perheen ja ystävien kesken. Tšaikovskin tuttu musiikki, taianomaiset lavasteet ja upeat puvut johdattavat kauas joulukiireiden keskeltä.

Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas
W. A. Mozart

Figaron häät

15.12.2020 – 9.1.2021

Vauhtia ja vaarallisia suhteita

Sotkuisesta parisuhdevyyhdistä kehittyy Mozartin hehkeän musiikin kautta ajaton komedia inhimillisistä haluista ja tunteista. Musiikin ja tekstin saumaton liitto tekee Figaron häistä lajinsa täydellisimmän mestariteoksen. Loistelias ooppera ihastuttaa myös ensikertalaisia.

Figaron häät

Anna lahjaksi elämys

Balettitanssija päälämpiössä

Lahjakortti Oopperaan ja Balettiin

Täydellinen lahja hänelle, jolla on jo kaikkea.