Siirry sisältöön
kevatkausi_musta

Kevät on juhlan aikaa!

Sata vuotta täyttävän Kansallisbaletin syntymäpäivät alkavat heti tammikuussa, kun pohjoista valoa huokuva Joutsenlampi saa ensi-iltansa suorana lähetyksenä. Juhlavuoden ohjelmassa on muitakin herkkupaloja, joihin kannattaa tutustua.

Oopperafaneja puolestaan hellitään kolmella ensi-illalla. Oopperakevään huipentaa sopraano Karita Mattilan häikäisevä Koko Karita -esitys.

Tutustu kevään ohjelmistoon! 

Selaa ohjelmistoa

Tutustu kevään teoksiin

Jorma Elo – Jean Sibelius

Sibelius

11.3.2022 – 14.5.2022

Kansallissäveltäjän elämä tanssien

Uutuusbaletti kertoo Jean Sibeliuksesta – hänen luovuudestaan ja sen eteenpäin vievästä voimasta. Vaikka teoksen minä on Jean Sibelius, tarinaa kerrotaan kahden minän, Ainon ja Jeanin kautta. Heidän rakkaustarinansa on teoksen sydän, ja rakkaus nähdään niin Ainon kuin Jeaninkin silmin.

Richard Strauss

Salome

18.3.2022 – 23.4.2022

Vallan jumalallinen voima

Aikansa kohuooppera ihastutti ja tyrmistytti uskonnollisuutta ja erotiikkaa uhkuvalla aiheellaan ja uudenlaisella sävelkielellään. Yksinäytöksinen teos on eräs kaikkien aikojen väkevämmistä ja intensiivisimmistä oopperoista.

Benjamin Britten

Billy Budd

29.3.2022 – 30.4.2022

Ooppera ihmisyyden ytimessä

Benjamin Brittenin meriaiheinen mestariteos nähdään ensi kertaa Kansallisoopperassa keväällä 2022. Sykähdyttävä toteutus huokuu toisen maailmansodan aikaisen sukellusveneen klaustrofobista tunnelmaa.

David McAllister – Pjotr Tšaikovski

Joutsenlampi

4.4.2022 – 25.5.2022

Tanssin suurin taidonnäyte

Joutsenlampi on maailman kuuluisin baletti, jossa yhdistyvät Tšaikovskin loistelias musiikki ja ikonisen kaunis visuaalinen maailma. Teoksella on pitkä historia myös Suomen kansallisbaletissa, joka esitti sen ensimmäisenä teoksenaan sata vuotta sitten.

Nuutinen – Kvarnström – Saarinen

Tripla: Made in Finland

6.5.2022 – 20.5.2022

Yksi ilta, kolme tanssiteosta

Kansallisbaletin juhlavuoden Tripla tuo näyttämölle kolmen kansainvälisesti menestyneen suomalaisen koreografin Kenneth Kvarnströmin, Johanna Nuutisen ja Tero Saarisen uudet teokset. Tämä ilta on Made in Finland!

Koko Karita

18.5.2022 – 2.6.2022

Esitys täynnä draamaa ja glamouria

Koe yhdellä kertaa Suomen kuuluisimman oopperadiivan koko laaja tulkinnallinen skaala! Luvassa on sekä väkevää draamaa että riemastuttavaa loistoa suuren maailman tyyliin. Ilta koostuu kahdesta osasta, joissa käydään läpi tunnekirjon ääripäät.