Siirry sisältöön
kevatkausi_musta

Kurkota kevääseen

Tänä keväänä vain rakkaus on kiellettyä. Nyt kuljetaan ääripäästä toiseen, suurista klassikoista moderneihin tulkintoihin ja ajankohtaisiin teemoihin – ja lähes kaikissa teoksissamme kamppaillaan sopimattoman rakkauden kurimuksessa. Luvassa on tietenkin myös ravistelevaa musiikkia ja hätkähdyttävän hienoa tanssia.

Tutustu kevätkauden ohjelmistoon ja hanki liput hyvissä ajoin.

Tulevaa ohjelmistoa – kaikki liput nyt myynnissä

Alban Berg

Wozzeck

22.3.2019 – 27.4.2019

Vuoden rajuin oopperakokemus

Wozzeck on yksi 1900-luvun oopperan suuria mestariteoksia. Siinä kuuluvat ensimmäisen maailmansodan ja uuden ajan tunnot. Alban Bergin sävelkieli tavoittaa hätkähdyttävän hienosti alistetun sotamiehen tunteet. Nyt väkevän musiikin johtaa Hannu Lintu.

Wozzeck
Alexei Ratmansky – Rodion Štšedrin

Anna Karenina

30.3.2019 – 13.4.2019

Baletti, joka särkee sydämiä

Leo Tolstoin klassikkokirja nähdään keväällä 2019 riipaisevana balettina. Katsojat tiukasti otteessaan pitävä juoni kulkee junan lailla kohti vääjäämätöntä tragediaa. Luvassa on kauneutta ja kyyneliä.

Giuseppe Verdi

Aida

6.4.2019 – 4.5.2019

Aika kuluu, Aida pysyy

Rakkaus Aidaan saa sotapäällikkö Radamesin pettämään maansa. Rakastavaiset saavat toisensa vasta kuolemassa. Kansallisoopperan kiitetyssä toteutuksessa on viitteitä niin faaraoiden aikaan kuin nykymaailman konflikteihin.

 

Giuseppe Verdi: Aida; Mika Pohjonen; Veronika Dzhioeva
Kylián-Verbruggen-Goecke

K.V.G.

10.5.2019 – 22.5.2019

Legenda. Maestro. Tähti.

K.V.G.-ilta esittelee kolme maineikasta, uransa eri vaiheessa olevaa koreografia. Jiří Kylián on yksi aikamme legendaarisimmista koreografeista. 45-vuotias Marco Goecke on luonut jo pidemmän aikaa huomattavaa kansainvälistä uraa. Nuori Jeroen Verbruggen on puolestaan nouseva tähti, jonka mielikuvitukselliset teokset ovat herättäneet paljon huomiota.

K.V.G.
Claude Debussy

Pelléas ja Mélisande

23.5.2019 – 31.5.2019

Unenomaisesti väreilevä ooppera Esa-Pekka Salosen johdolla

Metsästä löytynyt Mélisande päätyy salaperäiseen linnaan Golaud’n vaimoksi, mutta rakkaus nuoreen Pelléasiin johtaa tragediaan.  Meditatiivisen oopperan johtaa Esa-Pekka Salonen.

Pelleas ja Melisande

Suuri kuorogaala

24.5.2019 – 28.5.2019

Oopperamaailman mahtavimmat kuorokohtaukset

Kansallisoopperan kuoro juhli taannoin 70-vuotissynttäreitään näyttävällä gaalalla. Konsertista tuli niin suuri hitti, että se palaa näyttämölle keväällä 2019. Vauhdikas ja tunteellinen show on täydellinen ensisukellus oopperamaailmaan.

Grand Choral Gala

Pidä kiinni kaikesta kauniista

Carmen
Osta verkosta, saat -10 % alennusta

Liput kaudelle 2019–2020 myynnissä nyt

Alennus koskee vain perushintaisia lippuja (ei H-hintaluokkaa) päänäyttämön esityksissä. Alennus ei koske vierailuesityksiä.

Oletko valmis kadottamaan ajantajun?

Ring

Suuri saaga alkaa. Yksittäiset liput myynnissä 5.8.2019.

Näin asioit verkkokaupassamme

Tervetuloa Oopperan & Baletin uuteen verkkokauppaan! Teimme selkeät ohjeet siitä, miten luot asiakastilin, ostat lippuja ja tarjoiluja tai vaihdat ostamasi esityksen liput.

Eikö sinulla ole vielä asiakastiliä? Tai onko sinulla tili, muttet ole ihan varma siitä, miten kirjaudut?
Aloita katsomalla video Näin kirjaudut verkkokauppaan.

Onko sinulla jo liput, ja haluaisit tilata tarjoilut?
Voit aloittaa lippujen ja tarjoilujen videon katselun suoraan kohdasta 1:07.

Tuliko este, etkä pääse haluamaasi esitykseen?
Katso näppärät ohjeet lippujen vaihtamiseen. Huomioithan, että kalliimpaan lippuun vaihdettaessa maksat lippujen erotuksen.

Vielä ehdit

Kesäkurssi nuorille tanssijoille

Balettioppilaitos barre

Kansallisbaletin kesäintensiivikurssi balettitanssijoille

Suomen kansallisooppera ja -baletti järjestää kesäintensiivikurssin 12‒22-vuotiaille balettitanssijoille 15. ‒27.7.2019. Kurssin aihealueita ovat klassinen baletti ja repertuaariopetus, nykytanssi sekä karaktääritanssi. Vanhemmilla opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus osallistua työpajaan, jossa perehdytään koreografi Tero Saarisen liikekieleen.

Intensiivikurssi järjestetään Oopperatalossa Helsingissä. Kurssi on maksullinen ja se järjestetään englanniksi.

Osta Onnenpaikka

Onnenpaikka

Edullinen lippu sinulle, joka et ole ronkeli sen suhteen missä päin katsomoa istut.

Liput myynnissä nyt

Paikkalipun esitykseen saat esityspäivänä Oopperan ja Baletin asiakaspalvelusta Töölönlahden sisäänkäynnin luota. Paikkalippu luovutetaan tätä Onnenpaikka-lippua vastaan. Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä valitsemistamme parhaista vapaista paikoista, ja paikat pyritään ensisijaisesti sijoittamaan permannolle. Emme valitettavasti voi taata, että kahden Onnenpaikan ostaja saisi vierekkäiset paikat.

Osta Onnenpaikka

Selaa ohjelmistoa

Virkistystä esityksen yhteyteen

opera afternoon coffee

Ennen esitystä

Nauti Oopperaravintolan herkuista jo ennen esityksen alkua. Tarjolla ovat mm. runsaat paketit Opera Afternoon Coffee ja Opera Afternoon Tea.

Osta tarjoiluja
kiss & love petit fours

Väliajalla

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Osta tarjoiluja
delicacy plate

Koko paketti

Ilta Oopperassa ja Baletissa on elämys kaikille aisteille.

Osta tarjoiluja