Siirry sisältöön
Ice
juhlakausi_musta

Pian jää murtuu

Paras aika vuodesta alkaa nyt. Vähät tummenevista illoista, Oopperatalossa loistaa juhlakausi. Se on ladattu täyteen glamouria, vangitsevia tarinoita ja musiikin hurmaa, jotka nostavat sinut korkealle arjen yläpuolelle.

Tutustu juhlakauden ohjelmistoon ja hanki liput hyvissä ajoin.

Tulevaa ohjelmistoa – kaikki liput nyt myynnissä

Andrew Lloyd Webber

Oopperan kummitus

2.11.2018 – 12.1.2019

Kevään 2019 esitykset myynnissä 9.10.

Yksi Kansallisoopperan kaikkien aikojen suosituimmista teoksista, Andrew Lloyd Webberin suurmusikaali Oopperan kummitus palaa ohjelmistoon marraskuussa 2018.

Oopperan kummitus
Jaakko Kuusisto

Jää

25.1.2019 – 9.3.2019

Suomalaisten rakastama romaani ensi kertaa näyttämölllä

Ulla-Lena Lundbergin romaani Jää sai Finlandia-palkinnon vuonna 2012. Siitä on tullut yksi vuosikymmenen rakastetuimpia romaaneja. Nyt teos nähdään Jaakko Kuusiston säveltämänä oopperana. Saariston vuodenajat ja Jään uhka soivat musiikissa.

Jaa_1600x900_feature
Kenneth Greve – Tuomas Kantelinen

Pieni merenneito

19.1.2019 – 12.2.2019

Suositun balettispektaakkelin paluu

Pieni merenneito vie katsojansa mukanaan toiseen maailmaan. Hittibaletti on sekä näyttävä spektaakkeli että koskettava kertomus unelmien tavoittelusta ja rakkauden voimasta. Ei olekaan ihme, että tätä balettia on esitetty vain täysille katsomoille.

Pieni merenneito
Jules Massenet

Thaïs

8.2.2019 – 28.2.2019

Pyhä synti, miten kaunis ooppera!

Kiehtova kuvaus maallisen ja taivaallisen rakkauden ristiriidasta yhdistyy Jules Massenet’n hurmioituneena hehkuvaan musiikkiin. Kuka lopulta on syntinen ja kuka pyhä? Ihmisyyden perimmäisten kysymysten ohella Thaïs tarjoaa loistetta, jollaista et näe missään muualla.

Thaïs; Sabina Cvilak
David Bintley – Sergei Prokofjev

Tuhkimo

23.11.2018 – 22.12.2018

Pakko nähdä ennen kuin taika raukeaa!

Vuoden tummimmat kuukaudet ovat täynnä taikaa, kun ensi-iltansa saa häikäisevä Tuhkimo. Tuttu kansantarina äiti- ja sisarpuoltensa sortamasta Tuhkimosta taipuu nyt koko perheen baletiksi. Tuhkimo sopii hyvin elämän ensimmäiseksi balettikokemukseksi.

Tuhkimo
John Neumeier - Léo Delibes

Sylvia

1.3.2019 – 23.3.2019

Vahvojen naisten baletti

Sylvia etsii tasapainoa voiman ja haavoittuvaisuuden, aggressiivisuuden ja herkkyyden, tunteiden torjunnan ja niihin heittäytymisen välillä. John Neumeierin vuonna 1997 versioimaa balettia siivittää Léo Delibesin säveltämä, Richard Wagnerilta vaikutteita saanut musiikki. Sitä pidetään yhtenä maailman parhaista balettimusiikeista.

Sylvia
Jacques Offenbach

Hoffmannin kertomukset

19.10.2018 – 20.11.2018

Rakkausongelmia ei ole koskaan käsitelty yhtä kekseliäästi

Runoilija kertoo suurista rakkauksistaan – usko pois, tämä tarina viihdyttää sinua niin, ettet toivoisi esityksen päättyvän koskaan.

 

Offenbach: Hoffmannin kertomukset
Toivo Kuula

Saaristo-ooppera: Tähtiin kirjoitettu

27.10.2018 – 30.10.2018

Draamallinen konsertti Toivo ja Alma Kuulan elämästä

Saaristo-ooppera tuo Alminsaliin Alma ja Toivo Kuulan kouraisevan rakkaustarinan. Alma Kuulan monologi ja Toivo Kuulan kuolemattomat laulut kertovat yhdessä kahden nuoren elämästä, uskosta taiteeseen ja suureen tehtävään suomalaisuuden luomisessa.

Alexei Ratmansky – Rodion Štšedrin

Anna Karenina

30.3.2019 – 13.4.2019

Baletti, joka särkee sydämiä

Leo Tolstoin klassikkokirja nähdään keväällä 2019 riipaisevana balettina. Katsojat tiukasti otteessaan pitävä juoni kulkee junan lailla kohti vääjäämätöntä tragediaa. Luvassa on kauneutta ja kyyneliä.

Vielä ehdit

Osta Onnenpaikka

Onnenpaikka

Edullinen lippu sinulle, joka et ole ronkeli sen suhteen missä päin katsomoa istut.

Liput myynnissä nyt

Paikkalipun esitykseen saat esityspäivänä Oopperan ja Baletin asiakaspalvelupisteestä Töölönlahden puolelta. Paikkalippu luovutetaan tätä Onnenpaikka-lippua vastaan. Onnenpaikat jaetaan ostojärjestyksessä valitsemistamme parhaista vapaista paikoista, ja paikat pyritään ensisijaisesti sijoittamaan permannolle. Emme valitettavasti voi taata, että kahden Onnenpaikan ostaja saisi vierekkäiset paikat.

Osta Onnenpaikka

Selaa ohjelmistoa

Virkistystä esityksen yhteyteen

opera afternoon coffee

Ennen esitystä

Nauti Oopperaravintolan herkuista jo ennen esityksen alkua. Tarjolla ovat mm. runsaat paketit Opera Afternoon Coffee ja Opera Afternoon Tea.

Osta tarjoiluja
kiss & love petit fours

Väliajalla

Mitä saisi olla? Valitse kauden monipuolisesta menusta omat suosikkisi. Kun tilaat tarjoilut ennakkoon, vältät jonotuksen.

Osta tarjoiluja
delicacy plate

Koko paketti

Ilta Oopperassa ja Baletissa on elämys kaikille aisteille.

Osta tarjoiluja