Skip to content

Miniopera Askungen

Systrarna går på bal för att vinna prinsens gunst, men Askungen lämnas hemma för att dammsuga – styvmodern hoppas nämligen att prinsen ska komma hem till dem på efterfest. Lyckligtvis trollar en trollflöjt fram en vacker balklänning till Askungen, och snart får festfolket förundra sig över den hemlighetsfulla skönheten som dansar i skor av glas. Den bekanta historien om Askungen kan nu upplevas till sprudlande toner av Rossini i form av en livlig och aktuell halvtimmesopera. Den här gladlynta minioperan lämpar sig för alla över två år.

Opera- och balettäventyr

Workshopparna Opera- och balettäventyr för barn tar 5–6-åringar till operans och balettens fascinerande värld. Deltagarna får bekanta sig med ett verk från huvudscenens repertoar genom bland annat pyssel, musik, dans och drama. Förutom att lära känna olika konstarter, gör barnen själva ett trevligt minne att ta med sig hem (utom dräkt- och scenografiverkstäderna). Workshopparna är ungefär en och en halv timme långa och de hålls på finska.

Balettläroanstalten presenterar: Vårfest 2024

Elevernas och yrkesstuderandenas slit under läsåret kulminerar i maj på Balettläroanstaltens vårfest i Almisalen. Vårfestens program består av klassisk balett och modern dans.

I rampljuset presenterar: Katve

I rampljuset är en musikteatergrupp för amatörer i åldern 12–16-år som träffas på Operahuset torsdagar. Ungdomarna kommer med idéer och sätter upp med professionell handledning en musikteaterföreställning i fri stil varje år.

Opera- och balettäventyr

Med spel, dans och olika sysselsättningar introducerar Opera- och balettäventyr 5 – 6-åringar i operans och balettens fascinerande värld. Läs mer!

Miniopera: Carmen

Världens mest populära opera på en halv timme. Minioperan lämpar sig bra både för barn och vuxna. Berättelsen om Carmen spelas upp på en halv timme av två sångare och en musiker. Läs mer!

So You Think You Can Muuv?

Fartfyllda So You Think You Can Muuv? workshoppar inspirerar årskurserna 5 till 9 till dans och till att skapa egna koreografier tillsammans med yrkesdansare.

Balettenergi för pojkar

Balettenergi för pojkar är en energisk gympalektion för elever i första klass. Killarna får i workshopen bekanta sig med balett som sport och konstart.

I rampljuset presenterar: Jag väntar på oss

I rampljuset är en musikteatergrupp för amatörer i åldern 12–16-år som träffas på Operahuset torsdagar. Läs mer!

Första mötet med opera och balett

Första mötet med opera och balett bjuder på skön rekreation för bebisar och föräldrar. Det blir sång, lek och rörelse. Det är bara att lyssna och se på – inga förhandskunskaper krävs!