Skip to content

Svansjön

Svansjön, världens mest berömda balett, kombinerar Tjajkovskijs storslagna musik och en legendariskt vacker visuell värld. Läs mer!

Trippel: World Wide Dance

Trippel tar dig på en resa världen runt. Under kvällen presenteras moderna dansverk som berör av tre stjärnkoreografer.

Carmen

Den ödesmättade kärlekshistorien i världens populäraste opera med Bizets träffande toner har överförts till balettscenen. Liam Scarletts koreografi är placerad i en tobaksfabrik i 1930-talets Spanien, strax före inbördeskrigets utbrott – i en värld där var och en måste försvara sig själv för att överleva.

Operans och Balettens arenaturné 2023

Operan och Baletten kommer till stan! I maj ger sig artisterna från Operahuset ut på en enastående arenaturné till olika platser i Finland. På de största arenorna i olika städer uppförs ett program bestående av operans och balettens bästa bitar, från de mest älskade ariorna till skickligaste pas de deux-nummer, mäktiga körscener inte att förglömma. Det blir ett storslaget och underhållande spektakel med högt tempo, som passar utmärkt för nybörjare och hela familjen.

Raymonda

Tamara Rojos nya tolkning av klassikerbaletten Raymonda ses på Nationalbaletten våren 2023. Läs mer om verket och boka biljett!

Glöd

Under Glöd-kvällen intas Almisalens scen av Nationalbalettens unga begåvningar. Läs mer och köp biljetter!

Jekyll & Hyde

Jekyll & Hyde blir till en helaftonsbalett. Den klassiska berättelsesn huvudpersoner återkommer till scenen på våren 2023.