Skip to content

Skolopera: Källan

En affärsman vill bygga en dryckesfabrik vid en helig källa, förutsatt att kommunen beviljar pengar för projektet. Avtalet är redan undertecknat och det kan hävas bara ifall arbetet inte inleds inom en viss tid. Den känsliga Sofia hör källans ande tala och får hela klassen med sig. Men ska de lyckas hindra den heliga platsen från att förstöras? De har bara 40 minuter tid på sig. Grävskoporna står redan och väntar.

Skoloperan Källan är en intensivt spännande berättelse där handlingen sker i realtid. Samtidigt lyfter den fram aktuella frågor. Tänker vi på kommande generationer eller gör vi oåterkallelig skada?

Innocence

Kaija Saariahos och Sofi Oksanens nya opera Innocence uruppfördes framgångsrikt på festivalen i Aix-en-Provence i Frankrike 3 juli 2021. Verket får sin premiär på Nationaloperan 21 oktober 2022.

CircOpera 2.0

Nationaloperans nya CircOpera 2.0 tar publiken på ett äventyr av upplevelser i en helhet av opera och modern cirkus. Läs mer!

Valkyrian

Ringens andra del, Valkyrian, är en igenkännlig berättelse om krig, rädsla, mod och kärlek. Det visuella uttrycket med hänvisningar till andra världskriget, den psykologiska träffsäkerheten och den fartfyllda handlingen håller publiken i sitt grepp precis som de bästa moderna dramaserierna.

Rhenguldet

Ringens första del Rhenguldet presenterar de centrala gestalterna och teman, som utvecklas senare i sagan. Alberich stjäl rhenguldet som vaktas Rhendöttrarna. Han förbannar kärleken och smider en ring av guldet. Den ringen ger herraväldet över världen. Men även huvudguden Wotan är ute efter absolut makt! Läs mer och köp biljetter!

Operans och Balettens arenaturné 2023

Operan och Baletten kommer till stan! I maj ger sig artisterna från Operahuset ut på en enastående arenaturné till olika platser i Finland. På de största arenorna i olika städer uppförs ett program bestående av operans och balettens bästa bitar, från de mest älskade ariorna till skickligaste pas de deux-nummer, mäktiga körscener inte att förglömma. Det blir ett storslaget och underhållande spektakel med högt tempo, som passar utmärkt för nybörjare och hela familjen.

Musica Nova Helsinki: Denis & Katya

Denis & Katya skildrar den gripande, sanna historien om ett tonårigt par. Det imponerande verket uruppfördes på operan i Philadelphia hösten 2019 och har därefter haft många framgångsrika premiärer världen över.

Turandot

Nationaloperans nya, visuellt bländande Turandot sammanfattar det universella budskapet i Puccinis stora klassiker: det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer – vi letar alla efter kärlek. Läs mer!

Trollflöjten

En sådan Trollflöjt har du aldrig sett! Den hisnande roliga uppsättningen som kombinerar animation och levande sångare har fått översvallande beröm överallt.