Skip to content

Svansjön

Svansjön, världens mest berömda balett, kombinerar Tjajkovskijs storslagna musik och en legendariskt vacker visuell värld. Läs mer!

Trippel: World Wide Dance

Trippel tar dig på en resa världen runt. Under kvällen presenteras moderna dansverk som berör av tre stjärnkoreografer.

Carmen

Den ödesmättade kärlekshistorien i världens populäraste opera med Bizets träffande toner har överförts till balettscenen. Liam Scarletts koreografi är placerad i en tobaksfabrik i 1930-talets Spanien, strax före inbördeskrigets utbrott – i en värld där var och en måste försvara sig själv för att överleva.

Innocence

Kaija Saariahos och Sofi Oksanens nya opera Innocence uruppfördes framgångsrikt på festivalen i Aix-en-Provence i Frankrike 3 juli 2021. Verket får sin premiär på Nationaloperan 21 oktober 2022.

CircOpera 2.0

Nationaloperans nya CircOpera 2.0 tar publiken på ett äventyr av upplevelser i en helhet av opera och modern cirkus. Läs mer!

Valkyrian

Ringens andra del, Valkyrian, är en igenkännlig berättelse om krig, rädsla, mod och kärlek. Det visuella uttrycket med hänvisningar till andra världskriget, den psykologiska träffsäkerheten och den fartfyllda handlingen håller publiken i sitt grepp precis som de bästa moderna dramaserierna.

Rhenguldet

Ringens första del Rhenguldet presenterar de centrala gestalterna och teman, som utvecklas senare i sagan. Alberich stjäl rhenguldet som vaktas Rhendöttrarna. Han förbannar kärleken och smider en ring av guldet. Den ringen ger herraväldet över världen. Men även huvudguden Wotan är ute efter absolut makt! Läs mer och köp biljetter!

Turandot

Nationaloperans nya, visuellt bländande Turandot sammanfattar det universella budskapet i Puccinis stora klassiker: det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer – vi letar alla efter kärlek. Läs mer!

Trollflöjten

En sådan Trollflöjt har du aldrig sett! Den hisnande roliga uppsättningen som kombinerar animation och levande sångare har fått översvallande beröm överallt.

Raymonda

Tamara Rojos nya tolkning av klassikerbaletten Raymonda ses på Nationalbaletten våren 2023. Läs mer om verket och boka biljett!