Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 35 min
1 paus (25 min)
1 föreställning
28.1.2020
Konserter
Huvudscenen
biljetter
38-69 €

Kväll med franska mästare

Dirigenten Patrick Fournillier är Nationaloperans huvudgäst och dirigerar en stor del av operaklassikerna på vår repertoar. Nu får vi tillfälle att bekanta oss med maestro Fournilliers stil under en fransk afton, där vi njuter av förfinade, innerliga och dansanta klanger.

Programmet består av tre betydande verk inom den franska musiken. Konserten börjar med Gabriel Faurés svit Pelléas och Mélisande. Med sin suggestiva atmosfär har pjäsen inspirerat många tonsättare, inte minst Sibelius, men den första som gav pjäsen en musikalisk tolkning var Gabriel Fauré.

Som andra nummer hör vi Albert Roussells i Finland sällan framförda tredje symfoni från år 1930. Den färgstarka och rytmiskt levande musiken hör till kompositörens mest omtyckta verk och betraktas fortfarande som en av de viktigaste franska symfonierna.

Konserten avslutas med Gloria för kör, orkester och sopran av Poulenc, som på ett övertygande sätt kombinerar seriösa och lättsamma toner.

#avecpatrick

Fournillier_Töölönlahti

“Det är viktigt att vi utövar musik. Visst kan vi leva utan, men då blir vårt liv inte alls så gott som då vi lever med musik.”

Läs Fournilliers tankar om dirigentens arbete.

I rollerna

Anu Komsi, photo: Ville Paul Paasimaa
Solisti

Föreställningar och biljetter

1 h 35 min
1 paus (25 min)
1 föreställning
28.1.2020
Konserter
Huvudscenen
biljetter
38-69 €
tis 28.1.2020
kl. 19:00
Päänäyttämö
till salu

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.