Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 15 min
Gratisevenemang
Skolor
registration
Framförs på Finska

En energisk gympalektion för elever i första klass

Balettienergiaa pojille harjoitus

En workshop där dansare vid Nationalbalett håller en dansant gymnastiktimme. Lektionen börjar med en kort dansuppvisning och övergår sedan i arbete i mindre grupper under ledning av dansarna. I workshopen får vi pröva på akrobatik, piruetter och balansövningar samt göra styrketräning. Killarna får i workshopen bekanta sig med balett som sport och konstart. Målet är att inspirera 7-åriga killar till att dansa, att väcka nyfikenhet på balett och ge dem som vill en möjlighet att gå med i Balettläroanstaltens verksamhet.

Anmälningen till workshopparna våren 2022 börjar 22.11 kl. 9.00. Anmäla här.

Balettenergi också i er skola?

Workshoparna ”Balettenergi för pojkar” arrangeras under vårterminerna på skolor i Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla. Följande workshopar arrangeras på våren 2021. 

Workshoparna är avsedda för alla pojkar i skolans första klass. I varje skola arrangeras 1-2 workshopar (à 75 min.) kl. 8.00-10.30, enligt en särskilt överenskommen tidtabell. En workshop har plats för 30 killar. Om det finns fler killar som vill delta, arrangeras två workshopar.

Avsikten är att alla skolans 7-åringar deltar. Workshoparna genomförs i skolan gymnastiksal och en lärare bör närvara under hela workshopen.

Balettenergi för pojkar är gratis för skolorna.

Anmälningen för våren 2022

Anmälningen till workshopparna våren 2022 börjar 22.11 kl. 9.00.

Anmäla här.

Möjliga workshopdagar är:

18.1
20.1
28.1
31.1
1.2
2.2
3.2
7.2
11.2
2.3
4.3
9.3
10.3

Soinisen koulun oppilaita työpajassa

Balett som hobby?

De pojkar som deltagit i workshoparna får en möjlighet att vara med om två gratis balettimmar vid Finlands Nationaloperas balettläroanstalt. De som känner sig intresserade att studera balett kan söka inträde som elev vid Balettläroanstalten genom ett inträdes prov som arrangeras under våren.