Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 30 min
Ingen paus
7 föreställningar
22.8.2020 – 9.9.2020
Baletter
Huvudscenen
biljetter
15-90€
COW, photo T.M. Rives

Absurd humor och energisk dans

COW är ett verk med snärtigt tempo, massor av överraskningar och fullt av absurd humor. Samtidigt utmanar COW tittarens självuppfattning och hela samhället. Det är ett gripande verk som engagerar publiken i en galen och fartfylld satir utan onödiga longörer. Tolv scener spelas upp under en och en halv timme. I den energiska dansen finner man hänvisningar till neoklassisk balett eller rent av det legendariska dansverket Sacre du printemps. I centrum av allt befinner sig en ko, COW.

Åldersrekommendation över 7 år. 

Din säkerhet är viktig för oss

Kom bara om du är frisk. Du kan avboka biljetter och servering fram till 24 timmar före föreställningens början. Läs mer om säkerhetsrekommendationer här.

Biljetter

1 h 30 min
Ingen paus
7 föreställningar
22.8.2020 – 9.9.2020
Baletter
Huvudscenen
biljetter
15-90€
lör 22.8.2020
kl. 19:00
ons 26.8.2020
kl. 19:00
lör 29.8.2020
kl. 19:00
ons 2.9.2020
kl. 19:00
fre 4.9.2020
kl. 19:00
tis 8.9.2020
kl. 19:00
ons 9.9.2020
kl. 19:00

"What a cow is?"

Video: T. M. Rives

Ekman ifrågasätter baletten

Den svenske koreografen Alexander Ekman hör till de hetaste internationella namnen inom nutidsdansen. Hans verk Episode 31 gjorde intryck på den finländska publiken för ett par år sedan och nu ges för första gången i Finland en helafton tillägnad honom. Med sina verk riktar sig Ekman även till en ung publik och han aktar sig för att tråka ut dem med alltför långsamma och långa verk. Han ställer också frågan, om vi överhuvudtaget behöver denna balett. Den tyska tidningspressen har kallat Ekman för ”radikalt befriande som en frisk nordanvind”.

Ny musik och kostym av en pionjär inom det nya modet

Mikael Karlsson har svensk bakgrund men jobbar i New York. Han har komponerat musiken som spelas upp i verket. Karlsson är Ekmans favoritkompositör. Han har gjort musiken till flera av Ekmans centrala verk och skrivit bl.a. modern opera och musik till videospel. Verkets kostymering är av den danske modedesignern Henrik Vibskov. Vid en utställning kallade Designmuseet Vibskov för det moderna modets pionjär och en Oppfinnar-Jocke, vars fantastiska visuella skapelser är som klippta och skurna för Ekmans absurda verk.

#COW #FNBCOW

“Innan jag skapar ett nytt verk ställer jag alltid mig själv den allra viktigaste frågan: varför behöver vi detta verk?”

– Alexander Ekman, koreograf

Galleri

Recensioner

Dansportalen 29.8.2020
“Nationaloperans säsongöppning med en mycket fräsch COW av Alexander Ekman” läs mer
Hufvudstadsbladet 24.8.2020 (för prenumeranter)
“Nationalbaletten som ystra kalvar på grönbete” läs mer

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Din förmån -20 % på Radisson Blu-hotellen

Komplettera din operakväll med en hotellnatt. Som kund hos Operan och Baletten kan du njuta av Radisson Blu-hotellens gästfrihet i Helsingfors till förmånspris.

Det lyxiga erbjudandet innehåller övernattning för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten samt Super Breakfast-frukost.

Läs mer om de eleganta hotellen och boka din favorit.