Gå till innehållet
Längd totalt
3 föreställningar
2.6.2020 – 3.6.2020
Vår
biljetter
35-85

Helsingfors internationella balettävling skjuts upp

Helsingfors internationella balettävling har uppskjutits för att hejda coronavirusets spridning. Balettävlingens nya tidpunkt kommer att försöka fastslås så snart som möjligt.

Nationaloperan och -baletten returnerar biljettlikviden till kundkontot på nätbutiken staging.oopperabaletti.fi. Om så önskas kan återbetalningen även ske på kreditkortet eller bankkontot. Läs mer.

Framtidens balettstjärnor i Helsingfors

Helsingfors internationella balettävling är mer än bara en tävling. I den nordiska sommarnattens magiska ljus tar Helsingforstävlingens anda sikte på en ljusnande framtid.

En välorganiserad balettävling med en internationell prestigefull jury bjuder unga begåvade dansare på en veckolång professionell studieresa i konstnärlig och teknisk briljans.

Varje deltagare liksom även den passionerade publiken får uppleva balett på högsta nivå i början av juni 2020.

#HIBC2020 #ibchelsinki #helsinkiballetcompetition

Helsingfors internationella balettävling har uppskjutits för att hejda coronavirusets spridning. Meningen var att denna i ordningen nionde tävling skulle ha arrangerats på Finlands nationalopera och -balett 1 – 8 juni 2020. Balettävlingens nya tidpunkt kommer att försöka fastslås så snart som möjligt. Läs mer.

Tävlingens program består av klassisk balett och nutida repertoar. I HIBC 2020 finns det två åldersklasser: juniorklassen (ålder 15 till 19) och seniorklassen (ålder 20 till 25). Tävlingen är öppen för dansare oberoende av nationalitet. Se HIBC 2020s tävlande. 

Ordförande för juryn vid tävlingen år 2020 är Madeleine Onne, balettchef för Finlands nationalbalett. Läs mer om juryn. 

HIBC 2020 organiseras av Föreningen Helsingfors internationella balettävling. Styrelseordförande är Jorma Uotinen och viceordförande är Minna Tervamäki. Läs mer om föreningen. 

Vill du ha en omfattande HIBC upplevelse? Läs mer om HIBC Balettresan på ibchelsinki.fi.

Se tävlingens webbsidor ibchelsinki.fi

Se tävlingens officiella webbsidor

Tävlingens program består av klassisk balett och nutida repertoar. Det första och det andra omgånger arrangeras i Almisalen, finalen och galaföreställningen på huduvscenen.

Deltagarna

Deltagarna har valts till balettävlingen

Helsingfors internationella balettävling har antagit 89 dansare från 23 länder. 

Helsingfors internationella balettävling 35 år

Helsingfors internationella balettävling hölls för första gången år 1984. Efter sin långa karriär som dansare vid Finlands nationalbalett kallades professor Doris Laine som jurymedlem till olika internationella balettävlingar i bl.a. Jackson, Moskva och Varna. Med dessa erfarenheter och med sina enastående internationella kontakter hade hon mod att börja göra Helsingfors till en av de intressantaste platserna i balettvärlden.

Samarbetet mellan Finlands nationalopera och -balett och HIBC började i mitten av 1990-talet. Idag hör HIBC till de mest kända och bäst organiserade balettävlingarna i världen. HIBC 2020 kommer att hedra arvet efter sin grundare Doris Laine med ett speciellt pris som bär hennes namn.

Se vinnarna av Helsingfors internationella balettävling. 

Spara pengar – köp ett biljettpaket

Genom att köpa ett biljettpaket till alla föreställningar i en omgång (första omgångarna, semifinalerna, finalerna eller finalerna och galan) får du paketpris med rabatt på biljetternas grundpris.

Biljettpaket: 

Första omgångarna (2‒3.6) i Almisalen, 3 föreställningar totalt 84 € (norm. 105 €)

Semifinalerna (4‒5.6) i Almisalen, 2 föreställningar totalt 56 € (norm. 70 €)

Finalerna (6‒7.5) på huvudscenen, 2 föreställningar totalt 76‒130 € (norm. 90‒150€)

Finalerna och galaföreställningen (6‒8.6), 3 föreställningar totalt 120‒201 € (norm. 140‒235 €)

Biljettpaket finns till salu i nätbutiken samt på Operans och Balettens kundtjänst. Då du köper ett biljettpaket via nätbutiken, uppdateras biljettpriset i köpkorgen. Biljettpakets förmån aktiveras enbart då du köper biljetter till grundpris till alla föreställningar i en omgång (första omgångarna, semifinalerna, finalerna eller finalerna och galan). Omgångarna består av 2 eller 3 föreställningar.

Biljetter och föreställningar

 • HIBC 2020 – alkuerät/försöket/round I
  tis 2.6.2020 kl. 19:00
 • HIBC 2020 – alkuerät/försöket/round I
  ons 3.6.2020 kl. 14:00
 • HIBC 2020 – alkuerät/försöket/round I
  ons 3.6.2020 kl. 19:00
 • HIBC 2020 – välierät/semifinaler/round II
  tor 4.6.2020 kl. 19:00
 • HIBC 2020 – välierät/semifinaler/round II
  fre 5.6.2020 kl. 19:00
 • HIBC 2020 – finaalit/finaler/finals
  lör 6.6.2020 kl. 19:00
 • HIBC 2020 – finaalit/finaler/finals
  sön 7.6.2020 kl. 19:00
 • HIBC 2020 – gaala/gala
  mån 8.6.2020 kl. 18:30

Observera att biljetter till gästspelsföreställningar inte kan bytas ut.

Under 20-åringar, studerande, pensionärer, arbetslösa, värnpliktiga och civiltjänstgörare är berättigade till biljetter till förmånspris. Förmånliga biljetter finns enbart till de första omgångarna och semifinalerna i Almisalen 2–5.6. Antalet biljetter till förmånspris är begränsat och berättigar till platser på tilläggsläktaren (raderna A – E) i Almisalen.

Observera att tävlingens fotografer i Almisalen har placerats i högra ändan på raderna A och B på platserna 20-25. Fotograferna kan röra sig under tävlingens gång inom sitt eget begränsade område. Se Almisalens salongsplan.

Observera att tävlingens fotografer under föreställningarna i huvudsalen placerats på parketten i högra ändan av raderna 1 och 2 på platserna 27-32 och 64-69. Fotograferna kan röra sig under pågående tävling inom sitt eget begränsade område. Se huvudscenens salonsplan. 

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Radisson Blue etu Oopperan ja Baletin asiakkaille

Din förmån på Radisson Blu Hotellen

Som kund hos Finlands nationalopera och -balett får du njuta av gästfriheten på Radisson Blu Hotellen i Helsingfors till ett lägre pris.

Förmånspriset är -20 % på dagens pris. I den lyxiga inkvarteringen ingår boende för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten, en avkopplande Blu Dreams-upplevelse och en storslagen Super Breakfast-frukost.

Bokningskod: OPERA