Gå till innehållet
Längd totalt 3 h
1 paus (30 min)
8 föreställningar
18.3.2020 – 24.4.2020
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på ryska
Textning på finska, svenska och engelska

Alla föreställningarna för våren 2020 inställda

På grund av koronavirusepidemin var alla våra publika evenemang för våren inställda.

Richard Wagners andra del till Ringen, Valkyrian, överförs till vintern 2021, Siegfried ska emellertid förevisas under våren 2021, och sista delen i tetralogin, Ragnarök, kommer att flyttas till hösten 2021. 

Också COW, den sista balett-premiären för våren överförs till hösten. 

Läs mer

En opera med längtansfull musik

Då Tjajkovskijs andlöst sköna musik fogades till den ouppfyllda längtan i Pusjkins poem föddes ett av hela operalitteraturens mest gripande verk. I händerna på Marco Arturo Marelli får denna längtansfulla opera en skön och visionär tolkning, som domineras av den desillusionerade Onegins sorgsna minnen.

Åldersrekommendation över 12 år. 

Jevgenij Onegin; Olesya Golovneva

Önskedrömmar, förhoppningar, väntan på det riktiga livet, på den rätta människan. Plötsligt är allting slut. Det enda som finns kvar är brustna hjärtan, skingrade drömmar, bittra minnen, obesvarade frågor: vart försvann ungdomen, varför tog jag inte tillfället i akt?

Se trailer

Jevgenij Onegin; Josef Wagner; Olesya Golovneva

#jevgenijonegin #FNOeugeneonegin

Marco Arturo Marelli

”Jevgenij Onegin var någonting helt nytt: de unga människorna känns verkliga med sina känslor, sin längtan, sina besvikelser och misstankar. Var och en av oss har upplevt någonting liknande. Det är detta som gör Jevgenij Onegin så oerhört värdefull.”

– Marco Arturo Marelli, regissör

Handlingen

Tatjana förälskar sig i Onegin och skriver ett brev, men Onegin bryr sig inte om henne. Olga har fått Lenskijs kärlek, men lyckan slutar med en ödesdiger duell med Onegin. Långt senare återvänder Onegin och får se att Tatjana gift sig med Gremin. Nu är det Onegins tur att skriva ett kärleksbrev, men Tatjana har fattat sitt beslut.

Mer information i programblad.

Jevgenij Onegin

“Jevgenij Onegin – detta blev nog min älsklingsopera. Förtrollande skön musik, stilig dekor och snygga kostymer. Föreställningen var imponerande och gripande, en så gott som fulländad helhet. Med kvällens upplevelse bakom sig orkar man igen vidare i livet.”

– Publikrespons

Lyssna

Tjajkovskijs musik för oss oemotståndligt in i Tatjanas, Onegins, Lenskijs och Olgas liv, liksom också tillbaka till vår egen ungdom. Det är svårt att inte förälska sig i denna opera.

Galleri

Medverkande

Musik
Pjotr Tšaikovski
Regi, scenografi, ljusdesign
Marco Arturo Marelli
Kostymer
Dagmar Niefind

I rollerna

Biljetter och föreställningar

3 h
1 paus (30 min)
8 föreställningar
18.3.2020 – 24.4.2020
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på ryska
Textning på finska, svenska och engelska
ons 18.3.2020
kl. 19:00
fre 20.3.2020
kl. 19:00
tor 26.3.2020
kl. 19:00
lör 28.3.2020
kl. 19:00
ons 1.4.2020
kl. 19:00
tor 16.4.2020
kl. 19:00
lör 18.4.2020
kl. 19:00
fre 24.4.2020
kl. 19:00

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Checka in och njut

Din förmån -20 % på Radisson Blu-hotellen

Komplettera din operakväll med en hotellnatt. Som kund hos Operan och Baletten kan du njuta av Radisson Blu-hotellens gästfrihet i Helsingfors till förmånspris.

Det lyxiga erbjudandet innehåller övernattning för två personer på valfritt hotell i Helsingfors, ett glas bubbel vid ankomsten samt Super Breakfast-frukost.

Läs mer om de eleganta hotellen och boka din favorit.