Gå till innehållet
Längd totalt
1 föreställning
11.8.2022
På turné
Esbo Domkryka
biljetter
15-45 €

En glädjefylld hyllning till den amerikanska gospeltraditionen

Nationaloperans sångare ger sig hän åt gospelmusikens älskade klassiker i Esbo domkyrka. Konserten, som ingår i festivalen Orgelnatt & Aria, är en glädjefylld hyllning till den amerikanska gospeltraditionen. Publiken får utöver sångens glädje njuta av energin och den frigjorda stämningen som gemenskap ger.

Operasångarnas röster kommer till sin rätt i gospelmusiken. I konsertens program ingår några av de största gospelklassikerna, som Amazing Grace, Hallelujah och Ride on, King Jesus.

Uppträdare

Finlands Nationaloperas kör och solister
Kören leds av Marge Mehilane, Hanna-Maria Helenius
Jukka Nykänen Band

kuoro

Finlands nationaloperans sångare

För närvarande har Nationaloperan 53 fast anställda operasångare som antingen har solistuppdrag eller uppträder mångsidigt i solistiska roller samt som operasångare i kören, beroende på säsong och repertoar.

Jukka Nykänen

Pianisten Jukka Nykänen trivs på såväl konsert- och teaterscenen som på popkonsertturnéer och i modern opera. Under årens lopp har han uppträtt bland annat på Helsingfors festspel, Esbo internationella pianovecka, Kuhmo kammarmusikfestival, LuostoClassic samt musikfestspelen i Åbo, Mänttä, Lemi och Jorois. Han har också varit solist för exempelvis Helsingfors och Kuopio stadsorkestrar, Vantaan viihdeorkesteri och Retuperän WBK. Förutom Finland har han gett konserter i Tyskland, Japan och USA. På festivalen Orgelnatt & Aria uppträder Nykänen med sitt Jukka Nykänen Band.

#orgelnattfestival

Konserten ingår i programmet vid festivalen Orgelnatt & Aria.

Biljetter och föreställningar

Biljetter säljs av Lippupiste. Köp biljetter.