Gå till innehållet
Längd totalt 3 h 20 min
1 paus (30 min)
4 föreställningar
23.5.2019 – 31.5.2019
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på franska
Textning på finska, svenska och engelska

En drömlikt dallrande opera under ledning av Esa-Pekka Salonen

Operans händelser utspelar sig i en mytisk värld. Mélisande som hittats i skogen får följa med till ett hemlighetsfullt slott som hustru till Golaud, men kärleken till den yngre brodern Pelléas utmynnar i tragedi. Den drömlikt dallrande berättelsen om Pelléas och Mélisande återspeglar människosinnets djup, ensamhet, aningar. Den gör sin verkan med tystnad och pauser. Den meditativa operan dirigeras av Esa-Pekka Salonen.

Åldersrekommendation över 12 år.

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande; Camilla Tilling; Ville Rusanen

Pelléas och Mélisande regisseras av Marco Arturo Marelli som har skapat en imponerande scenbild, där vattnet är det dominerande elementet. I stora reservoarer på scenen finns hela 30 000 liter vatten som med sina reflexioner skapar fascinerande vyer.

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande; Camilla Tilling

Operan är som dallrande vatten

”Vattnet är för mig en symbol för landsförvisade personers hemlängtan, för okända olyckor. Det är en förmedlare av drömlika aningar, den sjöjungfruliga Mélisandes element och samtidigt ett element för den ångest som män upplever inför det okända och outforskade  – både i kvinnan och i sig själva.”

-regissören Marco Arturo Marelli

#pelleasjamelisande #FNOpelleasandmelisande

Claude Debussy: Pelléas ja Mélisande

”Musiken strömmar, stannar upp eller saktar plötsligt av. Virvlar på en varierande yta, osynliga och farliga strömmar i djupet, en lätt dallring av minsta lilla rörelse, en lek med färgstarka reflexioner, en bottenlöst djup ravin.”

– Marco Arturo Marelli om Debussys musik

Galleri

Handlingen

Golaud finner vid en källa en hemlighetsfull kvinna som bara säger vad hon heter: Mélisande. Golaud tar först den motvilliga Mélisande med sig till Allemond. Golaud och Mélisande gifter sig, men Golauds halvbror Pelléas förälskar sig i Mélisande.

Till sist bekänner Pelléas och Mélisande varandra sin kärlek och är beredda att fly tillsammans från Allemond. Golaud hindrar flykten och dödar Pelléas. Mélisande föder ett barn, dör och förblir lika gåtfull som hon var då hon kom.

Mera utförligt om handlingen i programbladet

Medverkande

Musik
Claude Debussy
Regi, scenografi
Marco Arturo Marelli
Kostymer
Dagmar Niefind

I rollerna

Mélisande
Camilla Tilling
Golaud
Laurent Naouri
Yniold
Mia Heikkinen
Pelléas far
Hannu Tuomi

Föreställningar och biljetter

3 h 20 min
1 paus (30 min)
4 föreställningar
23.5.2019 – 31.5.2019
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på franska
Textning på finska, svenska och engelska
tor 23.5.2019
kl. 19:00
lör 25.5.2019
kl. 14:00
ons 29.5.2019
kl. 19:00
fre 31.5.2019
kl. 19:00

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nätbutiken kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Boka på förhand och undvika pausernas långa köer. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen och för pausen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.