Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 30 min
På turné
Scen utanför Operan
registration
So You THink You Can Muuv

Streetdans och balett med yrkesdansare

Fartfyllda workshoppar inspirerar årskurserna 5 till 9 till dans och till att skapa egna koreografier tillsammans med yrkesdansare.

En föreställning som kombinerar klassisk balett och streetgenrer bildar tillsammans med arbetet i små grupper en helhet som gör dansen till en naturlig del av skoldagen.

Hela Finland rör på sig

Den unga behöver motivation för att röra på sig. Och motivationen behöver inspiration. Dansworkshopparna So You Think You Can Muuv? inspirerar de unga deltagarna. Yrkesdansare visar med sitt exempel hur roligt och lätt det kan vara att röra på sig. Workshopparnas utgångspunkter är en dansuppvisning samt ett sporrande tillfälle för de unga att själva röra på sig. All rörelse är dans och alla har rätt att röra på sig. Varje deltagares idé är värdefull.

Dansworkshoppar So You Think You Can Muuv? lockar skoleleverna att röra på sig spontant och fördomsfritt.

Våra dansworkshoppar stödjer elevernas välbefinnande, deras fysiska, sociala och psykiska funktionsförmåga och bidrar till en positiv inställning till den egna kroppen. Workshopparna ger eleverna en viktig, ofta mycket positiv upplevelse som stödjer och skapar grunden för en rörlig livsstil. Varje elev får tillfälle att förverkliga sig själv och göra rörelser utgående från sina egna förutsättningar, sin förmåga och vilja.

So You THink You Can Muuv

Lärarnas feedback från workshopparna

Många pojkar blev av med sina fördomar. Det är ”kul” med motion. Fint att få en workshop som fungerar ordentligt och vi fick alla njuta av ett färdigt utarbetat program.”

Till och med de unga tonårspojkarna motionerade, de som annars alltid är så svåra att få igång.”

De allra flesta deltog med stor iver. De fick själva påverka uppvisningen med sina egna idéer, vilket bidrog till motivationen.”

Nåt liknande har vi aldrig varit med om.”

Gruppandan blev bara bättre och bättre, eftersom alla deltog frimodigt, och många överraskade de andra med att modigt dansa med.”

Workshoppar hösten 2022

Workshopparna So You Think You Can Muuv? är avsedda för skolklasserna 5-9. Workshopparna arrangeras i huvudstadsregionen och då och då på andra orter. En workshop tar ca 1 h 15 min. De ordnas i skolans gymnastiksal och börjar i allmänhet kl. 9.00. Det börjar med en dansuppvisning (10 min), som alla elever i skolan och personalen är välkomna till.

Anmälning till workshopparna hösten 2022 börjar senare.

Möjliga workshopdagar är:

1.–2.9
6.–9.9
14.–16.9
19.–23.9

Deltagande skolor väljs i den ordning de har anmält sig. Skolor, regioner och städer som inte tidigare deltagit i en workshop har företräde.

Ytterligare information ges av produktkoordinatorn Sonja Lipponen, sonja.lipponen[at]opera.fi, tfn 050 430 8093.

#muuv

Lär dig behärska Muuv-koreografin

So You Think You Can Muuv_koreografia

Medverkande

Finlands nationalbalett i samarbete med Ballet Finland

Koreografi
Ville Valkonen

Musik
Petri Alanko

So You Think You Can Muuv

Vi behöver motion, våra kroppar är gjorda för det.”

– Mr. Muuv, Kenneth Greve