Gå till innehållet
Längd totalt 1 h 40 min
Ingen paus
7 föreställningar
22.3.2019 – 27.4.2019
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på tyska
Textning på finska, svenska och engelska

Årets häftigaste operaupplevelse

Wozzeck

”See this show!” – Chicago Tribune

Wozzeck handlar om en hunsad soldat, om hans mentala sammanbrott som leder till en förtvivlad handling. Sir David McVicar hör till vår tids mest betydande operaregissörer. Hans vision av Wozzeck har prisats i Chicago och i Geneve. Våren 2019 kommer den imponerande uppsättningen till Nationaloperan.

Åldersrekommendation över 12 år.

Wozzeck är producerad av Chicago Opera.
Bilder: Stefan Bremer

Wozzeck

”Wozzeck är ett ihållande ramaskri som väller fram ur frustrationen och smärtan över att leva i ett samhälle som inte längre beaktar människovärdet. De två protagonisterna Wozzeck och Marie är hjälplösa i en värld av fattigdom, likgiltighet och orättvisa.  Wozzecks hemska mord av Marie är i all sin brutalitet och meningslöshet en akt av hjälplöshet och oförstående desperation. Nu nästan 100 år efter uruppförandet hör Wozzeck fortfarande till de mest smärtsamma, ärliga och sanningsenliga kommentarerna om människolivets grymhet.”

– Sir David McVicar

#wozzeck #FNOwozzeck

Hannu Lintu, photo Veikko Kähkönen

1900-talets mästerverk tränger in under huden

Wozzeck hör till 1900-talets stora mästerverk. Här hörs stämningar från första världskriget och den nya tiden. Alban Bergs tonspråk lyckas ge en otroligt träffande beskrivning av en hunsad soldats känslor. Den starka musiken leds av Hannu Lintu.

Handlingen

Den hunsade soldaten Wozzeck är försökskanin hos en doktor. Den elake kaptenen skäller på honom. Men så har han ändå sin underbara Marie – ända tills regementets tamburmajor intresserar sig för henne. Wozzeck ser dem dansa med varandra. Han slåss med tamburmajoren och förlorar. Han tar Marie med sig till skogen och där dödar han henne. Wozzeck vadar ut i tjärnen för att tvätta bort blodet från sina händer. I slutet rusar de lekande barnen iväg för att se på den döda Marie – bland dem även Wozzecks och Maries son.

Mera detaljer om handlingen i operans programblad.

Wozzeck

Galleri

Medverkande

Musik
Alban Berg
Regi
David McVicar
Nyregi
Daniel Ellis
Scenografi, kostymer
Vicki Mortimer
Ljusdesign
Paule Constable
Koreografi
Andrew George

I rollerna

Kaptenen
Hubert Francis

Föreställningar och biljetter

1 h 40 min
Ingen paus
7 föreställningar
22.3.2019 – 27.4.2019
Operor
Huvudscenen
biljetter
15-109 €
Framförs på tyska
Textning på finska, svenska och engelska
fre 22.3.2019
kl. 19:00
ons 27.3.2019
kl. 19:00
fre 29.3.2019
kl. 19:00
tor 4.4.2019
kl. 19:00
tis 9.4.2019
kl. 19:00
tor 25.4.2019
kl. 19:00
lör 27.4.2019
kl. 14:00

Beställ servering

Afternoon Tea

Salt och sött enligt säsongen

Vad får det vara? Välj dina egna favoriter från säsongens mångsidiga meny. I vår nya webbshop kan du lägg till i order både biljetter och servering.

Vänligen observera att den här föreställningen har ingen paus. Operarestaurangens tjänster kan bokas för tiden före föreställningen.

Observera att för bokningar gjorda i nätbutiken kan vi inte garantera något visst bord. Vi kan även placera flera sällskap vid samma bord. Det kan också bli fråga om ett bord där serveringen avnjuts stående.

Säkra din plats

kanta-asiakkaat

Köpa säsongskort och får förmåner

Om du besöker oss ett flertal gånger om året och vill försäkra dig om en plats på kommande premiärer, är säsongskortet en lösning för dig. Du får rabatter, förmåner och en egen plats i salongen.