Gå till innehållet

Kom i kampform med dansarna

Spartacus är en fysiskt krävande balett. Den ställer större krav än vanligt på dansarna när det gäller kraft och atletiskhet. Inspirerade av verket gjorde våra dansare ett tredelat träningsprogram som hjälper dig att bli starkare och få bättre kroppskontroll. Titta på videorna och gör övningarna, så är du snart redo att ansluta dig till de trakiska slavarnas uppror mot det romerska riket.

Uppträdare:
Henry Grey, 1:a solistdansare
Lucas Jerkander, dansare
Michal Krčmář, 1:a premiärdansare
Tuukka Piitulainen, 1:a solistdansare
Jonathan Rodrigues, 1:a solistdansare

Tänk dig att du är en gladiator med uppdraget att kämpa för frihet från det romerska rikets ok. Kan det finnas bättre motivation för träning?

Video 1. Planka med spark och ödlearmhävning

Video 2. Klippdips och crunch med piska

Video 3. Handstående och poser

Kolla även

Kämpa för din kärlek

Spartacus är gladiatorn som leder slavarnas uppror mot Romerska riket. Baletten handlar om en man, hans passionerade kärlek och uppdrag att vinna frihet. Spartacus visar balettens dansare i sin starkaste och mest atletiska form.

Spartacus återger en verklighetsbaserad historia om en trakisk slav i antikens Rom, som blir toppgladiator och upprorsledare. Kampscenerna som flödar av energi varvas med kärlekshistorien mellan Spartacus och vackra Flavia som tagits till slav, samt med den trofasta vänskapen mellan Spartacus och Hermes.