Gå till innehållet
Bravo klubi

Unika upplevelser

Bravoklubben är en gemenskap som är avsedd för passionerade vänner av opera och balett. Vid skräddarsydda sammankomster ger klubben möjlighet att komma närmare konsten och konstnärerna. Dina konstupplevelser blir allt djupare och samtidigt får du även tillfälle att stödja de konstformer som ligger dig varmt om hjärtat.

Programmet för säsong 2019–2020 publiceras senast i maj.

Medlemskap för säsongen 2018–2019

Bravo-klubben

Tusendollarschans

Femtio medlemskap till salu för spelåret 2018–2019.

Medlemskapets årsavgift är 1 000 euro och gäller för hela spelsäsongen. Verksamheten pågår från augusti till maj. Om medlemskapet börjar den 1 januari eller därefter, är avgiften för det resterande spelåret 50%. 

Klubbens inkomster går till att stödja den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett, och varje år väljs ett specifikt mål. Under spelåret 2017 – 2018 användes avkastningen för Balettens Ungdomsgrupp.

Bravoklubbens 11 förmåner

Minst fyra klubbträffar om året. Vid dessa sammankomster möter medlemmarna konstnärer och får ta del av deras tankar om konsten och kommande produktioner. Här ges även medlemmarna tillfälle att titta in på repetitioner av olika verk.

 • Presentation av den kommande säsongen före alla andra.
 • En skräddarsydd rundvandring i kulisserna en gång om året.
 • Du kan också bjuda en vän på en upplevelse. Varje klubbmedlem har rätt att ha med sig en vän som ännu inte är medlem i klubben.
 • Möjlighet att köpa biljetter (för två) till utmärkta platser ur en kvot för Bravoklubbens medlemmar till premiärer och vissa andra utvalda föreställningar.*
 • Inbjudan (för två) som gäst till en sammankomst i anslutning till premiärerna. Under spelåret 2018-2019 arrangeras dessa under pausen.*
 • Möjlighet att köpa biljetter ur Bravoklubbens medlemskvot till Operans och Balettens interna unikt stämningsfulla premiärfester som arrangeras efter föreställningen. Där ges tillfälle att träffa artister och medlemmar i arbetsgruppen.*
 • Möjlighet att vid eventuellt förhinder överlåta rätten att delta i en klubbsammankomst till en vän (med sällskap).
 • Personlig service på adressen bravo[at]opera.fi.
 • Regelbunden information om klubbens aktuella angelägenheter, förmåner och evenemang per mejl.
 • Du är med om att bygga upp framtiden för konstformer som ligger dig varmt om hjärtat.
 • Klubbverksamhetens avkastning går till att stödja den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett.

*Ytterligare uppgifter om köpmöjligheter senare på denna sajt.

Köpmöjligheter till premiärerna under spelåret 2018–2019

För medlemmarna i Bravoklubben har en liten kvot avgiftsbelagda biljetter (för två) reserverats till premiärerna samt till Operans och Balettens interna premiärfester, som är kända för sin unika stämning. Vid festerna ges tillfälle att möta artister och andra medlemmar i arbetsgruppen. Här nedan finner du uppgifter om köpmöjligheterna ur Bravoklubbens kvot till premiärerna och premiärfesterna under spelåret 2018 – 2019.**

 • Tosca, premiär 7.9. (kan köpas 30.7.–3.8.)
 • Fransk afton, premiär 28.9. (kan köpas 20.–24.8.)
 • Hoffmanns äventyr, premiär 19.10. (kan köpas 10.–14.9.)
 • Askungen, premiär 23.11. (kan köpas 15.–19.10.)
 • Is, premiär 25.1. (kan köpas 3.–7.12.)
 • Sylvia, premiär 1.3. (kan köpas 21.–25.1.)
 • Wozzeck, premiär 22.3. (kan köpas 11.–15.2.)
 • K.V.G. Kylián-Verbruggen-Goecke, premiär 10.5. (kan köpas 1.–5.4.)

Utöver premiärverken har vi fått en liten kvot avgiftsbelagda biljetter för Bravoklubbens medlemmar (med sällskap) till operan Pelléas och Mélisande under Esa-Pekka Salonens ledning onsdagen den 29 maj (kan köpas 21.1.–28.3.).

Kontakt gällande bokning: bravo[at]opera.fi

** Säsongskortsinnehavare: Deltagande i premiärfesterna förutsätter både klubbmedlemskap och inträdesbiljett till premiären. Om ditt säsongskort inte ingår i premiärserien, är det möjligt att mot ersättning byta ut föreställningen till premiären. Som klubbmedlem kan du även köpa tilläggsbiljetter till premiärerna. Beakta emellertid att antalet platser till premiärerna och premiärfesterna är begränsat.

Bravo klubi

Medlemsavgiften är 1 000 euro om året och verksamheten pågår under säsongen från augusti till maj. Klubbverksamhetens inkomster stödjer den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett.

Hur blir jag medlem i Bravoklubben?

Du kan ansluta dig till Bravoklubben genom att sända ett mejl till adressen bravo[at]opera.fi. Du får en bekräftelse på anslutning samt en räkning.

Bravoklubbmedlemmarna får regelbundet information om klubbens aktuella angelägenheter, förmåner och evenemang till den e-postadress som de uppgett. Här kan du se hur Finlands nationalopera och -balett handskas med dina personuppgifter.

Klubbträffar våren 2019

Baol workshop

Balettläroanstaltens föreställning 14.2. kl. 17.30–20.45

Balettläroanstaltens rektor Satu Ristlakki berättar om läroanstaltens verksamhet kl. 17.30. Därefter får vi kl. 18.30 uppleva Balettläroanstaltens Workshop-uppvisning i Almisalen, där yrkesstuderande har gjort koreografierna. Under kvällen ges nutida dansverk och neoklassiska koreografier, av vilka de flesta är uruppföranden.

Årets studerande har gett workshopen namnet Back to Black Box.

Tillfället är öppet för medlemmar med sällskap och föreställningen är kostnadsfri för klubbmedlemmar. Anmälning senast 24.1. på adressen bravo@opera.fi.***

Sylvia

Sylvias repetition 20.2. kl. 18.30

Vi får tillfälle att 20.2 kl. 18.30 vara med om en förberedande huvudrepetition på huvudscenen av baletten Sylvia av John Neumeier som lett Hamburgbaletten i nästan ett halvt sekel. Följ med hur baletten finslipas och färdigställs inför premiären 1.3. För klubbmedlemmar med sällskap.

Baletten Sylvia uruppfördes år 1876 och blev med tiden ett betydande verk för sin tid, genom att den förde fram en ny stark kvinnotyp. De romantiska baletternas nästan eteriska gestalter fick dra sig tillbaka för den maskulina jaktnymfen Sylvia.

Baletten får flykt av Léo Delibes musik som tagit intryck av Wagner. Den anses höra till världens bästa balettmusik.***

Alban Berg: Wozzeck

Wozzecks repetition 16.3. kl. 10.30–14.30

Alban Bergs Wozzeck som har sin premiär 22.3. har kallats för årets häftigaste operaupplevelse. Wozzeck handlar om en hunsad soldat, hans mentala sammanbrott och sista förtvivlade handling. Sir David McVicar hör till vår tids mest betydande operaregissörer. Hans vision av Wozzeck har fått beröm bl.a. i Chicago och Genève. Följ med repetitionerna och samtidigt även dirigenten Hannu Lintus arbete. Denna repetition sker undantagsvis på en lördag och därmed har förhoppningsvis många möjlighet att vara med. För klubbmedlemmar med sällskap.***

ramer

Förhandspresentation av den kommande säsongen & besök i scenografiverkstaden 21.3. kl. 17.00–18.30

Operans konstnärliga chef Lilli Paasikivi och balettens konstnärliga chef Madeleine Onne ger en förhandspresentation av den kommande säsongen för Bravoklubbens medlemmar 21.3. Officiellt publiceras programmet den 26.3. Vi får även tillfälle att bekanta oss med scenografiverkstaden och höra yrkesfolkets tankar om hur det är att jobba med de kommande verken. För klubbmedlemmar med sällskap.***

Aida

Aidas repetition 2.4. kl. 18.00

Giuseppe Verdis Aida är tillbaka på repertoaren och klubbmedlemmarna är välkomna (med sällskap) att följa med en förberedande huvudrepetition 2.4. kl. 18.00. I rollen som Aida gästspelar denna gång sopranen Veronika Dzhioeva.***

fantomen på operan

Besök i förråden i Nurmijärvi 9.5. kl. 16–19

Visste du att Nationaloperan och -baletten har lagrat ca 80 operor och baletter för kommande föreställningar? Förråden befinner sig i Nurmijärvi och dit åker vi tillsammans för att bekanta oss dem. Samtidigt får vi höra om hur allt detta planeras och produceras. Datum fastslås så snart som möjligt. För klubbmedlemmar med sällskap.***

Salonen-Esa-Pekka_photo-by-Minna-Hatinen_Finnish-National-Opera-and-Ballet_1600x900

I maj – Esa-Pekka Salonen berättar om Wagners Ringtetralogi

På Nationaloperan och -baletten väntar man febrilt på augusti månad då första verket i Ringtetralogin, Rhenguldet, får sin premiär under Esa-Pekka Salonens ledning. Hur känns det nu för Salonen då hans första Ring står för dörren? Hurudan blir helheten? Vad annat har Salonen på gång? Datum fastslås så snart som möjligt. För klubbmedlemmar med sällskap.***

***Förändringar i programmet är möjliga.

Bravo-klubben

”Som medlemmar i Bravoklubben har vi fått följa med opera- och balettrepetitioner på nära håll och se hur verken blir till. Detta har gett nytt djup åt upplevelserna av föreställningarna på Operan.”

– Harri och Sultana Rehnberg, medlemmar i Bravoklubben

Bravoklubbmedlemmarna Harri och Sultana Rehnberg med sin dotter vid klubbens första sammankomst i augusti 2017. Huvudstjärnan i Höstsonaten, mezzosopranen Anne Sofie von Otter, berättade om hur hon förberedde sig för det kommande uruppförandet.
Fotograf: Heikki Tuuli

Stämningar från klubbträffar

orkesteri

Bravoklubben bjuder på magiska stunder – avbrott i vardagen och tid ägnad åt en själv.

Fråga mer:

bravo[at]opera.fi

På Bravoklubben betjänas du av Heidi Almi som svarar för Operans kontakt med intressegrupper och Heidi Lehmuskumpu som är medelanskaffningschef.