Gå till innehållet
Bravo klubi

Unika upplevelser

Bravoklubben är en gemenskap som är avsedd för passionerade vänner av opera och balett. Vid skräddarsydda sammankomster ger klubben möjlighet att komma närmare konsten och konstnärerna. Dina konstupplevelser blir allt djupare och samtidigt får du även tillfälle att stödja de konstformer som ligger dig varmt om hjärtat.

Medlemskap för säsongen 2019–2020

Erica Back

Kom med i familjen

Medlemskap för säsongen 2019–2020 är nu till salu.

Årsavgiften för medlemmar är 1 000 euro och medlemskapet är i kraft under hela spelåret. Verksamheten pågår från augusti till maj. Om du ansluter dig 1.1.2020 eller därefter, är avgiften för det återstående spelåret 50 %.

Klubbens avkastning går till att stödja Finlands nationaloperas och -baletts konstnärliga verksamhet. Avkastningen för säsongen 2019–2020 går till projektet Opera Beyond. Målet med detta mångåriga, ambitiösa och internationella projekt är att inom immersiv upplevelse och bruk av ny teknologi göra Finlands nationalopera och -balett till en internationell föregångare på sitt område fram till år 2022. Ytterligare uppgifter: https://operabeyond.com.

På fotot: Erica Back, fotograf: Jonas Lundqvist

Klubbträffar hösten 2019

Ring

Presentation av RING

ti 20.8 kl. 17.30, Almisalens foajé

Klubbens gäster Anna Kelo, Johanna Rusanen-Kartano och Tuomas Katajala

Regissören Anna Kelo presenterar sitt koncept och svarar på klubbmedlemmarnas frågor. Johanna Rusanen förbereder sig för sin stora roll som Brünnhilde och berättar om nuläget på denna långa resa (Valkyrian har premiär i maj 2020). Internationellt aktive tenoren Tuomas Katajala sjunger Loges roll i Rhenguldet. Han berättar om sin roll och om sina erfarenheter på olika internationella operaestrader.

Efter diskussionen har klubbmedlemmarna tillfälle att stanna kvar för att följa med första delen av huvudrepetitionen av Rhenguldet under ledning av Esa-Pekka Salonen på huvudscenen från kl. 19.00. *

Die tote Stadt: Klaus Florian Vogt; Camilla Nylund

Die tote Stadt-operans scenrepetitioner

Må 30.9 kl. 19–22

Bravoklubbmedlemmarna får tillfälle att följa med en repetition under ledning av huvudregiassistenten Anna Kelo. Det är fråga om den första scenrepetitionen med piano. Före detta har regirepetitionerna ägt rum i olika repetitionssalar. *

Alice i Underlandet

Dansarens kroppsvård och andliga välbefinnande – Om att hålla ”arbetsredskapet” i skick

Ti 1.10 kl. 17.00, Balettklass 1

Klubbgäster är stjärndansaren Tiina Myllymäki och ansvariga fysioterapeuten Johanna Osmala.

 Hurudan är dansarens vardag? Måste man tänka på varje munsbit eller är det bara att se till att man äter tillräckligt och balanserat? Hur skall man vårda kroppen, då den utsätts för hård träning? Hur skall man reglera belastningen under ett spelår som räcker tio månader? Hur skall man handskas med de nästan oundvikliga skadorna? Och återhämtningen efter skadan? Hur skall man förhålla sig till perfektionismen, strävan efter fulländade prestationer?

Under mötet får vi svar på dessa och många andra frågor. *

CircOpera

CircOperas scenövningar

To 24.10 kl. 19–22

Medlemmarna i Bravoklubben får följa med en repetition under regissören Jere Erkkiläs ledning. Detta är den första scenrepetitionen.*

Pippi Långstrump

Pär Isberg: Pippi Långstrump

7.11 kl. 16–18, repetitioner i balettsalen & TRÄFFA KOREOGRAFEN

Klubbmedlemmarna får tillfälle att vara med om repetitioner i balettsalen av Pär Isbergs Pippi Långstrump som är huvudverket under Nationaloperans festperiod. Koreografen själv är på plats. Vi följer repetitionerna i balettsalen 16–17,  följt av samtal med koreografen Pär Isberg och dansare 17–18. Pippi Långstrump fick ursprungligen sitt uruppförande år 2005 på Kungliga Baletten i Stockholm som då leddes av Madeleine Onne.*

Vesala

Kommer i november-december: Opera Beyond

Nationaloperan och -baletten startade projektet Opera Beyond i början på år 2019. Målet med detta mångåriga, ambitiösa och internationella projekt är att inom immersiv upplevelse och bruk av ny teknologi göra Finlands nationalopera och -balett till en internationell föregångare på sitt område fram till år 2022.

I det första skedet tillkommer festivalverket Memories of Future, som får sin premiär våren 2020. Verket är av tonsättaren Esa-Pekka Salonen och dramaturgen Paula Vesala samt ett team som tog hem segern i tävlingen våren 2019. Bravoklubbmedlemmarna får tillfälle att höra i vilket skede verket befinner sig och vilka tankar det skapande teamet har.*

Tidpunkten fastslås senare.

Bravoklubbens vår 2020 programm publiceras senare hösten 2019.

*Förändringar i programmet är möjliga.

Vad stödjer Bravoklubben?

Bravoklubbens avkastning går till att stödja Finlands nationaloperas och -baletts konstnärliga verksamhet – med ett nytt mål varje år.

Under den första säsongen 2017–2018 gick klubbens avkastning till Nationalbalettens Ungdomsgrupp, som tack vare stödet kunde göra en studieresa till Amsterdam. Under säsongen 2018–2019 går avkastningen till Balettläroanstalten.

Under säsongen 2019–2020 går stödet till projektet Opera Beyond. Målet med detta mångåriga, ambitiösa och internationella projekt är att inom immersiv upplevelse och ny teknologi göra Finlands nationalopera och -balett till en internationell föregångare inom sitt eget område fram till år 2022. Ytterligare uppgifter: https://operabeyond.com.

Bravoklubbens 10 förmåner

Minst fyra klubbträffar om året. Vid dessa sammankomster möter medlemmarna konstnärer och får ta del av deras tankar om konsten och kommande produktioner. Här ges även medlemmarna tillfälle att titta in på repetitioner av olika verk.

 • Minst fyra klubbträffar om året. Vid dessa sammankomster möter medlemmarna konstnärer och får ta del av deras tankar om konsten och kommande produktioner.
 • Tillfälle att titta in på repetitioner av olika verk.
 • Presentation av den kommande säsongen före alla andra.
 • Du kan också bjuda en vän på en upplevelse. Varje klubbmedlem har rätt att ha med sig en vän som ännu inte är medlem i klubben.
 • Möjlighet att köpa biljetter (för två) till utmärkta platser ur en kvot för Bravoklubbens medlemmar till premiärer och vissa andra utvalda föreställningar.**
 • Inbjudan (för två) som gäst till en sammankomst i anslutning till premiärerna. Under spelåret 2019–2020 arrangeras dessa under pausen.**
 • Möjlighet att vid eventuellt förhinder överlåta rätten att delta i en klubbsammankomst till en vän (med sällskap).
 • Personlig service på adressen bravo[at]opera.fi.
 • Regelbunden information om klubbens aktuella angelägenheter, förmåner och evenemang per mejl.
 • Du är med om att bygga upp framtiden för konstformer som ligger dig varmt om hjärtat. Klubbverksamhetens avkastning går till att stödja den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett.

**Ytterligare uppgifter om köpmöjligheter senare på denna sajt.

Köpmöjligheter till premiärerna under spelåret 2019–2020

För Bravoklubbens medlemmar har en liten kvot avgiftsbelagda biljetter reserverats till (avec) premiärerna. Biljetterna finns på parketten.

Här nedan finner du uppgifter om köpmöjligheterna ur Bravoklubbens kvot till premiärerna. Kontakt gällande bokning: bravo[at]opera.fi

 • Rhenguldet, premiär 30.8., kan köpas 10.–15.6.
 • Trippel: Infra – The Concert – Serenade, premiär 27.9., kan köpas 19.–23.8.
 • Pippi Långstrump, premiär 29.11., kan köpas 21.–25.10.
 • Ariadne auf Naxos, premiär 24.1., kan köpas 2.–5.12.
 • Carmen, premiär 21.2., kan köpas 13.–17.1.
 • Don Giovanni, premiär 6.3., kan köpas 27.–31.1.
 • Valkyrian, premiär 15.5., kan köpas 6.–10.4.
Bravo klubi

Medlemsavgiften är 1 000 euro om året och verksamheten pågår under säsongen från augusti till maj. Klubbverksamhetens inkomster stödjer den konstnärliga verksamheten vid Finlands nationalopera och -balett.

Hur blir jag medlem i Bravoklubben?

Du kan ansluta dig till Bravoklubben genom att sända ett mejl till adressen bravo[at]opera.fi. Du får en bekräftelse på anslutning samt en räkning. Bravoklubben har sommarpaus 21.6–4.8. och vi betjänar igen från och med 5.8. på adressen bravo[at]opera.fi, ifall du vill bli medlem nu under sommaren.

Bravoklubbmedlemmarna får regelbundet information om klubbens aktuella angelägenheter, förmåner och evenemang till den e-postadress som de uppgett. Här kan du se hur Finlands nationalopera och -balett handskas med dina personuppgifter.

Bravo-klubben

”Som medlemmar i Bravoklubben har vi fått följa med opera- och balettrepetitioner på nära håll och se hur verken blir till. Detta har gett nytt djup åt upplevelserna av föreställningarna på Operan.”

– Harri och Sultana Rehnberg, medlemmar i Bravoklubben

Bravoklubbmedlemmarna Harri och Sultana Rehnberg med sin dotter vid klubbens första sammankomst i augusti 2017. Huvudstjärnan i Höstsonaten, mezzosopranen Anne Sofie von Otter, berättade om hur hon förberedde sig för det kommande uruppförandet.
Fotograf: Heikki Tuuli

Stämningar från klubbträffar

Bravoklubbens sammankomster har besökts av bland andra chefdirektören Gita Kadambi, Operans konstnärliga chef Lilli Paasikivi, Balettens konstnärliga chef Madeleine Onne, dirigenten och tonsättaren Esa-Pekka Salonen, mezzosopranen Anne Sofie von Otter, sopranen Marjukka Tepponen, tonsättaren Jaakko Kuusisto, solodansaren Rebecca King, dansaren Lucas Jerkander, Balettens konstnärlig planeringschef Sampo Kivelä och produktionschefen Jere Pensikkala.

Därtill har klubbmedlemmarna bekantat sig med scenografiverkstadens verksamhet under ledning av verkstadschefen Tapio Säkkinen och fått tillfälle att besöka förråden i Nurmijärvi med lagermästaren Anders Mattsson. Klubbmedlemmarna har fått följa med balettdansarnas och koreografens arbete i Balettsalen samt opera- och balettrepetitioner på huvudscenen redan i ett tidigt skede. Därtill har medlemmarna fått tillfälle att njuta av Ungdomsgruppens och Balettläroanstaltens uppvisningar.

orkesteri

Bravoklubben bjuder på magiska stunder – avbrott i vardagen och tid ägnad åt en själv.

Fråga mer:

bravo[at]opera.fi

På Bravoklubben betjänas du av Heidi Almi som svarar för Operans kontakt med intressegrupper.