Gå till innehållet
Is
fest säsong

Snart bryts isen

Nu börjar årets bästa tid. Kvällarna må bli mörkare, på Operahuset strålar festsäsongen. Den är fulladdad med glamour, fängslande berättelser och musikens förtrollning, som lyfter dig högt över vardagens rutin.

Bekanta dig med festsäsongens repertoar och säkra dina biljetter i god tid.

Kommande program – alla biljetter är nu till salu

Andrew Lloyd Webber

Fantomen på Operan

2.11.2018 – 12.1.2019

Över 100 slutsålda föreställningar i Finland och Sverige

Ett av Nationaloperans mest populära verk genom tiderna. Andrew Lloyd Webbers stormusikal Fantomen på Operan kommer tillbaka på repertoaren i november 2018.

Oopperan kummitus
Jaakko Kuusisto

Is

25.1.2019 – 9.3.2019

Roman älskad av finländarna iscensatt för första gången

Ulla-Lena Lundbergs roman Is fick Finlandiapriset 2012. Den har blivit en av årtiondets mest älskade romaner och närmare 150 000 exemplar har sålts i Finland. Operan komponeras av Jaakko Kuusisto. Skärgårdens årstider och den hotfulla isen klingar i musiken.

Is
Kenneth Greve – Tuomas Kantelinen

Den lilla sjöjungfrun

19.1.2019 – 12.2.2019

Det populära balettspektaklet är tillbaka

Den lilla sjöjungfrun för tittaren till en annan värld. Kenneth Greves succébalett är både ett imponerande spektakel och en gripande berättelse om drömmarnas mål och om kärlekens kraft. Inget under att denna balett alltid visats för fulla hus.

den lilla sjöjungfrun
Jules Massenet

Thaïs

8.2.2019 – 28.2.2019

En opera berömd för sin skönhet

En fängslande berättelse om konflikten mellan den jordiska och den himmelska kärleken till tonerna av Jules Massenets extatiskt glödande musik. Vem är när allt kommer omkring syndig och vem är helig?

Thaïs; Sabina Cvilak
David Bintley – Sergej Prokofjev

Askungen

23.11.2018 – 22.12.2018

Måste ses innan förtrollningen bryts!

Årets mörkaste månader är fulla av förtrollning, då den bländande Askungen får sin premiär. Den bekanta folksagan om Askungen som trakasseras av sin styvmor och sina styvsystrar har nu gjorts till en balett för hela familjen.

Askungen
John Neumeier - Léo Delibes

Sylvia

1.3.2019 – 23.3.2019

En balett om starka kvinnor

Sylvia söker balans mellan kraft och sårbarhet, aggressivitet och känslighet, hon försöker både bekämpa sina känslor och hänge sig åt dem. Baletten får flykt av Léo Delibes musik som även har influenser av Wagner. Den anses höra till världens bästa balettmusik.

 

Sylvia
Jacques Offenbach

Hoffmanns äventyr

19.10.2018 – 20.11.2018

Kärleksbekymmer har aldrig hanterats så här påhittigt

En poet berättar om sina stora kärlekar – dessa berättelser kommer sannerligen att underhålla dig så att du önskar att föreställningen aldrig skulle ta slut. Den fartfyllda operan bygger som namnet säger på författaren E. T. A. Hoffmanns berättelser.

Offenbach: Hoffmanns äventyr
Toivo Kuula

Saaristo-ooppera: Skrivet i stjärnorna

27.10.2018 – 30.10.2018

Dramatisk konsert om Toivo och Alma Kuulas liv

Saaristo-ooppera (Skärgårdsoperan) sätter upp Alma och Toivo Kuulas gripande kärlekshistoria i Almisalen. Alma Kuulas monologer och Toivo Kuulas odödliga sånger berättar tillsammans om två unga liv, tron på konsten och det stora uppdraget för den finska kulturen.

Saaristo-ooppera: Skrivet i stjärnorna
Alexei Ratmansky – Rodion Sjtjedrin

Anna Karenina

30.3.2019 – 13.4.2019

Baletten som krossar hjärtan

Leo Tolstojs klassiker sätts upp som en gripande balett. Intrigen håller tittarna i sitt fasta grepp och händelserna rör sig obönhörligt som ett tåg mot en tragisk ändstation. Här utlovas skönhet och tårar.

Anna Karenina

Än hinner du

Köp en Lyckoplats

Lyckoplats

Lyckoplatsen är en förmånlig biljett för dig som inte är så nogräknad med var du sitter i salongen.

Köp en Lyckoplats

Biljetten kan köpas på förhand i nätbutiken, men den egentliga platsbiljetten får du först samma dag. Du kan avhämta platsbiljetten på föreställningsdagen från kl. 12 vid Operans och Balettens kundbetjäning. Platsbiljetten överlämnas mot din Lyckoplatsbiljett. Lyckoplatserna delas ut i den ordning de köpts och väljs av Operan och Baletten bland de bästa lediga platserna. Platserna placeras i första hand på parketten. Vi kan tyvärr inte garantera att den som köper två Lyckoplatser får dem bredvid varandra.

Köp en Lyckoplats

opera afternoon coffee

Före föreställningen

Njut av Operarestaurangens delikatesser redan innan föreställningen börjar. Här serveras bland annat de generösa paketen Opera Afternoon Coffee och Opera Afternoon Tea.

Boka servering
kiss & love petit fours

Under pausen

Vad får det vara? Välj dina favoriter ur säsongens mångsidiga meny. Då du bokar servering på förhand, slipper du köa.

Boka servering
delicacy plate

Hela paketet

En kväll vid Operan och Baletten är en upplevelse för alla sinnen.

Boka servering