Gå till innehållet
Is
fest säsong

Snart bryts isen

Nu börjar årets bästa tid. Kvällarna må bli mörkare, på Operahuset strålar festsäsongen. Den är fulladdad med glamour, fängslande berättelser och musikens förtrollning, som lyfter dig högt över vardagens rutin.

Bekanta dig med festsäsongens repertoar och säkra dina biljetter i god tid.

Kommande program – alla biljetter är nu till salu

Jaakko Kuusisto

Is

25.1.2019 – 9.3.2019

Roman älskad av finländarna iscensatt för första gången

Ulla-Lena Lundbergs roman Is fick Finlandiapriset 2012. Den har blivit en av årtiondets mest älskade romaner och närmare 150 000 exemplar har sålts i Finland. Operan komponeras av Jaakko Kuusisto. Skärgårdens årstider och den hotfulla isen klingar i musiken.

Is
Jules Massenet

Thaïs

8.2.2019 – 28.2.2019

En opera berömd för sin skönhet

En fängslande berättelse om konflikten mellan den jordiska och den himmelska kärleken till tonerna av Jules Massenets extatiskt glödande musik. Vem är när allt kommer omkring syndig och vem är helig?

Thaïs; Sabina Cvilak
John Neumeier - Léo Delibes

Sylvia

1.3.2019 – 23.3.2019

En balett om starka kvinnor

Sylvia söker balans mellan kraft och sårbarhet, aggressivitet och känslighet, hon försöker både bekämpa sina känslor och hänge sig åt dem. Baletten får flykt av Léo Delibes musik som även har influenser av Wagner. Den anses höra till världens bästa balettmusik.

 

Sylvia
Alban Berg

Wozzeck

22.3.2019 – 27.4.2019

Årets häftigaste operaupplevelse

Wozzeck hör till 1900-talets stora mästerverk. Här hörs stämningar från första världskriget och den nya tiden. Alban Bergs tonspråk lyckas ge en otroligt träffande beskrivning av en hunsad soldats känslor. Den starka musiken leds av Hannu Lintu.

Alban Berg: Wozzeck
Alexei Ratmansky – Rodion Sjtjedrin

Anna Karenina

30.3.2019 – 13.4.2019

Baletten som krossar hjärtan

Leo Tolstojs klassiker sätts upp som en gripande balett. Intrigen håller tittarna i sitt fasta grepp och händelserna rör sig obönhörligt som ett tåg mot en tragisk ändstation. Här utlovas skönhet och tårar.

Anna Karenina
Giuseppe Verdi

Aida

6.4.2019 – 4.5.2019

Tiden går, Aida består

Kärleken till Aida får härföraren Radamès att förråda sitt land. De älskande får varandra först i döden. I Nationaloperans prisade föreställning finns hänvisningar till såväl faraonernas tid som till nutida konflikter.

Aida
Kylián-Verbruggen-Goecke

K.V.G.

10.5.2019 – 22.5.2019

Legend. Maestro. Stjärna.

K.V.G.-kvällen introducerar tre berömda koreografer som befinner sig i olika skeden av sina respektive karriärer. Jiří Kylián hör till vår tids mest legendariska koreografer. Den 45-årige Marco Goecke har redan en längre tid gjort en betydande internationell karriär. Den unge Jeroen Verbruggen är en stjärna på uppåtgående vars fantasifulla verk har väckt en hel del uppmärksamhet.

K.V.G.
Claude Debussy

Pelléas och Mélisande

23.5.2019 – 31.5.2019

En drömlikt dallrande opera under ledning av Esa-Pekka Salonen

Mélisande som hittats i skogen får följa med till ett hemlighetsfullt slott som hustru till Golaud, men kärleken till den yngre brodern Pelléas utmynnar i tragedi. Den meditativa operan dirigeras av Esa-Pekka Salonen.

Pelleas och Melisande

Stor körgala

24.5.2019 – 28.5.2019

Operavärldens ståtligaste körscener

Nationaloperans kör firade nyligen sitt 70-årsjubileum med en magnifik gala. Konserten blev så populär att den kommer tillbaka på repertoaren våren 2019. Den fartfyllda och stämningsfulla showen är en perfekt första djupdykning i operans värld.

stor körgala

Än hinner du

Köp en Lyckoplats

Lyckoplats

Lyckoplatsen är en förmånlig biljett för dig som inte är så nogräknad med var du sitter i salongen.

Köp en Lyckoplats

Biljetten kan köpas på förhand i nätbutiken, men den egentliga platsbiljetten får du först samma dag. Du kan avhämta platsbiljetten på föreställningsdagen från kl. 12 vid Operans och Balettens kundtjänst. Platsbiljetten överlämnas mot din Lyckoplatsbiljett. Lyckoplatserna delas ut i den ordning de köpts och väljs av Operan och Baletten bland de bästa lediga platserna. Platserna placeras i första hand på parketten. Vi kan tyvärr inte garantera att den som köper två Lyckoplatser får dem bredvid varandra.

Köp en Lyckoplats

opera afternoon coffee

Före föreställningen

Njut av Operarestaurangens delikatesser redan innan föreställningen börjar. Här serveras bland annat de generösa paketen Opera Afternoon Coffee och Opera Afternoon Tea.

Boka servering
kiss & love petit fours

Under pausen

Vad får det vara? Välj dina favoriter ur säsongens mångsidiga meny. Då du bokar servering på förhand, slipper du köa.

Boka servering
delicacy plate

Hela paketet

En kväll vid Operan och Baletten är en upplevelse för alla sinnen.

Boka servering