Gå till innehållet
höst säsong

Operans och Balettens kraftprov

Vi har planerat och förberett en fantastisk repertoar och brinner av lust att få erbjuda vår publik gripande, glädjande och tröstande stunder med konst.

Säsongens opera- och balettproduktioner handlar om frihetslängtan, uppror och misstro – men framför allt om passionerad kärlek. Må kärleken vara vår kraftkälla!

Bekanta dig med repertoaren och välj dina favoriter.

Biljetter till höstsäsongens verk säljs nu

Mascagni – Leoncavallo

Cavalleria rusticana & Pagliacci

20.8.2021 – 14.9.2021

Varför nöja sig med en när man kan se två?

Tidernas mest kända dubbelopera. I sin noggranna regi förenar Damiano Michieletto dessa två operaklassiker på ett genialt sätt. Här sammanflätas hemlig kärlek, svartsjuka och hämnd.

Javier Torres – Pjotr Tjajkovskij

Prinsessan Törnrosa

21.8.2021 – 18.9.2021

En balett för prinsar och prinsessor i alla åldrar

Prinsessan Törnrosa är en av alla tiders mest älskade baletter. Den bekanta sagan om den förtrollade prinsessan Aurora, om de goda och onda feerna och om äventyrsprinsen kommer utmärkt till sin rätt i form av dans.  Prinsessan Törnrosa passar bra för barn som allra första balettupplevelse.

Giacomo Puccini

Tosca

16.9.2021 – 27.10.2021

Det finns operor och så finns det Tosca

Musiken andas gränslös kärlek, ursinnigt hat, svallande känslor – vad mera kan man vänta sig av en oförglömlig operaupplevelse? Giacomo Puccinis opera går rakt in i hjärtat och får såväl nybörjare som rutinerad publik att förälska sig i verket.

Puccini: Tosca; Aušrinė Stundytė
Lucas Jervies – Jérôme Kaplan – Aram Chatjaturjan

Spartacus

1.10.2021 – 11.11.2021

Kämpa för din kärlek

Spartacus är gladiatorn som leder slavarnas uppror mot Romerska riket. Baletten handlar om en man, hans passionerade kärlek och uppdrag att vinna frihet. Spartacus visar balettens manliga dansare i sin starkaste och mest atletiska form.

Andrew Lloyd Webbers

Fantomen på Operan

22.10.2021 – 31.12.2021

Succémusikalens efterlängtade återkomst

Ett verk som hänfört publiken i Finland under nästan hundra slutsålda föreställningar. Andrew Lloyd Webbers stormusikal Fantomen på Operan, en av Nationaloperans allra populäraste uppsättningar genom tiderna, återkommer till repertoaren i oktober 2021.

Oopperan kummitus

Love Never Dies

9.11.2021 – 10.11.2021

Fantomen på Operan får en fortsättning

Alla tiders kanske populäraste musikalskapare Andrew Lloyd Webber har skrivit musikalen Love Never Dies som en uppföljning till Fantomen på Operan. Hösten 2021 uppförs en konsertversion av den romantiska musikalen på Nationaloperans huvudscen.