Gå till innehållet
Lahjapaketti_Ooppera ja Baletti

Presentpaket med alla finesser

Här har vi dem igen: presentpaket med alla finesser. Vi slår återigen in paket med vårsäsongens mest intressanta verk samt pausservering. Här bjuds på opera, balett och konserter – rätt present till varje mottagare.

Bekanta dig med presentpaketen

Än hinner du

Lilli och Madeleine rekommenderar

Sebastian Fagerlund

Höstsonaten

15.11.2019 – 12.12.2019

En prisad opera som bygger på en filmklassiker

”Sebastian Fagerlunds opera Höstsonaten var en kritikerframgång 2017. Den baserar sig på Ingmar Bergmans film med samma namn och har redan börjat sitt segertåg ute i världen. Nu är detta gripande relationsdrama igen tillbaka på repertoaren med en av vår tids stora sångartister Anne Sofie von Otter i stjärnrollen.”

- Lilli Paasikivi, operachef

Astrid Lindgren – Pär Isberg – Stefan Nilsson, Georg Riedel

Pippi Långstrump

29.11.2019 – 21.12.2019

Världens starkaste balett!

”I Peppis värld är allting möjligt, från skejtande apor till flygande dansare. Var och en i åldern tre till hundra njuter garanterat av denna storartade föreställning.”

- Madeleine Onne, balettchef

Peppi Pitkätossu baletti
Ludvig Minkus – Natalia Makarova

Bajadären

18.1.2020 – 7.2.2020

En gudomlig kärlekshistoria

”Bajadären är en klassiker där ingenting saknas. Minkus’ intagande musik, den ståtliga kostymeringen och scenografin, den klassiska balettens vita tutuer och naturligtvis den underbart sköna dansen. Om du älskar Svansjön, njuter du säkert också av Bajadären.”

- Madeleine Onne, balettchef

bajadären
Richard Strauss

Ariadne auf Naxos

24.1.2020 – 15.2.2020

”Ariadne sätts nu upp sceniskt för första gången i det nuvarande operahuset. Regissören Katie Mitchells produktion är ett utmärkt prov på aktuell europeisk "regiteater". Mitchell presenterar en otrolig kavalkad av minutiöst regisserade rollfigurer på scenen. Miina-Liisa Värelä har slagit igenom som en veritabel komet på de europeiska operascenerna och hennes Ariadne kommer att vara en av säsongens höjdpunkter.”

- Lilli Paasikivi, operachef

Ariadne auf Naxos
Pjotr Tjajkovskij

Jevgenij Onegin

18.3.2020 – 24.4.2020

En opera med längtansfull musik

”Marelli har för Nationaloperan regisserat en smekande skön studie i den ryska aristokratin på Pusjkins tid. I titelrollen som Jevgenij Onegin uppträder den stilige unge barytonen Boris Pinkhasovich, som de stora europeiska operahusen har tagit till sig.”

- Lilli Paasikivi, operachef

Jevgenij Onegin; Elena Stikhina
Jorma Elo – Joseph Haydn, G. F. Händel, Gottfried Stölzel

Alice i Underlandet

23.8.2019 – 28.5.2020

Ett språng in i sagans värld

”Alice i Underlandet är bekant för oss alla. Nu har den världsberömde inhemske koreografen Jorma Elo skapat en balett av berättelsen. Resultatet är en strålande föreställning, där alla gestalter ur boken dansar med på scenen. Alice i Underlandet är en oförglömlig balettupplevelse för hela familjen.”

- Madeleine Onne, balettchef

Alice i Underlandet

Ge en upplevelse i present

Balettitanssija päälämpiössä

Ett presentkort till Operan och Baletten

Ett länge efterlängtat storverk

Ring

Den stora sagan börjar

Säsongens absoluta krona 2019–2020 är den fyrdelade cykeln Nibelungens ring, Richard Wagners storverk som sätts upp med inhemska krafter. Under denna säsong ges de två första delarna av Ringen, Rhenguldet och Valkyrian.

Läs mer om Ring